Polish Kite Challenge 2005

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś zainteresowany/a udziałem w tym wyscigu?

Czas głosowania minął 07 gru 2004, 21:55

nie
7
15%
tak
40
85%

Liczba głosów: 47

Awatar użytkownika
dr. borian
Kontaktowanie:

Post01 gru 2004, 03:03

Coż impreza nie do odmowy! :twisted: Szpan szpanem, ale jesli ktos płynie po to zeby sie pokazać, to myśle że dziekujemy bardzo, ale nie dzis. Rozumiem, że punkty z browarem po drodze :twisted: :twisted: :twisted: Termin wyścigu najlepszy byłby w przerwie majowej, ale temperatura(wody była spoko w tym roku, ew, powietrza, no rożnie bywa, dobra nie kazdy może...) w lipcu z kolei mogą być kiepskie warunki wiatrowe... Niezależnie od terminu ja się piszę! Byle by wiało! :twisted:

kołysał nas zachodni wiatr...
brzeg gdzieś z rufą z dala....
a nagle ktoś jak papier zbladł grot nam się rozp***...
:lol:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post01 gru 2004, 13:31

Akurat zgadzam sie z Jackiem .Chodzi takze o to zeby zaistniec i nie widze nic zlego w tym zeby w jakis sposob naglosnic organizowana impeze.Jak bedzie bardziej oficjalna wiecej ludzi przyjedzie .Moze sie myle tak czy siak miedwie bedzie - przeciez my tworzymy klimat nie media tak :twisted: :?:

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post01 gru 2004, 15:03

Dokładnie tak!
Mi chodziło tyko o to żeby bło nas jak najwięcej i jak najwięcej osób mogło zobaczyć tylu szaleńców na kolorowych szmatkach.

Ale mi to właściwie wisi skąd do kąd bedę płynoł, obojetne mi to.
Klimat i tak się wytworzy, myslę że dość szczególny

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post01 gru 2004, 15:33

Ja jestem za opcja nr 1 czyli Rewa-Chalupy

1. klimat: mekka2mekka race ;)
2. hardcore: plyniemy przez cala zatoke, co jak dla mnie (goscia non-profi kitera) jest pewnym wyzwaniem, a wzdluz brzegu niejedn przeplynal nieumiejac sie podhalsowac
3. latwiejsza organizacja, bo ciezko by zabronic nagle na calej dlugosci plywac ludziom, bo plyna kiterzy, a wiadomo, ze slalom wsrod szkolek i innych plywakow juz by usrednil cale wydarzenie.

A mysle, ze sponsorzy i tak sie znajda, bo moglaby to byc nie lada impreza, widzowie i tak beda widziec akcje mniej wiecej tak samo tj. od punktu obserwacyjnego dotad dokad oczy siegna...

No i jestem za tym, bo w ten sposob stworzyc taki zwyczaj, ze z jakiejs okazji czy to poczatek sezonu czy pokazanie kite-integrity robic taki przeplyw conajmniej raz w roku...

I jakby co jestem chetny do pomocy. 8)

Juz to widze.. punkt "Departures-Odloty" w Rewie, gong do startu i splyw na impreze w Chalupach, DJ, gorace kobiety witajace niestrudzonych kiciarzy... potem przy piwku, ogladamy na rzutniku w surf-barze relacje z lotu... ehhh, kiedy to bedzie? :D

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post01 gru 2004, 15:48

M@X pisze:...
kiedy to bedzie? :D

odpowiem w imieniu Pomysłodawcy i Koordynatora PKC (choć nie wiem czy mi wolno) czyli fuu1, uzbrójcie się w cierpliwość, zdradzę tylko ze jak poznacie szczegóły to wam kopary opadną z pozytywnego wrażenia, oczywiście :D

Pozdr L

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post01 gru 2004, 15:50

O'błędnik pisze:Ale mi to właściwie wisi skąd do kąd bedę płynoł, obojetne mi to.
Klimat i tak się wytworzy, myslę że dość szczególny

Skoro ci wisi to popływaj sobie wzdłuż Helu.
Klimat tam jest rzeczywiście zajebisty - zwłaszcza jak robisz slalom między WS'ami.

A tak na serio to nie widzę przeszkód żeby zrobić rajd wzdłuż półwyspu swoją drogą - w innym terminie.
Nie pozwólmy żeby sponsorzy mówili nam jak i czy wogóle przepłynąć zatokę.

Boże Ciało kiepski termin bo może nie wiać (tak było w tym roku).
Weekend majowy - może być zimno, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo :twisted: .

pzdr

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post01 gru 2004, 17:00

Kiepski termin? Nie wiało? No co ty? Byłem w tym roku i pociskałem ciągle na 14m2 i często było za dużo, jedynie w niedziele była kicha konkretna ale po południu było już ok.
Ale biorąc pod uwage rok 2003 to wątpie czy ktokolwiek odwazył by się wtedy płynąć, no chyba że na kite'ach 6m2 (na takim CO2 dawał Koniu na focus cup właśnie wtedy).

