Jezioro Turawskie

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Góral
Deska: Skim
Latawiec: Rebel
Dostał piwko: 1 raz

Post04 maja 2009, 21:28

wieloryb pisze:
aiko pisze:ktoś dzisiaj ciśnie na Turawę? kierunek chyba dobry na ośr. Jowisz?

Na Jowisza jest dzisiaj miodzio 8)

No ba - pewnie że ktoś cisnął :) Warunki były super i wiatru momentami za dużo.
Były 4 latawce i kilka WS. Śmigaliśmy gdzieś tak 18,30

Dojcz
Kontaktowanie:

Post05 maja 2009, 13:57

Tak jak Góral pisze, w Poniedziałek na Jeziorze rządzili sami Lokale-si, dawało naprawdę dobrze, dwie godziny naprawdę dobrej jazdy bez żadnych szkwałów etc. To były wysokie loty :D. Pozdrowienia dla (Kazia) żółty Takoon Nova. :) kolega walczył od 12 :)

Awatar użytkownika
Góral

Post05 maja 2009, 16:41

To co Panowie? Pływamy jutro?
Wszystko wskazuje, że jutro popołudniem znów konkretnie przywieje.
Widzimy się na Jowiszu.
Myślę ze koło 15 powinienem być.
:twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Tomo_ex
Kontaktowanie:

Post12 maja 2009, 10:15

No....wreszcie piankę zakupiłem,jak w weekend powieje to podejmuję pierwsze próby na Turawskim,orientujecie sie jak tam woda? mokra?zielona?Pozdrawiam :wink:

Dojcz
Kontaktowanie:

Post12 maja 2009, 13:21

Tomo_ex pisze:No....wreszcie piankę zakupiłem,jak w weekend powieje to podejmuję pierwsze próby na Turawskim,orientujecie sie jak tam woda? mokra?zielona?Pozdrawiam :wink:

Woda, jak na dzień dzisiejszy dość zadowalająca, ciepła, zieleni jeszcze nie łapie, stan jak najbardziej ok, spokojnie można wystartować kajta, co jak wiemy z ubiegłych lat nie zawsze było gdzie (wysoki poziom wody). Tak więc, jak tylko przywieje to zapraszam. Ja raczej nie będę mógł :? szkoła :cry: Ale i tak pomyślnych wiatrów życzę, Pozdr.

Awatar użytkownika
Góral

Post12 maja 2009, 16:18

Tomo_ex pisze:No....wreszcie piankę zakupiłem,jak w weekend powieje to podejmuję pierwsze próby na Turawskim,orientujecie sie jak tam woda? mokra?zielona?Pozdrawiam :wink:

Tomek, jak coś się będzie działo to będę dzwonił po Ciebie lub ty dzwoń jak będziesz chciał jechać, pływamy między innymi tam gdzie na SK śmigaliśmy czasem.
PS. A co już kwiatki nie rosną czy jak?
:lol: :lol:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomo_ex
Kontaktowanie:

Post15 maja 2009, 21:50

Góral pisze:

Tomek, jak coś się będzie działo to będę dzwonił po Ciebie lub ty dzwoń jak będziesz chciał jechać, pływamy między innymi tam gdzie na SK śmigaliśmy czasem.
Pozdrawiam

EEEE no kwitnie wszystko szkoda że opuściłem wiatry z przed 2 tygodni bo w sam raz na moją dziesiątkę by się nadały, słyszałem że jutro smigacie, ja mam na jutro trochę pracy, ale w niedziele jak coś sie zadzieje to turafkę odwiedzę , będę dryndał ,pozdrawiam, aaaa tak pozatym to musze jakies skrzydło dokupić większe yuniwersal pod to jezioro, myślę że na te warunki jeziorne to taka 14 by sie zdała na 75kg waightu

aiko

Post16 maja 2009, 08:42

Góral pisze:

Pozdrawiam

teraz jeszcze mokro, ale po południu ma się przetrzeć, czy wybieracie się na Turawę?

Awatar użytkownika
Adiq

Post16 maja 2009, 09:36

jak będzie wiatr :)

Awatar użytkownika
Góral

Post16 maja 2009, 10:28

Tak tak pewnie ze się wybieramy, auto już spakowane i czekamy na wiatr, jak zacznie wiać to 20min i jestem :)
PS> Aiko wysłałem ci dla pewności na priv do mnie nr tel. Ale chyba ty go już masz. Jak byś był szybciej i zacznie wiać proszę puść jakiegoś smsa :)

Mateusz_dst

Post19 maja 2009, 18:41

Dołączę się do tematu. Jestem z Opola i chciałbym się nauczyc pływac/latac Wink Możecie podpowiedziec czy w okolicach Opola są organizowane jakieś kursy?? Może nad Turawą??? A może ktoś z was mógłby pomóc w nauce?? Od razu dodam ze jestem zupełym laikiem Wink i swojego sprzetu tez nie mam ;(

Awatar użytkownika
Góral

Post19 maja 2009, 20:47

Mateusz_dst pisze:Dołączę się do tematu. Jestem z Opola i chciałbym się nauczyc pływac/latac Wink Możecie podpowiedziec czy w okolicach Opola są organizowane jakieś kursy?? Może nad Turawą??? A może ktoś z was mógłby pomóc w nauce?? Od razu dodam ze jestem zupełym laikiem Wink i swojego sprzetu tez nie mam ;(

No to chyba już ci wszystko wyjaśniłem? :)

By the way ,kiedy przywieje jak w ostatnią sobotę? :)

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post22 maja 2009, 10:01

...jutro znowu jazda od rana.. :twisted:

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2009, 10:14

yes ,yes ,yes ....... 8)
bydzie gitnie :!:

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2009, 10:16

los bizonos pisze:...jutro znowu jazda od rana.. :twisted:

ale jak tam wyglada ten spot poludniowy? Bo nie wiem czy nie lepiej na Dzierzno (przy tym kierunku tam sie bardzo milo plywa).

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”