JAK OCENIASZ POZIOM SWOICH UMIEJĘTNOŚCI

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

CZY JESTEŚ DOBRY?

Czas głosowania minął 01 wrz 2003, 14:06

1. jestem początkujący (tzn. pierwsze ślizgi)
4
40%
2. jestem średnio zaawansowany (tzn. bez problemu idę pod wiatr, zwroty, switch, pierwsze skoki)
3
30%
3. jestem zaawansowany (2. + bardziej zaawansowane tricki)
3
30%
4. jestem ekspertem (3. + zaawansowane tricki z 90% skutecznością, kiteloopy itp.)
0
Brak głosów

Liczba głosów: 10

Dr Eutanator

Post12 sie 2003, 14:06

jestem ciekaw jak użytkownicy tego forum oceniają swoje umiejętności we władaniu kajtem i deską.

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post12 sie 2003, 22:44

Dr Eutanator pisze:jestem ciekaw jak użytkownicy tego forum oceniają swoje umiejętności we władaniu kajtem i deską.

cze
gdzie moge glosowac?

Apache

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 10:24

Wydaje mi się że ankieta mogłaby zawierać więcej odpowiedzi bo jak na razie to ma tylko trzy... Nie podejrzewam żeby ktoś w Polsce robił kite-loopy i w dodatku jeszcze lądował 90% z nich.

Poza tym nie bardzo wiem jak mam rozumieć zaawansowane tricki? OK, Slim chance jest zaawansowanym trickiem, ale Deadman chyba nie?

Sugerowałbym więc dodanie jednej opcji pomiędzy punktem 2 a 3 o treści np. skoki na wysokość ok.5 metrów, + podstawowe tricki (deadman, tail grab, etc.)

Pozdrawiam,
Pablo

Dr Eutanator

Post13 sie 2003, 11:26

Pablo pisze:Wydaje mi się że ankieta mogłaby zawierać więcej odpowiedzi bo jak na razie to ma tylko trzy...

Uważam, że większa liczba pytań (a nie odpowiedzi) może tylko wprowadzić większe zamieszanie z definicją co znaczy na przykład lekko półśrednio zaawansowany ekspert. Przy każdej ankiecie powstają pewne wątpliwości, ale jak ktoś zna swoje możliwości, to wie jak się ocenić :wink:

Pablo pisze:Poza tym nie bardzo wiem jak mam rozumieć zaawansowane tricki? OK, Slim chance jest zaawansowanym trickiem, ale Deadman chyba nie?

Dokładnie, deadman raczej nie należy do zbyt zaawansowanych. Te bardziej zaawansowane to powiedzmy board offy, blindy itp.

zmienie za to u ekspertów te 90% na 75 choć pewnie i tak nie będzie nikogo... eeehh nie bardzo jednak wiem jak można zmienić coś w już ustawionej ankiecie.... :?:

peace

Awatar użytkownika
showman
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 12:34

witam DR Eutanator .
Podzielam zdanie kolegi Pabla i myślę mi się żę brakuje opcji pomiędzy 2 a 3,wydaje mi się że dużo osób dość szybko przechodzi dwa pierwsze etapy
Pozdr. Paul74.

Dr Eutanator

Post13 sie 2003, 13:30

ok, nie wiem, czy teraz jest jeszcze możliwość zmodyfikowania tej ankiety i na ile ona byłaby wtedy wiarygodna.

dlatego myślę, że w przyszłości każdą ankietę najlepiej najpierw na forum omówić, a potem dopiero skonstruować pytania.

peace...

Piotr

Post13 sie 2003, 23:23

hej!!!

Też uważam, że czegoś brakuje!
Ja jestem między 1 a 2 tzn pływam w ślizgu, czasem podostrze no skacze kończąc baranem...

pozdrawiam/
majer

smecz2@wp.pl

Pablo
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 23:29

Dr Eutanator pisze:dlatego myślę, że w przyszłości każdą ankietę najlepiej najpierw na forum omówić, a potem dopiero skonstruować pytania.

Wydaje mi się że chyba jednak spontaniczne ankiety są najlepsze (np. ta z muzyką była super :) ), więc chyba nie ma potrzeby ich wcześniejszego omawiania.

Sugeruję zostawić ankietę tak jak jest bo jest bardzo dobra. Zaliczyłbym tylko mniej zaawansowane tricki (deadman, graby, itp.) również do kategori 3 bo chyba raczej do kategori 2 one nie należą :), no chyba że ktoś przy pierwszych skokach od razu robi deadman'a :shock:.

A tak a propos to ciekawe czy się ktoś pojawi kto robi kiteloopy podczas skoku na wodzie i je jeszcze ląduje :shock: . Ja wątpię czy nasi 'pro' to potrafią...

Pablo
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 23:32

Myślę że może sugerujmy się tylko kategorią:

początkujący
średnio-zaawansowany
zaawansowany
ekspert

zamiast tym co jest napisane w nawiasach, wtedy wszystko będzie jasne :).

Wróć do „Forum Główne”