po kolei:
1) - nie - nie uważam się za "jedynego słusznego testera" - uważam, za to że opinie o jakimkolwiek produkcie, w tym również latawcu, gdzie niemal wszystkie cechy, w tym przeciwstawne, mają ocenę 10 - świadczą nie do koca poważnie o wypisującym takowe

2) nie - "naprawdę nie myślę, że wszyscy są ciekawi mojej opinii" - podobnie jak ja nie jestem W OGÓLE ciekaw opinii, takich jak powyższe

3) jeszcze raz - bo nie rozumiesz - lub nie chcesz rozumieć - NIE JESTEM zainteresowany testami dwudniowymi - bo w takim czasie to można potestować różne kiełbaski z grilla - by potestować latawce na Helu - trzeba by mieć narawdę sporo szczęścia

..jeśli ono dopisze - wpadnę do przyjaciół z bazy obok i nie omieszkam polatać na wszystkim, na czym dam radę

..jak od lat..
4) jestem ich tak samo ciekaw - lub nieciekaw (czytaj jak chcesz) - jak KAŻDEGO innego latawca

..w tym również BESTów

nie jaram się NICZYM, póki tego nie spróbuję - wtedy TAK ..lub PRZECIWNIE: W OGÓLE mnie NIE interesują; ani dla mnie, ani dla początkujących..
dla porównania - MAŁO z latawców BESTa mnie kręci - nieco odmiennie od Zeekowców - których z tego co widzę "zachwycają" WSZYSTKIE

konstrukcje Zeeko, niezależnei od modelu, rocznika, rozmiaru

wszystkie są the BEST

..TYM się różnimy
5) to co Ty nazywasz "kwaszeniem" ja mianuję reakcją na "słodkie kadzenie"
6) tak, osobiście pływam na C-szejpach, które faktycznie w szuwarach mogą nie spisywać się najlepiej, jednak jak już podejrzysz zawody, choćby te, które ktoś dziś wrzucił:
viewtopic.php?f=1&t=45236to "nieco C się tam przewija..
pomijając, że nie testuję TYLKO C - bo ..nie miałbym CO robić.. zbyt wiele ich na rynku nie ma
a popytu? niemal ZERO..
pływam na większości latawców , na których mam możliwość - nie oceniając ich pod SWOJE potrzeby..
by zapytany przez początkującego i nie tylko - mieć SWOJE zdanie, nie powielane z netu i magazynów