Mazury

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post28 sie 2009, 18:19

sirterminator pisze:
:idea: ..a może do Icywalkera na secret spot u sąsiada?

Nie mówię nie, oby tylko wiało. Pewnie się okaże dopiero w niedziele co z tego wyniknie, ty masz chociaż 16m na takie popierduszki :(

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post28 sie 2009, 18:47

Planujemy wypad na niedzielę na Rewę/Hel. Wyjazd pewnie koło 3 w nocy i do której starczy wiatru do tej będziemy pływać. Chętnych zapraszam do kontaktu. Pozdrowienia!

Awatar użytkownika
maniek33
Kontaktowanie:

Post28 sie 2009, 22:35

wygląda na to zę jesli powieje to będzie wypad do Rewy
ale wszystko się okarze
pozdrawiam i zapraszam

Awatar użytkownika
Blajsero

Post30 sie 2009, 14:35

W ubiegły czwartek startowałem z mielochy na środku Niegocina, ale ciężko było, najpierw rozwinąć i napompować kajta z łódki a później jeszcze spieprzyłem sprawę z linkami i miałem spaghetti. Na koniec wyciągnęło mnie na głęboką wodę i mnie musiał kumpel zbierać i tu znowuż ciężko z głębokiej się wgramolić z tym wszystkim na łódkę, zaraz idę rozplątywać linki ;)

Awatar użytkownika
Nozze
Deska: nobile
Latawiec: ozone edge/best waroo/
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 09:33

Jutro - kto,gdzie,o której?

Święty
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 11:28

ktoś się orientuje czy można startować z plaży miejskiej w giżycku? już po wakacjach wiec powinno być luźniej! kierunek chyba tez wporzo !
pozdro

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 11:33

kiedys czytalem ze mozna.
ja bylem tu przy poludniowym kierunku:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... ht=dobskie

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 11:42

W niedzielę odwiedziliśmy spot Maszoperia na półwyspie helskim. Wybrało się tam kilka osób: Mbial z Megi, Michał, Evo, Szpak (WS) i ja. O dziwo na miejsce dotarliśmy bardzo szybko - pomimo około 10(!) postojów byliśmy na wodzie koło 9 rano wyjeżdżając z Białegostoku o 3. Wjazd na spot gratis przy deklaracji wydania paru pln w miejscowym barze. Miejsca parkingowe znalazły się bez problemu. Miejsca na plaży jest naprawdę wystarczająco do rozłożenia się i wystartowania. Świetne miejsce do nauki! Super miejsce do pływania FS i ćwiczenia trików. Wiatr bardzo równy (i nawet jak szkwali to równo ;)). Wianie było od rana do około 17 - komfortowo na 12m ale Evo pływał non stop na 9m Rebelu i jakoś nie narzekał zbytnio choć pewnie cieszyłby się bardziej z 12. Wyjazd super i wydaje mi się, ze powstanie nowa świecka tradycja wyjazdów nad zatokę bo w naszym zaścianku naprawdę wiatr nie rozpieszcza. Podobno mamy jakieś fotki (Megi się spisała) także niebawem postaramy się "zarzucić". ALOHA :!:

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 13:43

Od czwartku będę w Jastarni, może ktoś się dołączy ?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Red
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 13:45

Święty pisze:ktoś się orientuje czy można startować z plaży miejskiej w giżycku? już po wakacjach wiec powinno być luźniej! kierunek chyba tez wporzo !
pozdro

Można, ale po co jak w Strzelcach dużo lepiej bo płytko.
A może jednak i ja się skusze na miejska jutro?

Święty
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 14:19

a w strzelcach nie kręci przy południowych kierunkach? tak czy siak jadę jutro na mazury z rana, mam nadzieje ze wyklaruje się ekipa na jakiś konkretny spot :wink:
pozdro

Awatar użytkownika
Red
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 15:37

Nie kręci bo jest koło 2km do południowego brzegu więc spokojnie , no i przede wszystkim bezpieczniej bo płytko, a w Giżycku jak zdechnie to dryfujesz do brzegu, bo płytko max 20m no i te latarnie :D
Zobaczę jak będzie rano ale chyba jednak Strzelce, ewentualnie na koniec spływ do Giżycka.
Myślę że ekipa dopisze, jadę o 9.00.

W opcji jest jeszcze Suchy Róg ale to się pewnie z rana zobaczy.

Awatar użytkownika
bartesso
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 17:36

wybiera się ktoś jutro na suchy? jak uda mi się wstać o 6 rano to przed 9 powinienem być

andy
Latawiec: Vegas
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 20:28

ja proponuje strzelce powinno byc niezle, ja startuje kolo 16-17 tam ;D

Awatar użytkownika
bronix

Post01 wrz 2009, 20:45

peg pisze:W niedzielę odwiedziliśmy spot Maszoperia na półwyspie helskim. Wybrało się tam kilka osób: Mbial z Megi, Michał, Evo, Szpak (WS) i ja. O dziwo na miejsce dotarliśmy bardzo szybko - pomimo około 10(!) postojów byliśmy na wodzie koło 9 rano wyjeżdżając z Białegostoku o 3. Wjazd na spot gratis przy deklaracji wydania paru pln w miejscowym barze. Miejsca parkingowe znalazły się bez problemu. Miejsca na plaży jest naprawdę wystarczająco do rozłożenia się i wystartowania. Świetne miejsce do nauki! Super miejsce do pływania FS i ćwiczenia trików. Wiatr bardzo równy (i nawet jak szkwali to równo ;)). Wianie było od rana do około 17 - komfortowo na 12m ale Evo pływał non stop na 9m Rebelu i jakoś nie narzekał zbytnio choć pewnie cieszyłby się bardziej z 12. Wyjazd super i wydaje mi się, ze powstanie nowa świecka tradycja wyjazdów nad zatokę bo w naszym zaścianku naprawdę wiatr nie rozpieszcza. Podobno mamy jakieś fotki (Megi się spisała) także niebawem postaramy się "zarzucić". ALOHA :!:

:lol: Ello ale Peg amyryki to ty nie odkrywaj drugi raz :wink: .tylko zbierajcie sie jak najczęściej i wbijajcie bo teraz to prognozy sie dopiero zaczynają na wrzesień.

Piotrek ja będe w czwartek już w trójmieście ale po południu no i musze sie rozpakować w chacie ale w piątek to atakuje od rańca zależy z kąd powieje,tak więc bądź pod telefonem .Narra all :thumb:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”