z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 14:47

Papo pisze:
Fred :: TeamKatapa pisze:
Papo pisze:no niestety dziś odpadam, wypadły mi właśnie inne zajęcia, ale następnym razem z chęcią zmierzył bym się z takim wyzwaniem, jak to się mówi jest ryzyko jest przyjemność

typowe, jak to sie mowi: "w komputerze" wszystko wydaje sie proste ... ;)

pozdro

nie znasz mnie wiec mnie nie osądzaj, kite niestety muszę przyznać jest aktualnie najbezpieczniejszym hobby jakie uprawiam, wypadków i kontuzji które miałem mógłbym wymienić sporo a co najmniej 4 z nich mogły doprowadzić mnie prosto 2m pod piach i dziwo dalej robię to co robię :D żeby nie było ze "w komputerze" odkopałem starą fotkę gap ma 5 na 10m, wrażenia po pierwszym locie nie do opisania

Obrazek

ładny bullit :D Gdzie było skakane ?

Papo
Postawił piwka: 1 raz

Post08 lut 2011, 15:25

to akurat vp free :) skakane gdynia

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 15:45

tak z ciekawości, ile wieje, że taką panikę urządzacie, bo jeśli dobrze odczytuję progno, to jest po te 50knt w szkwałach, a to i w "sezonie" dało się spotkać, więc zakładam, że jest lepiej :?:
pzdr
PS według orlenu max szkwal to 58-60 węzłów, ale z 8 rano

Ker-mit
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 16:29

DISKORELAKS pisze:
pepek pisze:
kite niestety muszę przyznać jest aktualnie najbezpieczniejszym hobby jakie uprawiam, wypadków i kontuzji które miałem mógłbym wymienić sporo a co najmniej 4 z nich mogły doprowadzić mnie prosto 2m pod piach i dziwo dalej robię to co robię :D

:clap: Dobry tekst na laski na solar :lol: :lol: :lol:

Nie moglem się powstrzymać :)

Andrzej Gołota tez pływa na kajcie (serio :idea: ) ale bicie ryja przy tym to pikuś....

Pozdro

Chłopaki, chłopaki ... szkoda czasu .. niech chłopak się przekona...
skoro taki odważny i tak się przechwala...

Na szczęście - kite, to najbezpieczniejsze hobby. I jest duże prawdopodobieństwo, że nie zdąży odczuć jakiejkolwiek kontuzji.

Poza tym, chłopaki.. wyobraźcie sobie jak laski z CH będą mokre w lato, na te opowieści i może jakieś blizny.... wow

Awatar użytkownika
Stawny
Postawił piwka: 39 razy
Dostał piwko: 24 razy

Post08 lut 2011, 17:47

Wszystko się da tylko pytanie po co :?:
Wiem wiem :D dla fanu, żeby się sprawdzić lub z innych równie indywidualnych powodów...
Po to są bariery aby je przełamywać :thumbsup:

Jak ktoś lubi czemu nie a cytując (bez urazy) za moim ulubionym opisem skali Beauforta:
"Węzły: 60+
Opis słowny: Pogoda dla głupków
"Ekipa filmowa z kanału "Extreme" przyjechała kręcić ostatniego maniaka, który nadal jest na wodzie.
Samochody kołyszą się gwałtownie. Psy latają w powietrzu wraz z budami.
Jeśli jesteś wystarczająco silny, aby otworzyć drzwi do samochodu i wyjść na zewnątrz
możesz poczuć się jak spadochroniarz w locie swobodnym. Wystarczy stanąć rozpostrzeć ramiona
i wychylić się 45 stopni w kierunku wiatru. Wszyscy odjeżdżają do domów oglądać tego głupka w telewizji...
Tu jest zbyt niebezpiecznie !!!"

źródło: http://www.augustyna.pl/prognozy/beaufort.php

23 lutego 2008 na plaży w Rewie (na wysokości kamerki zmierzyliśmy) 103km/h.
Pozostał news na KiteRewie. Zeszliśmy na WS na to co kto miał najmniejsze (wówczas 3,7 było spełnieniem marzeń :-) )
Na wodzie kopało grubo. Można powiedzieć pływaliśmy, a raczej daliśmy radę i tyle. Wydawał się że to max naszych możliwości.
Przyszły kolejne sztormy i zawsze jest ktoś kto daje radę :!:

Takie warunki nie zapewnią postępu, ale dawka adrenaliny niezapomniana i po prostu trzeba próbować.
Z miłą chęcią patrzę jak ludzie sięgają granic możliwości i jak wyznaczają ich nowy poziom.

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 17:54

Papo pisze:
Fred :: TeamKatapa pisze:
Papo pisze:no niestety dziś odpadam, wypadły mi właśnie inne zajęcia, ale następnym razem z chęcią zmierzył bym się z takim wyzwaniem, jak to się mówi jest ryzyko jest przyjemność

typowe, jak to sie mowi: "w komputerze" wszystko wydaje sie proste ... ;)

pozdro

nie znasz mnie wiec mnie nie osądzaj, kite niestety muszę przyznać jest aktualnie najbezpieczniejszym hobby jakie uprawiam, wypadków i kontuzji które miałem mógłbym wymienić sporo a co najmniej 4 z nich mogły doprowadzić mnie prosto 2m pod piach i dziwo dalej robię to co robię :D żeby nie było ze "w komputerze" odkopałem starą fotkę gap ma 5 na 10m, wrażenia po pierwszym locie nie do opisania

na mnie naprawde zrobilo wrazenie, w lansie masz u mnie +8, albo nie, nawet +9 ;)

Awatar użytkownika
bronix

Post08 lut 2011, 20:50

Widzę że nowe trójmiejskie lans gwiazdy you tuba nam wyrastają ,tylko chłopaki nie zapomnijcie o lans gaciach i lycrze bo będzie opciach w tv :mrgreen:

Papo

Post08 lut 2011, 21:30

pamiętaj Bronix "Lans" jest najważniejszy :D , jeśli dobrze wyglądasz nie musisz latać wystarczy ze stoisz na plaży i laski same lecą ;), ty myślisz, że poco ja się za to zabrałem? 12m pompujesz wiatr nie wieje piasek nie sypie, a laski lgną :lol: , a w lesie na rowerze to co, nie ważne czego byś nie wykręcił lasek i tak niema :( , dlatego trzeba było się przerzucić :wink:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post08 lut 2011, 21:46

Więcej pokory :idea:
Nie ważne jak się zaczyna ważne jak się kończy :wink:

Awatar użytkownika
bronix

Post08 lut 2011, 21:48

to po co w koszty popadać , i na sprzęt wydawać lepiej zostać ratownikiem WOPR ,ci to maja życie i jeszcze im za to płacą :lol:

Papo

Post08 lut 2011, 21:52

to tak samo jak ze snow deską ciuchy mam tak wielkie, ze wychodzę na stok nic nie jeżdżę, a ludzie sami po autografy podchodzą :), ratownik musi coś tam robić :) , a ja muszę tylko dobrze wyglądać :D

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 22:34

Nie ma lipy. Roke fju!

Papo

Post08 lut 2011, 22:59

dabel blasta lepiej rozsadza moje żyły i pompuje bajceps

gregorg