pierwsze kroki z kitem nad morzem

Forum dla początkujących
mati683

Post06 lip 2011, 16:43

Witam! Jest to mój pierwszy wątek na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość w wypadku jakiegoś błędu. W te wakacje mam zamiar zacząć moją przygodę z kitem<mam nadzieję że dobrze odmieniłem ; )> . Chciałbym się dowiedzieć podstawowych rzeczy na ten temat. Ze względu na to że mam blisko nad morze często jeżdżę na weekendy i wiecie może ile czasu trwa średnio nauka pływania? Mama zamiar wybrać się do Łeby albo na Hel bo słyszałem, że są to najlepsze miejscówki do pływania. Czy moglibyście mi przybliżyć ile kosztuje godzina nauki z instruktorem? Myślę że nie będę miał większych problemów z opanowaniem, ponieważ dobrze sobie radze na windsurfingu i snowboardzie. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź ; )
Może udzielicie mi od siebie paru cennych wskazówek na co należy zwrócić uwagę na początku itp...

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post06 lip 2011, 17:50

Hej

Aby zacząć startować i samodzielnie pływać musisz zrobić +/- 10 godzinny kurs IKO 1+2. Po takim kursie najprawdopodobniej będziesz na tyle samodzielny aby kupić / wypożyczyć sobie sprzęt.

Jeżeli masz blisko to zapisz się na kurs, i przyjeżdżaj "na prognozę" tak by nie siedzieć na miejscu gdy nie wieje.

Możesz również brać lekcje indywidualne - ale nie byłbym tak pewny że zajmie ci to mniej czasu, choć tak rzeczywiście może być :)

Zapraszamy.

Pozdrawiam
Lussik
EASY Surf Center

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 10:18

mati683 pisze: Mama zamiar wybrać się do Łeby albo na Hel bo słyszałem, że są to najlepsze miejscówki do pływania. Czy moglibyście mi przybliżyć ile kosztuje godzina nauki z instruktorem?

godzina nauki z instruktorem i sprzętem to koszt okolo 100 - 150 pln / godzina indywidualna sam na sam..
w Twoim przypadku może byćto dobre rozwiązanie, jeśli jak piszesz szybko łapiesz nowe sporty i masz solidne podstawy (np snowboard)
nie wiem jak obecnie ze szkołkami w Łebie(??) - na Helu na pewno znajdziesz niejedną , która chętnie Cię nauczy :idea:

pzdr

Wróć do „Pierwsze Kroki”