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post01 gru 2004, 17:45

Kamil - w weekend majowy ustawka w Hollandi 8) :twisted: :jump:

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post01 gru 2004, 19:39

cierpliwości Panowie......CIERPLIWOŚCI !!!! Już niedługo szczegóły tej imprezki ...a jeśli chodzi o wiatr czy będzie wiał w danym terminie ? hmmm tego nie przepowiedzą nam najstarsi górale...

Pozdrawiam z 3city fuu1 :D strefaextreme squad

Jerry

Post02 gru 2004, 22:25

Co powiecie na to zeby w tlumie kajciarzy znalazla sie grupa windsurferow?? :?:

Obrazek

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post02 gru 2004, 23:21

oj jak by to poszło w świat ws to pewnie by miejsca na zatoce zabrakło :wink: tylu jest ws w porównianiu do ks :(
ale czemu nie :idea: przecfież można zrobić wspólny start z zawietrznej i nawietrznej strony cypla :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2004, 19:18

elo
Długie dystanse: w tym sezonie zdarzało nam się płynąć w ekipie MIESZANEJ (pozdro Aisha:) z Chałup 5 do Nowej Maszoperii, czy tam po Bałtyku do SurfSpotu
Bywało że DWA razy dziennie
nie wiem ILE to km , ale .."parę":)
I co następuje: Wg mnie wytrzymałość naszych ciał? (bo widzę że wielu o to się troska?)
BARDZO zależy to od kierunku i siły wiatru i naszego kursu, bo;
-jeśli mocno kuje - to baksztagi mogą być deko męczące, dłuugi kurs na jedną nogę, ale nie jestem pewien do końca, bo jak mocno kuje to skaczemy - a nie odpadamy do Jastarni:)
-kursy półwiatrem lub ostre - są BARDZO męczące, na jednąnogę (wiadomo: napięcie długotrwałe-beztlenowe-zakwasy-te sprawy)
-temperatura wody - w bezruchu - a takie są nieco baksztagi - ma znaczenie, nie powinno być za zimno, \ŚWISTAK :twisted:
ALE..
ILU z nas pływa duużo intensywniej (skaczac) non stop gdy tylko wieje??
czyli czasem od rana do wieczora??
wtedy nie liczycie km, a godzinowo DUUŻO WIECEJi intensywniej

tak wiećbez obaw o kondycję
druga sprawa:
CZY KTOŚ GDZIEŚ ROBIŁ JUŻTAKIE MASOWE KAJTOWANIE??
bo;
a) jak nie to fajnie
b) nie wiem, czy nie bedzie jakichs niespodziewanych problemów, związanych z ilością??
co prawda teraz gdy zimno, wszyscy siedzana necie i deklarują się, a potem ..wypadną"wazne sprawy służbowe, sprawdziany i wywiadówki:) ale i tak zapowiada sięspora liczba osób
i stąd pytanie: JAKA WG WAS JEST MAKSYMALNA DOPUSZCZALNA ILOŚĆ PŁYNĄCYCH??
czy nie ma takowej??

FAJNIE ŻE TAK SIĘ WKRECILIŚCIE W EVENTS:)

bedzie dobrze!!

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 gru 2004, 19:23

mhh jak juz konkrety wieksze ida to ja bym proponowal obowiazkowy trening w dniu zawodow aby kazdy mogl looknac jak kto plywa(czego sie mozna po nim spodziewac) i zeby sie wszyscy do takiej ilosci ludu przywyczaili (plynacego w w jedenj kupie):D jak juz tak planujemy to moj pomysl mly hehe pozdro

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 gru 2004, 19:24

do JERREGO:
ŁĄCZENIE tego z WS uważam za ZDECYDOWANIE niedobry pomysł..
z różnych względów
zresztą: MASZ RHINO??
..to nie marudź!! :twisted:

do ONZO:
może i płyniecie wzdłuż brzegu jest bardziej ..efektowne??
ale..co z tego?
a FEELING wzdłuż a przez zatokę jest NIEPORÓWNYWALNY
dla NAS nie dla ..no właśnie KOGO??
a propo kierunku wzdłuż brzegu: nie zgadzam się ze tylko jeden kierunek (ON SHORE) jest OK
on side i side shore są też GIT , jak nie lepsze do podróży wzdłuż brzegu
wg mnie

pozdro

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 gru 2004, 19:26

swistak pisze:mhh jak juz konkrety wieksze ida to ja bym proponowal obowiazkowy trening w dniu zawodow aby kazdy mogl looknac jak kto plywa(czego sie mozna po nim spodziewac) i zeby sie wszyscy do takiej ilosci ludu przywyczaili (plynacego w w jedenj kupie):D jak juz tak planujemy to moj pomysl mly hehe pozdro

:?: :?: :?:
jakich: "ZAWODÓW" :?: :?: :?:
chyba się nie rozumiemy
to nie RB
tu nie o to chodzi
chyba że to ja się
mylę

:?:

Wróć do „Forum Główne”