gdzie na kita w lubelskim?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
seth1977

Post08 gru 2008, 22:27

witam.po paru latach planuje powrot z emigracji i chce sie osiedlic w okolicach nałęczowa lub kazimierza dolnego,sa gdzies w tamtym rejonie miejsca w ktorych mozna sobie poplywac?dzieki

maciekraz
Deska: SU-2
Latawiec: Neo
Kontaktowanie:

Post09 gru 2008, 16:09

Witam,

Mieszkałem jakis czas w Puławach i niestety najbliżej z tego co się dowiadywałem jest Domaniów:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... domani%F3w

A jeśli nie ma wiatru to oczywiście Zemborzyce i kabel.

Miałem również chęć spróbować na Wiśle, ale trochę za silny prąd i bez asekuracji nie ryzykowałem.

Salve

pedros_85
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post10 gru 2008, 00:11

hej , jest taki zbiornik i nazywa sie kunow, lezy kawałek za lublinem z nałeczowa jakies 80 km, na zalewie zeborzyckim raczej słąbo bo fala bezsensowa tam powstaje i wiatry sa mocno popier..., ew zbiorniki rentencyjne, jak juz wejdziesz na wode to masz pełno miejsc i rowny wiatr, kwestia powrotu w to samo miejsce.
pozdros

seth1977

Post11 gru 2008, 12:38

dzieki.moze mi ktos jeszcze podpowiedziec na jakiej stronie sprawdzacie wiatr w polsce .na windguru jest tylko zalew zemborzycki.jaki kierunek wiatru na zalewie jest dobry.jeszcze raz dzieki

metsa
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post12 gru 2008, 15:22

Cześć Na Zalewie można pływać przy wszystkich kierunkach wiatru , tylko trzeba sie wodowac w odpowiednim miejscu , Przy zachodzie najlepiej od strony wyciągu wake lub z tzw. cypla , reszta kierunków najlepiej z tzw łączki od Mariny tam jest podjazd pod samą wode i fajne zejście > Do zobaczenia na wodzie

spliff

Post13 gru 2008, 10:49

metsa pisze:Cześć Na Zalewie można pływać przy wszystkich kierunkach wiatru , tylko trzeba sie wodowac w odpowiednim miejscu , Przy zachodzie najlepiej od strony wyciągu wake lub z tzw. cypla , reszta kierunków najlepiej z tzw łączki od Mariny tam jest podjazd pod samą wode i fajne zejście > Do zobaczenia na wodzie

Ale jaja! :twisted: czyli na zemborzyckim da sie pływać? Często tam śmigasz? Na jak dużych latawcach? Masz jakieś foty z pływania tam? z miejscówki/zejścia do wody?

Odnośnie zbiorników wodnych w lubelskim - w okolicach Ryk widziałem na google maps kilka zbiorników, ale nigdy nie dane mi było sprawdzić osobiście jak to wygląda. Może ktoś wie?

premek

Post05 sie 2011, 12:18

Ktoś może będzie pływał na zemborzycki w niedziele ?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”