Polish Kite Challenge 2005

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś zainteresowany/a udziałem w tym wyscigu?

Czas głosowania minął 07 gru 2004, 21:55

nie
7
15%
tak
40
85%

Liczba głosów: 47

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2005, 10:22

sprawdz tego linka bo cos nie laczy. przydalby sie poprawny.
czy to jest link do zdjecia satelitarnego półwyspu i zatoki?

Awatar użytkownika
jinx
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2005, 14:03

Tak, to jest zdjecie sat. Juz powinno dzialac ktos mi serwer wylaczyl.

Janusz
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2005, 21:11

Podoba mi się. Proponuję jednak zmianę trasy na Rewa -Kuźnice. Przebiega tam Rybitwia Mielizna-jest to duże wypłycenie przebiegające przez środek Zatoki Gańskiej. Można skorzystać z tych walorów krajobrazowych i poznawczych i np. urządzić na jednej z wysepek punkt orientacyjny i zabezpieczający dla zawodników.W razie gorszych warunków atmosferycznych, będzie też bezpieczniej.
Korzystając z okazji sam zgłaszam dwa następne pomysły:
1. Organizacja zimowych wyścigów po lodzie z Małego Morza do Pucka patrz www.kiterewa.pl/kitesnow/Małe Morze Camping 07.02.2005
2. Organizacja wyścigów kitebuggy z Władysławowa do Juraty.Mój obecny rekord to poniżej 40 minut.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 kwie 2005, 00:52

no i jestem..
Mewia Rewa może być od sezonu 05 miejscem ZABRONIONYM
już w 04 wbili tam tabliczkę
a teraz myto mają zciągać:(

elo i pozdro dl k-forumowiczów po przerwie:)

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post05 kwie 2005, 10:23

Janusz napisał:
"Proponuję jednak zmianę trasy na Rewa -Kuźnice. Przebiega tam Rybitwia Mielizna-jest to duże wypłycenie przebiegające przez środek Zatoki Gańskiej. Można skorzystać z tych walorów krajobrazowych i poznawczych i np. urządzić na jednej z wysepek punkt orientacyjny i zabezpieczający dla zawodników.W razie gorszych warunków atmosferycznych, będzie też bezpieczniej"

myślimy również o tej opcji
pozdro fuu1

Janusz
Kontaktowanie:

Post05 kwie 2005, 17:26

Ziomek,
Jeżeli coś wiesz na temat zabraniania, to pisz konkternie-sprawdzimy. Znasz jakieś przepisy, paragrafy itp? Widziałeś jakąć tabliczkę - masz jej zdjęcie lub potrafisz opisać co na niej było napisane? Jeśli nie - to nie warto nad tym się zastanawiać, jeśli tak to pokaż co masz.
Apropos zabraniania, to w ubiegłego roku, sam słyszałem w lokalnym radiu o przeprawie wpław przez Rybitwią Mieliznę, całej ekipy ludzi.Byli tam nawet oficjele (bodajże sam Burmistrz) z Półwyspu lub Pucka. Chcieli z tego nawet zrobić lokalny zwyczaj.

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 kwie 2005, 20:22

heh etylko nie wplaw ale z buta ;] (troche przymoczonego)-- tak ja slyszalem

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2005, 20:40

niee, konkretów, futek, filmów etc nie mam
info jedynie od chłopaków co ujeżdzali ten spot caałe zeszłe wakacje
były "akcje" z lokalesami
i tabliczkozakaz też był

pewnie
jak zwykle lipa
ale wieść gminna taka niosła..

pzdr

Włodar
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2005, 23:30

Januszu, jako młody i zapalony adept buggy popieram Twój pomysł, właśnie myślałem dzisiaj o rozwinięciu Twojego pomysłu na wyścigi buggy i włączenie tego w ramach imprezy 1-3 lipca, ale myślę, że nie ma szans, za dużo ludzi na plaży. Szkoda, ze tematów nie da rady połączyć.

Janusz
Kontaktowanie:

Post05 maja 2005, 17:40

W zupełności masz rację co terminu buggy.Takie wyścigi mogą się odbywać jedynie od września do czerwca.To około 9 miesięcy więc można się wpasować czasowo.Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę kierunki wiatrów w poszczególnych miesiącach.U nas N-E wieje najwięcej na wiosnę.By wykazać się kunsztem żeglarskim, wyścig powinien się zawsze obywać na trasie tam i z powrotem.
Za bardzo ekscytujący uważam wyścig po lodzie w poprzek Zatoki, lub równolegle do lądu.W poprzednim sezonie widziałem samochody wjeżdzające na lód koło Kapra i ścigające się niedaleko od brzegu.
Trzeba podzielić wyścigi na wodę, plaże i lód, tego się nie da połączyć.

Smiglo

Post06 maja 2005, 13:53

Na Rybitwiej Mieliznie jest dosyc spora liczba wrakow, ktore moga byc niebezpieczne dla kitow...jest tam pelno roznych ostrych swinstw. Jakies 12 lat temu tam nurkowalem...wtedy bylo tam pelno pozostalosci po cwiczeniach wojskowych jak bomby fosforowe i inne tego rodzaju swinstwa...Nie wiem jak jest teraz, ale miejscowka jest najbardziej wypasiona w Polsce:):):) w koncu bezludna wyspa:)

.

Post06 maja 2005, 14:06

Trochę się zmieniło. Obszar poligonu teoretycznie ciągle jest zamknięty.
Zresztą nie wyobrażam sobie kto przy zdrowych zmysłach (nawet po ostrej imprezie)
by tam wpływał. Jednak trzy strony świata są do naszej dyspozycji :twisted:
No chyba że stan wody w zatocew się nieznacznie podniesie i wysepka zniknie :cry:

Smiglo

Post06 maja 2005, 14:38

aha, czyli najfajniejsze miejsce odpada...

Pamietam jak jakies 17 lat temu mozna bylo z Polwyspu ogladac "gwiezdne wojny" w wykonaniu wojsk ukladu warszawskiego wlasnie na poligonie nr 3 czyli na Rewie Mew...Uwierzcie, ze takiego czegos to nigdy wiecej w zyciu nie widzialem.

Co do Buggy to ostatnio bylem w Weston Super Mare na zachodzie Anglii i chlopaki ostro dawaly rade...no ale oni tu maja odplywy co ulatwia im w sumie wszystko!

Pozdrowki

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej

Post06 maja 2005, 14:41

Smiglo pisze:Co do Buggy to ostatnio bylem w Weston Super Mare na zachodzie Anglii i chlopaki ostro dawaly rade...no ale oni tu maja odplywy co ulatwia im w sumie wszystko!

a znasz jakies ciekawe miejscowki w okolicach Londynu :?: ale nie takie do ktroych trzeba jechac 3 dni wolami :)

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Kontaktowanie:

Post06 maja 2005, 15:02

Jeśli możesz to napisz coś więcej o tym spocie. Ile ludzi tam pływa jakie fale, jaki poziom jaka plaża itp. jaki sprzęt. ?

Wróć do „Forum Główne”