Ceny sprzetu z USA - na przykladzie BEST KITEBOARING USA

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 maja 2008, 10:36

Peg - nadal nie piszesz nic o VATcie i CLE :idea:

kończąc TEN wątek:
polska cena Waroo 2008 w rozmiarze 13m2 za KOMPLET :idea:
wynosi 3750 pln
to taniej o prawie 1000pln :idea: niż w zeszłym roku :idea:
a jeśli komuś nadal drogo ..niech kupuje Ozony lub Slingshoty :wink:

..też mamy je na sklepie :wink:

życzę zadowolenia podczas użytkowania Waroo '08
bo to na szczęście znów bardzo udany kite jest :)

pozdrawiam

Rysiopysio
Kontaktowanie:

Post30 maja 2008, 17:13

Panowie co do zakupów w USA to przerobiłem to kupujac w angli
Moze nie byly to kajty , ale sprzet do holowania za motorowka i wygladalo to nastepujaca
Towar kosztował 50GBP (przeliczone z USD)l po wylądowaniu w UK kosztował 72 GBP
Na cene skaldala sie cena za przesyłke 90kg do tego VAT od towaru + transportu. 3 dni!!!!!!
Do obliczenia cla bierze sie pod uwagę wartosc towaru + cena transportu + cena ubezpieczenia - nastepnie oblicza sie VAT od wszystkiego w UK 17,5% i od calosci liczy sie CLO 2,4%
Czy sie opalca chyba tak , bo w UK od sprzedawcy moglem to samo kupic za 120GBP
Problem zaczyna sie , gdy chcialem przeslac to bezposrednio do polski niedosc ze wyzszy VAT to przesyłka 2 X drozsza. Wiec wysłalem kurierem z UK nie wyszlo drogo.
To jest jeden przypadek

Drugi kupiłem 3 szt latawki RHombusa w Kanadzie , nie zaplacilem cła - dlaczego bo przyszło zwykła poczta i oznaczono towar jako prezent, Pozniej kupilem Venoma w HongKongu i co? zaplacilem clo i podatki , dlaczego bo przyszlo kurierem mialo wypasione ubezpieczenie / 52GBP podatkow i cla
Wszystko bylo sprowadzone na teren UK , w PL powinno byc podobnie , gdyz stawki celne sa takie same.
Jesli kupicie nowy sprzet ze sklepu , napewno mozecie sie liczyc z VATEM i clem , jezeli na ebayu - poproscie sprzedawce o oznaczenie sprzetu jako uzywany i prezent - jest szansa , ze was nie skasuja.

Sprawa druga to taka , ze sprzedawcy w Polsce wcale nie sprzedaja taniej niz na zachodzie , co wiecej nawet drozej - wynika to z porabanego rynku w PL
W tym ..... kraju ceny sa takie jak na dzikim zachodzie a nawet wyzsze, koszty prowadzenia dzialalnosci i zycia.
Ale fakt jest faktem , ze przedstawiciele w PL biora wiecej niz ci sami na zachodzie europy - SAM TEZ tak robie!!!!

Jako ciekawostke to podam , ze opisywany sprzecik w chinach kosztuje 10GBP - tylko musialbym kupic 1000 szt - sprzedawał bym to 10 lat i jeszcze bym nie sprzedał - to wiadomosc sprawdzona!!!

rafal88

Post18 sie 2008, 19:25

Witam wszystkich,
miesiąc temu zakupiłem nowego kite a Best Nemesis HP rozmiar 12 m z barem 08.Sprzęt kupiłem w Anglii (oto link owego sklepu i oferty http://www.board-worx.com/kitesurf/kite ... s_2008.php). Jak widać cena kompletu wynosi 729 funtów co na chwilę obecną daje (w chwili gdy piszę tego posta kurs funta to 4.22 zł) około 3076 zł, miesiąc temu zapłaciłem około 2950 zł. Sprzęt został zakupiony przez mojego znajomego który również przywiózł go do Polski, więc nie wiem jakie są koszta przesyłki do nas, jednak odpadają wszelkie podatki bo to UE. Co prawda temat dotyczy sprowadzania sprzętu z USA jednak pomyślałem że to całkiem ciekawa oferta i warto się nią z Wami podzielić. Chyba się opłaca :D Dodam jeszcze że sprzęt bez żadnych zastrzeżeń, pachnie nowością i w ogóle cacy :D Pozdrawiam wszystkich!

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2008, 20:10

kontynuujac sklepy w UK:
http://www.powerkiteshop.com/

mozna ostro negocjowac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ceny - chyba najatrakcyjniejsze jakie znalazlem na Wyspach
8)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2008, 20:20

Nomercy pisze:kontynuujac sklepy w UK:
http://www.powerkiteshop.com/

mozna ostro negocjowac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ceny - chyba najatrakcyjniejsze jakie znalazlem na Wyspach
8)

Pozdrawiam

http://www.powerkiteshop.com/peter-lynn ... at-cat.htm to jest ciekawe ;)

gruda
Kontaktowanie:

Post18 sie 2008, 21:35

dziwie się, że sprzedawcy sprzętu zakładają takie wątki, jak ten. Strzelacie sobie sami samobóje.

Każdy ma prawo węszyć, szukać znajdować i kupować jak najtaniej. Zyjemy na jednej ziemi, gdzie możesz kupić co chcesz gdzie chcesz.

A dla tych co weśzyć lubią polecam http://www.kite-shops.com/

i zamisat na USA spojrzcie na Azję.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 sie 2008, 10:25

rafal88 pisze: Sprzęt został zakupiony przez mojego znajomego który również przywiózł go do Polski, więc nie wiem jakie są koszta przesyłki do nas, jednak odpadają wszelkie podatki bo to UE.

często znajomy śmiga?
może współpracę podjęlibyśmy :roll: :wink:

a serio - czy pływałeś już na Twoim NEMI 08?
jak Ci leży?

pozdrawiam

ps: oba kolana mam przestrzelone :wink:
Ostatnio zmieniony 19 sie 2008, 10:55 przez Ziomek., łącznie zmieniany 1 raz.

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post19 sie 2008, 10:42

Ziomek wszyscy rozumieją twoją ironię :) naprawdę nie musisz tak tego podkreślać 8)

rafal88

Post19 sie 2008, 17:59

Niestety jeszcze nie pływałem :? Może w przyszłym tygodniu jeżeli uda mi się z Warszawy wyrwać... Na razie robota i nauka do poprawek, ech...

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post20 sie 2008, 21:28

rafal88 pisze:Niestety jeszcze nie pływałem :? Może w przyszłym tygodniu jeżeli uda mi się z Warszawy wyrwać... Na razie robota i nauka do poprawek, ech...

Ale o so chodzi :?: :?: :?: :?: :?:

Wróć do „Forum Główne”