BRUNOTTI 2004

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Dr Eutanator

Post22 paź 2003, 10:03

pojawiły się zdjęcia desek tej mało u nas popularnej, aczkolwiek topowej marki, prezentujące kolekcję na przyszły sezon
Obrazek

Obrazek

ta lustrzana powierzchnia deski wyglada niesamowicie - ciekaw jednak jestem, jak będzie wyglądała po kilku przejazdach po piachu i kamieniach - z drugiej strony, nie jest to najlepszy patent na zawody, bo będzie oślepiać jurorów, którzy nie zobaczą tych wszystkich handlepasów.. :wink:

Obrazek

a to reszta kolekcji - co ciekawe, w przyszłym roku większość desek jest zaopatrzona w tzw. flip tip, czyli zakończenie deski jak w deskorolkach. Przy okazji nadmienię, że jedną z pierwszych firm, które zaczęły produkować seryjnie deski z flip tipami był stonker (model KX) i fone (sk8)

Dr Eutanator

Post23 paź 2003, 08:56

tak przy okazji - czy ktoś z kiteforumowiczów ma w swojej kolekcji deski Brunottie'go?
chętnie posłuchałbym opini na ich temat - jak można było zobaczyć na zdjęciach z RB king of the air, piękne panie bardzo lubią te dechy...

DAst

Post23 paź 2003, 09:35

Hehe bo deski też są piękne, a swój do swego ciągnie :) ….. na których zdjęciach?? (podaj stronę jak możesz)

Dr Eutanator

Post23 paź 2003, 10:01

Janek
Kontaktowanie:

Post23 paź 2003, 10:20

moze sa ladne lecz nie sadzicie ze tendencja do Shorttwintipów jest sluszna i ze te deski sa lepsze na maui nie widzialem brunotti lecz customy shorttwintipy czy deski na ksztalt jamie pro tt pro nowego thorna nasha stubbie ,icona, lub ahd nostro??
a brunotti zostaje przy starych konstrukcjach a na pewno dominuje kolorami ;)
co wy na to

Dr Eutanator

Post23 paź 2003, 11:00

zastanawiając się nad tym co powiedział Janek, wydaje mi się, że deski typu "stubbie" - czyli krótkie i szerokie - to nie tyle tendencja w konstrukcji twin tipów, ale powiedziałbym - nowy, oddzielny nurt.

Jest ona (deska stubbie) z pewnością bardzo podobna do TT, ale wydaje mi się, że wymaga ona od zawodnika nieco innego stylu pływania niż na klasycznym TT. Nie wszystkim ten rodzaj desek będzie odpowiadał, gdyż może nie w pełni odpowiadać stylowi jazdy przeciętnego zawodnika. Sam jestem bardzo ciekaw tego typu rozwiązania (będę namawiał kumpla, żeby zrobił taką dechę na testy).

Z tego też względu, być może Bruntti nie wypuścił takich desek. Chociaż nie jestem tego pewien, ponieważ nie znam "rozmiarówki" na przyszły rok.

Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post23 paź 2003, 22:16

deska z gory strony full wypas, a ile kosztuje?

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post24 paź 2003, 23:22

Dr Eutanator pisze:ta lustrzana powierzchnia deski wyglada niesamowicie - ciekaw jednak jestem, jak będzie wyglądała po kilku przejazdach po piachu i kamieniach

Po paru przejazdach po piachu deska niestety traci swój urok. W dodatku znalezienie takiej deski na wodzie graniczy z cudem, ponieważ woda odbija się jak w lustrze.

Dr Eutanator pisze:a to reszta kolekcji - co ciekawe, w przyszłym roku większość desek jest zaopatrzona w tzw. flip tip

Wszystkie zeszłoroczne deski również miały flip-tipy.

Jasio pisze:moze sa ladne lecz nie sadzicie ze tendencja do Shorttwintipów jest sluszna ...

Deska ma mniej więcej 120cm.

Jasio pisze:... a brunotti zostaje przy starych konstrukcjach ...

Jinne Sietsma, shaper Brunotti generalnie wyznaje ideologię iż dłuższe deski i wąskie są szybsze i jego zdaniem lepsze na zafalowane akweny ale w ofercie na 2004 znajdą się również deski krótkie a szerokie. Poza tym deska o długości 145 to tak właściwie tylko 130cm ponieważ 15cm to flip-tipsy.

Macias pisze:deska z gory strony full wypas, a ile kosztuje?

Deska będzie kosztować w granicach 700 euro i dostępna będzie w listopadzie. Customy natomiast kosztuja 700/900 euro w zależności od materiałów.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2003, 16:59 przez Pablo, łącznie zmieniany 2 razy.

Gość

Post01 lis 2003, 21:27

o kurde ale drogie !! ciekawe kto to kupi w polsce

marek

Post03 lis 2003, 20:01

Mi sie wogóle nie podobają, takie dysko-błysko, alkohole, gołe baby
Dla mnie deski north, cabrinha, czy naish to deski z klasa!

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post01 wrz 2005, 12:02

Pablo pływałeś może na Horizon SERIES :?: jeski tak to ciekaw jestem twojej opini :)

Wróć do „Forum Główne”