system bezpieczenstwa

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post25 sie 2005, 22:30

No np. u nesza możesz kupic czikenloopa z linką.
Też nie polecałbym kupowanie systemów z tymi gwoździami :idea: już lepiej Wicharda kupić.
U nesza jest o tyle fajnie, że nie trzeba szukać jakiś czerwonych pętelek które z regóły jak nas targa to mamy pod brzychem i cały cziken jest dociskany do brzucha :idea:
System nesza ma tak, że jak jest obciążony to działa lekko i przyjemnie. Nic się nie zapiaszcza nic nie klinuje.
Pisze o neszu bo ten system znam. A z gwoździami miałem 2x doczynienia i ze zrywką nie poszło to jakoś sprawnie :?
A najlepiej to kupić i Wicharda i czikena ze zrywka. Masz dwa systemy bezpieczeństwa :wink: Ale to pocja dla zdecydowanych bo jak zaczniesz myśleć którego systemu użyć jak cie targnie to będzie lipa :lol:
Pozdro

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post25 sie 2005, 23:08

ZAK pisze:No np. u nesza możesz kupic czikenloopa z linką.
Też nie polecałbym kupowanie systemów z tymi gwoździami :idea: już lepiej Wicharda kupić.
U nesza jest o tyle fajnie, że nie trzeba szukać jakiś czerwonych pętelek które z regóły jak nas targa to mamy pod brzychem i cały cziken jest dociskany do brzucha :idea:
System nesza ma tak, że jak jest obciążony to działa lekko i przyjemnie.

podobnie NORTH i BEST mają "niegwoździowe" systemy
w których sila potrzebna do rozpięcia nie zależy od sily ciągu kite
(nie wzrasra wraz z nią :wink: )
są to "cylindry" do odepchniecia od siebie
wygodne, duże, dobrze umiejscowione
i ZAWSZE w tej samej pozycji, niezależnie od skręcenia baru (np po skoku z rotacją)

Awatar użytkownika
Dioda... Mistrz Dioda
Kontaktowanie:

Post25 sie 2005, 23:23

Ja osobiście polecam to rozwiązanie:
Obrazek

Jest bardzo podobne do North'a- ma troche bardziej ergonomiczny kształt od Naish'a.

Awatar użytkownika
T6
Kontaktowanie:

Post26 sie 2005, 01:49

chucky vel dioda pisze:A nie lepiej (taniej i bezpieczniej?) kupic poprostu nowego chikenloopa ze zrywką? Na bank PatLove ma takie w swojej ofercie.

hmm no niewiem jak mam wymienic loopa, wydaje mi sie ze jest on na stale zwiazany z tasiemka ktora odpowiedzialna jest za ustawianie mocy kajta (depower) lub cos.
kurcze jak zrobie zdjecia baru to wysle.
moim zdaniem (laika ) wichard bedzie najlepszym rozwiazaniem.
juz zamowilem za 160 zl.

a jesli chodzi o mocne ciagniecie w chwili niebiezpiecznej to daje opis ze strony :
Karabińczyk firmy Wichard, najlepszy na rynku. Wzrost siły ciągu nie powoduje oporów przy wypinaniu"

A jesli chodzi o szukanie kulki , to lepiej troche poszukac kulki niz meczyc sie z chikenlopem i go recznie odpinac z haka.

pozdrawiam
"

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post26 sie 2005, 03:56

T6 pisze:[hmm no niewiem jak mam wymienic loopa, wydaje mi sie ze jest on na stale zwiazany z tasiemka ktora odpowiedzialna jest za ustawianie mocy kajta (depower) lub cos.
kurcze jak zrobie zdjecia baru to wysle.

a jesli chodzi o mocne ciagniecie w chwili niebiezpiecznej to daje opis ze strony :
Karabińczyk firmy Wichard, najlepszy na rynku. Wzrost siły ciągu nie powoduje oporów przy wypinaniu"

A jesli chodzi o szukanie kulki , to lepiej troche poszukac kulki niz meczyc sie z chikenlopem i go recznie odpinac z haka.

pozdrawiam
"

jeśl jak piszesz: masz bar NORTH - to nie jest WSZYTY na stale
jest po prostu związany z trymerem depowera (wymieniasz wraz z linką)
jeśli jednak JEST wszyty - babeczki u Celarka zrobią Ci to w 10 minut

co do wicharda - faktycznie nie zwiększają sie opory przy wzroście sily..

a "kuleczki" lepiej NIE szukać :idea:

Wróć do „Forum Główne”