spot przy hotelu daje wiele korzyści: z głównych to przebywanie na plazy z osobami które nie pływają oraz korzystanie z opcji AI (obiady, zakąski, napoje ...)
to jest jedna z wcześniejszych moich wypowiedzi (przewaznie szukalem spotow przy hotelu)
-----------------------------------
W sumie w ostatnich 2 latach bylem 4 razy na Czerwonym, zawsze w innym miejscu. Mieszkam przy lotnisku w Krakowie, wiec do Egiptu mam blizej niz nad zatokę
Z mojej strony wyglada to tak:
Nr 1
Megawish.
Zalety:
Super spot, mega profesjonalna i znajaca sie na rzeczy obsluga w bazie kite. Dobre miejsce do nauki oraz podnoszenia swoich umiejetnosci.
Minusy:
Stosunkowo słabej jakości baza noclegowa, duzo trzeba sie nachodzic bo osrodek jest ogromny Z żoną i dzieckiem ciężko byłoby mi się tam wybrać.
Nr 2
RSZ Elgouna
Zalety:
Super spot, dobry i równy wiatr (chodz jak ja bylem to nie trafilem dobrze z wiatrem i plywalem tylko 20% czasu)
Wady:
Spot daleko od hotelu, nie masz przy bazie hotelowego Beachbaru dajacego papu i piciu, przy opcji AI na innych spotach masz wszystko gratis. Do tego problem z powrotem ze spotu, musialem sie kazdorazowo prosic o telefon po taxi lub tok-tok.
Nr 3
Safaga hotel Shams
Zalety:
Dobry hotel, bardzo mila atmosfera. Miasto spokojne ok 3 km od hotelu. Co ciekawe w miescie nie ma duzo hoteli przez co posiada ono tradycyjny nie komercyjny charakter. Jest tuz przy spocie kite hotelowy beachbar ...
Wady:
Wąski spot, nie ma wiele miejsca na rozlozenie sprzetu, blisko parasolki plazowe. Jest tez malo miejsca do nauki, ok 50 m od brzegu robi sie juz gleboko.
Nr 4
Hurghada Jasmine/Alladyn/Alibaba
Zalety:
Dobrej jakosci miejsce noclegowe, w szczegolnosci Alibaba ma wysoki standard pokoji, basen bardzo dobry, woda nie jest oczyszczana chlorem. Wyjazd z dzieckiem bedzie napewno udany.
Wady:
Bardzo slaby spot kite, w sumie to baza bardziej WS. Duzo raf na spocie, bez butow i dobrych umiejetnosci lepiej tam nie jechac. Słaba obsługa hotelowa.
Chcialbym jeszcze sprobowac w Dahab/RasSudr/Sharm ponoc w Sharm jest super spot, prowadzi go Colona czyli ekipa z MegaWish. To sa profesjonalisci i wiedza co robia. Byl tam znajomy i bardzo sobie chwalil ten wyjazd.