Gdybym PISał spiskową teorię dziejów należałoby zbojkotować olimpiadę bo to na pewno na przekór Polakom usunięto WS z IO.

Sniady pisze:Obrażać nikogo nie chciałem, jeśli ktoś czuje się pokrzywdzony moją opinią to szczerze przepraszam.
Crazy Horse pisze:Sorry, nie przekoniacie mnie, jak i nadal smiem twierdzić zdecydowanej większośći, że to dobrze, że kite wyparł z IO WS
Sniady pisze:Kolejna spraw to i pewnie kasa, a i owszem NeilPride trzepie taki szmal że to się w głowach nie mieści, ale przez monopol nie dba o jakość sprzętu(nikt mi nie powie że jeden set wystarcza zawodnikowi na cały sezon....)
Natomiast w kicie mamy rynek otwarty gdzie "wojna zbrojeń" powoduje ciągłe unowocześnianie sprzętu, co za tym idzie całego kitesurfingu.
Sniady pisze:A i jeszcze jedno, ktoś tu, bądź na siepływa rzucił żałosne hasło że kluby na tym stracą bo nie można trenować na jeziorach i jedynym akwenem na treningi jest puck i 3city. Ludzie puknijcie się w łeb jak macie takie myśli, Nobla tym odkryciem nie dostaniecie. Nie znam sportu w którym nie ma czegoś podobnego, kluby powstają albo "lokalnie- bazowo", albo są to kluby wypadowe. I to się na świecie kręci od hohho lat. I powiem wam ze u nas wcale nie krócej ...
Prawie każdy klub, reprezentacja tak działa chcąc czy nie chcą. Narciarstwo, żeglarstwo, głupie pływanie(chodź można trenować w bajorku, czy jeziorku u babci na polu...)
mrmateo pisze:Teraz kto inny będzie trzepał kasę bo chyba nie myślisz, że każdy będzie pływał na innym sprzęcie? Brak konkurencji do niczego dobrego nie prowadzi, monotypowy sprzęt będzie ograniczony tak samo jak to się stało z RSXem.
onzo pisze:hmm tak się zastanawiam czy to dużo czy mało - w sumie tylko kilkanaście krajów startuje w WSie na olimpiadzie - czy to może być jeden z powodów?
Gdybym PISał spiskową teorię dziejów należałoby zbojkotować olimpiadę bo to na pewno na przekór Polakom usunięto WS z IO.
BraCuru pisze:mrmateo pisze:Teraz kto inny będzie trzepał kasę bo chyba nie myślisz, że każdy będzie pływał na innym sprzęcie? Brak konkurencji do niczego dobrego nie prowadzi, monotypowy sprzęt będzie ograniczony tak samo jak to się stało z RSXem.
Kocham kiteforum.pl i jego ekspertów
mrmateo pisze:Skoro się mylę to napisz proszę jak będzie ze sprzętem na IO. Każdy pływa na czym chce (marka, model) ile np. rozmiarów latawców będzie można mieć do dyspozycji, ile desek itp itd.
BraCuru pisze:Byłbym wdzięczny gdybyś najpierw zadał takie pytanie a potem stawiał śmiałe tezy. Trochę więcej odpowiedzialności za to co się pisze a będzie mniej krwi na tym forum
Odpowiadając na pytanie to najbardziej prawdopodobny (tak na 90%) wygląd klasy kite racing będzie wygładał jak punkt 2:
http://pskite.pl/images/pliki/zawody-pr ... 202012.pdf
BraCuru pisze:mrmateo pisze:Na 100% nie będzie żadnego monotypu.
Koniu - jeśli naprawdę Ci zależy na WS na igrzyskach to zamiast pakować na siłę linki z petycją pod najmniej właściwymi wątkami (brzydko to wygląda) pomyśl lepiej jak zakończyć dominację Twojego przełożonego NP. Marnujesz potrzebne windsurfingowi pociski
Niech złomiarze dopracują klasę box rules, usuną monopol NP i parę innych szczegółów a będą z powrotem na igrzyskach w 2020. Czego im szczerze i gorąco życzę. Ale nie będę teraz rwał włosów z głowy za to, że byli tak krótkowzroczni i zignorowali ISAF. Cieszę się potwornie naszym sukcesem i tutaj skupiam swoją energię
![]()
![]()
surfoteka pisze:ale Lukasza prosze sie nie czepiac, dlaczego brzydko to wyglada? obrazil kogos czy co?
a swoja droga: dlaczego zlomiarze? akurat mnie nie obraza, usmiechnalem sie.... no i akurat ja bede kibicowal tzw tutaj "zlomiarzom"
przemass pisze:Mam nadzieję że WS wróci w takim kształcie jak piszesz, na pewno z korzyścią dla rozwoju sportu...
Jeśli mogę spytać, jak będą teraz wyglądały stosunki PSK - PZŻ oraz PSK - PKOl ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości