Czy jesteś za zmianą moderatora ? ANKIETA

Dyskusje nie związane z profilem forum.

Czy jesteś za zmianą moderatora ?

Czas głosowania minął 28 lut 2012, 11:02

Tak
46
71%
Nie
19
29%

Liczba głosów: 65

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post13 lut 2012, 11:02

Moderator wg Wiki – osoba oceniająca komentarze, oraz inne treści wprowadzane na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej, serwisie społecznościowym lub na forum, zazwyczaj posiadająca dostęp do narzędzi technicznych, zarządzania treścią oraz kontami uczestników na poziomie wyższym niż zwykli uczestnicy (jak np. trwałe usuwanie komentarzy, blokowanie i/lub usuwanie kont).

Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy , zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post13 lut 2012, 12:14

MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:Moderator wg Wiki – osoba oceniająca komentarze, oraz inne treści wprowadzane na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej, serwisie społecznościowym lub na forum, zazwyczaj posiadająca dostęp do narzędzi technicznych, zarządzania treścią oraz kontami uczestników na poziomie wyższym niż zwykli uczestnicy (jak np. trwałe usuwanie komentarzy, blokowanie i/lub usuwanie kont).

Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy , zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami.

Jeśli chodzi Ci o mnie jako moderatora to cytuję odpowiedź z innego wątku co byś nie narobił większego bałaganu:
Dla Twojej i innych rewolucjonistów wiadomości:
Nie jestem moderatorem tego forum mimo, że widnieje przy większości działów.
To forum nie ma żadnego moderatora w sensie cytowanej wikipedii. Jest tylko admin - Pablo

Moja moderacja dotyczy tylko i wyłącznie działu BEZPIECZEŃSTWA, który stworzyłem i nadal go moderuję (przenoszę wątki, posty)
Aby robić to skutecznie muszę mieć dostęp do większości działów w celu przerzucania postów tematycznych.
Tylko tyle i aż tyle

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post13 lut 2012, 13:05

Ta ankieta powinna raczej nazywać się: czy masz już dosyć Bra Curu hehe
Ja tak ale i tak uważam, że robi dobrą robotę więc może niech już sobie będzie a z czasem go polubimy haha
Pozdro

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post13 lut 2012, 19:41

kowal pisze: niech już sobie będzie a z czasem go polubimy haha

Ooo! Kolejny mój klakier sie odezwał :wink: :D
Mogę wpisać Cię na listę znajomych na fejsie, ok?
Tylko wcześniej przyznaj się czy głosowałeś na mnie :wink:

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post13 lut 2012, 20:02

niewielu zostało takich którzy nie mają dość tego wielebnego kaznodziei . :roll:

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post13 lut 2012, 22:57

bronix pisze:niewielu zostało takich którzy nie mają dość tego wielebnego kaznodziei . :roll:

polecam definicje podwójnego zaprzeczenia :wink:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post14 lut 2012, 07:55

BraCuru pisze:
kowal pisze: niech już sobie będzie a z czasem go polubimy haha

Ooo! Kolejny mój klakier sie odezwał :wink: :D

Ale korzystanie z zapożyczonej twórczości nie przystoi ;) Czas tworzyć własną poezję ...

a tak w ogóle...i w temacie. Skoro naprawdę moderujesz tylko dział bezpieczeństwo, to nie, nie jestem. Jest to zrobione OK.

kolejne bezsensowne bicie piany...

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post14 lut 2012, 16:37

przemass pisze:kolejne bezsensowne bicie piany...

No cóż mam dodać :thumb:
Aaa! Już wiem. Mam gorący apel do moich znajomych, "klakierów", Babci i Cioci Krysi.
Proszę oddawajcie głosy na usunięcie mnie jako "moderatora". Sam oddałem na siebie negatywny głos.
Brzmi przewrotnie? Już się tłumaczę:

Jak osiągniemy wspólnie kompromitujący dla mnie wynik w oparciu o więcej niż 50 głosów :lol: to w końcu uda mi się przekonać Pablo aby usunął mnie z braketów większości działów jako moderator. Prosiłem o to w przeszłości Admina bo nigdy nie chciałem, nie jestem i nie będę moderatorem tego forum w znaczeniu definicji zacytowanej przez pomysłodawce tej ankiety.
Pablo - poważnie nie chce mi się dziesiątki razy odpowiadać na prośby w pw od forumowiczów że nie jestem moderatorem KF.pl i przekierunkowywac wszytsko do Ciebie (mam nawet szablon takiej wiadomości :oops: ).
Jak widzisz 30 parę osób kole w oczy, że widnieję w tych braketach. Mają ostatnio uczulenie na wszystko co zaczyna się na BRA :oops: Szkoda by było aby ucierpiała turystyka kitesurfingowa do BRAzylii :wink:
Oczywiście nadal wyrażam ochotę na kontynuacje moderowania działu BEZPIECZEŃSTWO, który stworzył się od tak - jednym kiwnięciem mojego palca :doh:

Wiem, że aktualnie nie masz żadnego moderatora a technicznie chyba musisz mieć coś wpisane w te brakety to może po prostu ukryj mnie spacjami.
Ale to chyba nie zadziała bo oprogramowanie nie da mi wówczas prawa do pracy w "Bezpieczeństwie"

mazar
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post14 lut 2012, 18:42

BraCuru pisze:
przemass pisze:kolejne bezsensowne bicie piany...

