airman pisze:Czy da się zrobić cukierek z UNITY? Na to pytanie starał sie odpwiedzieć "Kusy".
No mnie nieomal się ta sztuka udała

Na Pustym, 6 stycznia, latając w bardzo nierównym wietrze, przestrzeliłem skok, wpadajac w dziurę wiatrową. Latawiec bezwładnie opadając przekręcił się "grzbietem" do wewnątrz. Już sobie pomyślałem, że wysiłki Kusego by udowodnić, że nie da sie go przewinąć, spełzły na niczym

Myślałem, że bedę pionierem w tej dziedzinie
Jednak okazało sie że nie - wystarczyło lekko podejechać z wiatrem, by latawiec znów obrócił się na plecy, po czym jeszcze kawałek podjechać z wiatrem, dzięki czemu kite nabrał wiatru "właściwym płucem" i powrócił do lotu w przestworzach
O ile jeszcze widzę szansę na zinwertowanie kita 360* i skrzyżowanie linek, o tyle zrobienie z niego klasycznego cukiera wymaga niemałych starań i wyjątkowych zdolności
Jeżeli nawet dla Speeda3, który ma bardzo wysokie AR, trzeba dołożyć dużych starań, lub używać go w naprawdę wrednych warunkach, by go zcukierkować, , o tyle Unity wymaga już wirtuozerii i kunsztu w niewłaściwym obchodzeniu się ze sprzętem