Co zabrać wiosną do Soma Bay.... 16.03.2012

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post26 sty 2012, 21:42

mary.dk pisze:Ja moge tylko ziomkowi pozazdroscic ze nam podebral Gisele,
i to z pewnoscia o czyms swiadczy :hand:

Ale zamiast niej przyszła Bruna Kaijya (która jak dobrze pamiętam trzy lata temu pływała dla Besta)...
no i Asia Litwin :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 sty 2012, 11:48

robertdr pisze: Mnie przeszkadza jak to robi.

przeczytaj MOJĄ pierwszą odpowiedź w TYM temacie
a następnie SWOJSZĄ :idea:

i odpowiedz sobie sam : KTO - JAK robi :wink:

pzdr

PS: mnie też cieszy , że Gisela przystąpiła do TEAMu BESTa :thumb: ..myślę, że nie samymi "układami sponsorskimi" - bo na te nie ma w żadnej firmie ostatnimi casu zbyt dużo środków
poza tym zawodnicy tego pokroju nie mogą pływać już na "jakimkolwiek" latawcu - MUSI im on "leżeć" :hand:
w innym wypadku zatrzymali by się w rozwoju, karierze, wynikach ..czyli cofnęli.. :idea:

pzdr

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post14 lut 2012, 08:42

Ja wtrącę może jeszcze od siebie "3 grosze" - był tu poruszony temat latawców Northa -

Wrogu pisze:North - rebel (bow, 5 linek, ale bez bridla (co ma bardzo duze plusy jak i troche minusow)), evo (delta), fuse (rebel na 4 lnikach z bridlem), neo (ale malo kto na tym latal)

przetestowaliśmy tegoroczne Vegasy, Rebele i Evo w Brazylii przez 4 miesiące...teraz przyszła kolej na "rodzynka" Neo w Wietnamie ;)

Wszyscy wiedzą że North jest w pierwszej 5tce, jesli nie 3ce najlepiej sprzedających się firm latawcowych na świecie, zalet nie będę więc wymieniał, skupię się na popularnych O DZIWO wciąż w PL mitach:

- Rebel nie jest latawcem który mógłbym Ci polecić na tym stopniu zaawansowania...Takim latawcem jest Evo lub Neo. Rebel służy do skakania w górę i to powiedziałbym w 90 % do tego. Jeśli szukasz latawca "paralotni" który przytrzyma Cię jak najdłużej w powietrzu po skoku przez zenit, jest to dobre wyjście. Wszechstronniejsze i ŁATWIEJSZE na początek będą 2 poprzednie.

- wciąż widzę w PL wiele osób używających Evo na 5 linkach - uwierzcie mi na słowo, że ten latawiec dużo lepiej sprawdza się na dostępnym fabrycznie barze 4-linkowym, wystarczy tylko o niego poprosić, jest nawet tańszy bodajże...

- NEO - jest naszym odkryciem sezonu 2011 - faktycznie niewiele osób na nim pływało a SZKODA. Patrząc na jego kształt, na sezon 2012 powinien się tylko poprawić, a był jednym z najwszechstronniejszych latawców NKB na 2011. Sprawdzimy wkrótce. Dość powiedzieć o Neo - że był jednym z najczęściej używanych modeli szkoleniowych w naszej szkole a jednocześnie standardowo wykorzystywany do treningu do PP przez moją dziewczynę - to mówi samo za siebie...Jedyny minus - 5ta linka :/ - ZLIKWIDOWANY - podobnie jak Evo, chodzi na 4 linkach ;) Czy będzie kolejny raz "hitem sezonu" ;) ? Mam nadzieję....zapraszam do testów ;).

Jeśli chodzi o rozmiary, 9 i 12stka powinny "ogarnąć" ;)

tyle chyba tytułem sprostowania ;)

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post16 lut 2012, 19:37

przemass pisze:Wszyscy wiedzą że North jest w pierwszej 5tce, jesli nie 3ce najlepiej sprzedających się firm latawcowych na świecie

No coz... musze byc na tyle wyjatkowy ze do wszystkich nie naleze i zastanawiam sie...
skad nasz goru ma takie informacje ???
Bylbys na tyle laskawy mistrzu zebys podzielil sie swoim zrodlem ?
Od dluzszego czasu bardzo mnie interesuje top ten selling kitesurfing brand ale takiego info szukac ze swieca...
bynajmniej w moim marnym zmywakowym swiecie na brzegu :doh:
Bede bardzo wdzieczny za jakikolwiek link czy cos...

Oczywiscie...
nie pozdrawiam ;-)

przemass
Kontaktowanie:

Post17 lut 2012, 13:02

Hmm...powiedział mi o tym...dystrybutor Besta na Europę, w normalnych krajach konkurencja ciut inaczej wygląda ;) Użył nawet dokładnych danych, przez grzeczność nie przytoczę :) Bardzo spoko ziom btw.

Poza tym, jeżdżę troszkę i troszkę patrzę - a jeżeli zaprzeczasz faktom, że North sprzedaje się bardzo dobrze to znaczy że nie patrzysz na to co leży na plaży i nie widzisz...albo widzieć nie chcesz

...ale na pewne choroby nie ma lekarstwa :wink:

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post17 lut 2012, 14:50

przemass pisze:Hmm...powiedział mi o tym...dystrybutor Besta na Europę

:lol:

przemass
Kontaktowanie:

Post23 lut 2012, 16:09

Pusty śmiech :wink: :?:

a coś bardziej temacie...nie wiem jak przetłumaczyłbyś "sales menager" zresztą...naprawdę NIE CHCE mi się z Tobą dyskutować - pilnuj proszę swojego krótkiego nosa, nie krytykuj jeśli nie wiesz lub nie rozumiesz o co mi chodzi i na pewno bedzie wszystko pięknie :) Albo ciśnij dalej bezskuteczną dyskusję o tym jak to się North źle sprzedaje ;)

Jeśli naprawdę chodzi Ci o pomysł sprawdzenia ilości sprzedaży - zrób ankietę na głównym, wypisz marki i niech głosują Ci którzy kupili kite w ciągu ostatnich 2ch lat - i masz dobrą grupę reprezentatywną, na dodatek polski rynek...proste. No ale - to trzeba chcieć ;)

udanej zabawy

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post23 lut 2012, 16:32

Hej,

Wiadomo, że "złota trójka" jeśli chodzi o sprzedaż na świecie to Best, Cabrinha, North. Wielokrotnie wałkowane na kiteforum.com. I to widać praktycznie na każdym spocie, z małymi wyjątkami gdzie jest lokalny mocny sprzedawca innej marki.

Pozdrawiam,

Sebastian,

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post23 lut 2012, 16:39

Sebastian Kite.pl pisze:Hej,

Wiadomo, że "złota trójka" jeśli chodzi o sprzedaż na świecie to Best, Cabrinha, North. Wielokrotnie wałkowane na kiteforum.com. I to widać praktycznie na każdym spocie, z małymi wyjątkami gdzie jest lokalny mocny sprzedawca innej marki.

Pozdrawiam,

Sebastian,

:doh: :naughty:

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post23 lut 2012, 17:52

Naish - faktycznie, ale chyba nie pierwsza 3 już od jakiegoś czasu?

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post23 lut 2012, 19:45

a ty o jakim okresie piszesz ? i na jakich statystykach sie opierasz ?
Sebastian Kite.pl pisze:Naish - faktycznie, ale chyba nie pierwsza 3 już od jakiegoś czasu?

Wróć do „Pierwsze Kroki”