No cóż mam dodać :thumb:
Aaa! Już wiem. Mam gorący apel do moich znajomych, "klakierów", Babci i Cioci Krysi.
Proszę oddawajcie głosy na usunięcie mnie jako "moderatora". Sam oddałem na siebie negatywny głos.
Brzmi przewrotnie? Już się tłumaczę:

Jak osiągniemy wspólnie kompromitujący dla mnie wynik w oparciu o więcej niż 50 głosów :lol: to w końcu uda mi się przekonać Pablo aby usunął mnie z braketów większości działów jako moderator. Prosiłem o to w przeszłości Admina bo nigdy nie chciałem, nie jestem i nie będę moderatorem tego forum w znaczeniu definicji zacytowanej przez pomysłodawce tej ankiety.
Pablo - poważnie nie chce mi się dziesiątki razy odpowiadać na prośby w pw od forumowiczów że nie jestem moderatorem KF.pl i przekierunkowywac wszytsko do Ciebie (mam nawet szablon takiej wiadomości :oops: ).
Jak widzisz 30 parę osób kole w oczy, że widnieję w tych braketach. Mają ostatnio uczulenie na wszystko co zaczyna się na BRA :oops: Szkoda by było aby ucierpiała turystyka kitesurfingowa do BRAzylii :wink:
Oczywiście nadal wyrażam ochotę na kontynuacje moderowania działu BEZPIECZEŃSTWO, który stworzył się od tak - jednym kiwnięciem mojego palca :doh:

Wiem, że aktualnie nie masz żadnego moderatora a technicznie chyba musisz mieć coś wpisane w te brakety to może po prostu ukryj mnie spacjami.
Ale to chyba nie zadziała bo oprogramowanie nie da mi wówczas prawa do pracy w "Bezpieczeństwie"

Proponuje byś zagłosował jeszcze z 50 razy i opisał to w kolejnych 50 postach w 50 watkach, co będzie zbieżne z twoją ostatnią 'aktywnością' na KF. Nie wiem skąd wszyscy mieli wiedzieć, że jesteś moderatorem na 1/10 etatu skoro do każdego działu jesteś przypisany ... no chyba że zakładałeś, że wszyscy są tak doświadczeni i wszystkowiedzący jak ty :doh:
Szkoda, że KF nie ma prawdziwego moderatora, i za takim zagłosowałem.

paukwi
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 5 razy

Post14 lut 2012, 19:31

MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:Moderator wg Wiki – osoba oceniająca komentarze, oraz inne treści wprowadzane na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej, serwisie społecznościowym lub na forum, zazwyczaj posiadająca dostęp do narzędzi technicznych, zarządzania treścią oraz kontami uczestników na poziomie wyższym niż zwykli uczestnicy (jak np. trwałe usuwanie komentarzy, blokowanie i/lub usuwanie kont).

A może zagłosujmy na autora tego posta Mastera , niech się chłop rozwija , jako "moderator" , ma już za sobą od zaj.....a sukcesów , było nie było zbudował swoją deskę ( w oparciu o technologię Sudwy ) do kita , przepłynął Bałtyk i wiele wiele innych :doh:

Awatar użytkownika
RadekSz.
Deska: SU-2
Latawiec: Flexifoil
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 lut 2012, 19:41

Moim zdaniem większość ocenia Bracuru dość subiektywnie ( mianowicie przez poglądy co do pskite ostatnio to jest to topic miesiąca), a tak naprawdę wkłada on dość dużo pracy w KF chociaż by ten dział bezpieczeństwo (zawsze profesjonalnie wyjaśnione kraksy na wodzie itp.)

mazar pisze:Szkoda, że KF nie ma prawdziwego moderatora

Nasuwa się pytanie czym powinien się odznaczać prawdziwy moderator dla każdego będzie to coś innego więc ciężko będzie go znaleźć.

MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy , zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami.

Biorąc pod uwagę przebieg ostatnich wydarzeń mających miejsce na kf oceniasz Bracuru subiektywnie po przez własne odczucia co do niego oraz poglądy co do PSKite, wiem też że nie promieniejesz empatią do PSK. Jakoś przez parę lat nie narzekałeś na moderację marka (nie wiem kiedy został moderatorem ale gdy dołączył 2006 to będzie to kawał czasu ....chyba :? )

Do tych co to tak nie lubią psk fajnie też się cieszę ale mimo wszystko szanuję waszą opinię a wy uszanujcie tych co psk lubią

Pozdro

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 lut 2012, 20:10

brakuje opcji: "mam to w dupie idźcie się kłócić gdzie indziej"

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post14 lut 2012, 21:13

MatDe pisze:brakuje opcji: "mam to w dupie idźcie się kłócić gdzie indziej"

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

POPIERAM!!!!

Zepsujecie to forum do reszty... Najlepiej to zamknijcie forum główne i będzie po problemie.

Da to wszystkim awanturnikom czas na ochłonięcie i przemyślenia ;)

Awatar użytkownika
D3t3c3
Latawiec: Cabrinha Convert 12/Ozone C4 9

Post14 lut 2012, 22:27

Z całym szacunkiem, ale KF nie potrzebuje zmiany moderatora, a jedynie zmiany waszego nastawienia.
Co drugi wątek wypełniony jest kłótniami.. koniec będzie taki, że nikt nie będzie wchodził na to forum, mi też przestaje się chcieć :roll:

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post15 lut 2012, 09:56

To już nawet nie jest śmieszne, pełno wątków z kłótniami. Za duży poziom agresji ostatnio.

Zróbcie coś pożytecznego dla polskiego kitesurfingu i zlikwidujcie to forum na zawsze ;)!

Wróć do „Offtopic”