21.11.2015 -HAMATA-7 dni/14 dni-Jovi Travel- cena 2179zł/os*

Oferty wycieczek, podróże, last minute, bilety lotnicze, etc.
Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post22 paź 2012, 11:45

Lussik | EASY Surf Center pisze:Nie twierdzę że Hamata jest BE, na pewno spot jest duży, hotel fajny i dodatkowo tani, co może przekładać się na większą sprzedaż, lecz wcale nie świadczy o tym że jest to miejsce numer uno.... ;)

Pozdrawiam
Lussik

Oj tam, przestańcie łapać się za słówka, z wiatrem różnie bywa i w Hamacie tez go czasem braknie jak widać, jednakże sam spot to (niestety dla niektórych) JEST NUMERO UNO. I potwierdzają to wszyscy turyści którzy byli wcześniej chociażby w Somie, która jest według rankingu wyjeżdżających numerem DUO, a to z tego powodu że spot jest mocno przeludniony (na podstawie wielu opinii jakie bezpośrednio zasłyszałem). Fakt, w Hamacie wieje nudą ale jak ktoś nie chce mieć na karku natrętnych lokalesów i zgiełku okołoHurgadowego to Hamata jest idealnym miejscem na relaks.

P/S no właśnie a propos Brazylii, czy oferty np. Cumbuco sprzedawane i oferowane tutaj przez szkółki/biura są sprzedawane w imieniu własnym (umowa turystyczna na warunkach obowiązujących w PL) czy działacie tylko jako pośrednik w transakcji via flybrazil ?

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post22 paź 2012, 11:50

Potrek nie chodzi o słowka,ale nie lubie jak ktoś zarzuca mi coś na co nikt nie ma wpływu ( brak wiatru) lub zla informacje dla klientów.
A propos Brazylii,zeby działać jako pośrednik z Brazylia w PL nalezy miec koncesje organizatora,biura agencyjne mogą sprzedawac wyłącznie oferty touroperatorów,nie maja prawa do organizacji własnych imprez.
pzdr Joanna

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post22 paź 2012, 14:31

Droga Niveo

Lussik oceniam na podstawie opinii moich klientów,trenerów i szkólek które tam jeżdzą,szkolą, zadowolenia z pływania oraz powrotów na ten spot przez kitesurferów.

No właśnie - a wietrzność spotu ocenia się na podstawie badań i analiz pomiarów meteo a nie opinii twojej, szkółek czy klientów - stąd porównanie do zakopanego, czy też Chałup lub całego Helu, jak widać przez Ciebie nie zrozumiane.

Cały Egipt leży nad tym samym akwenem, w tej samej strefie zasięgu wiatrów pasatowych, i wpływ na większą ilość wiatru pomiędzy El Gouną, Somą, Hurghadą czy Hamatą mają tylko efekty terenowe czy losowe zjawiska atmosferyczne.

I Twoje stwierdzenie że Hamata jest najwietrzniejszym spotem w całym Egipcie jest tyle warte co ten śnieg w Zakopanem... zeszłoroczny ;)

Jak poczytasz sobie moje wypociny to zauważysz że ja nigdy nikomu 100% wiatru nie obiecuję, bo każdy kto ma trochę styczności z tym sportem wie, że nawet na najwietrzniejszym spocie można trafić na flautę, gdyż natura to nie szwajcarski zegarek.

Jakbyś nie zauważyła, to nasze biuro oferuje również wyjazdy w inne miejsca w Egipcie, nie tylko do El Gouny, wysyłamy również klientów do Hamaty.

Jeśli chodzi o nasz wyjazd do Brazylii to zapewniam cię że jest organizowany w 100% legalnie - zapraszam, zapisz się :)

Pozdrawiam
Lussik

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post22 paź 2012, 14:52

Lussik | EASY Surf Center pisze:Cały Egipt leży nad tym samym akwenem, w tej samej strefie zasięgu wiatrów pasatowych

to akurat chyba nie do konca prawda. troche do zwrotnika brakuje a i o passatach to raczej ciezko mowic w tym przypadku.

Nivea

Post22 paź 2012, 15:15

Lussik | EASY Surf Center pisze:Droga Niveo

Lussik oceniam na podstawie opinii moich klientów,trenerów i szkólek które tam jeżdzą,szkolą, zadowolenia z pływania oraz powrotów na ten spot przez kitesurferów.

No właśnie - a wietrzność spotu ocenia się na podstawie badań i analiz pomiarów meteo a nie opinii twojej, szkółek czy klientów - stąd porównanie do zakopanego, czy też Chałup lub całego Helu, jak widać przez Ciebie nie zrozumiane.

Cały Egipt leży nad tym samym akwenem, w tej samej strefie zasięgu wiatrów pasatowych, i wpływ na większą ilość wiatru pomiędzy El Gouną, Somą, Hurghadą czy Hamatą mają tylko efekty terenowe czy losowe zjawiska atmosferyczne.

I Twoje stwierdzenie że Hamata jest najwietrzniejszym spotem w całym Egipcie jest tyle warte co ten śnieg w Zakopanem... zeszłoroczny ;)

Jak poczytasz sobie moje wypociny to zauważysz że ja nigdy nikomu 100% wiatru nie obiecuję, bo każdy kto ma trochę styczności z tym sportem wie, że nawet na najwietrzniejszym spocie można trafić na flautę, gdyż natura to nie szwajcarski zegarek.

Jakbyś nie zauważyła, to nasze biuro oferuje również wyjazdy w inne miejsca w Egipcie, nie tylko do El Gouny, wysyłamy również klientów do Hamaty.

Jeśli chodzi o nasz wyjazd do Brazylii to zapewniam cię że jest organizowany w 100% legalnie - zapraszam, zapisz się :)

Pozdrawiam
Lussik

Dziękuje bardzo za zaproszenie,ale nie skorzystam.
Wiem,co oferuje każde biuro agencyjne w Polsce :D
i co powinno oferować..
Nie watpie również,ze wszystko na wyjazd do Brazylii jest zorganizowane legalnie :D

Jednak ponawiam pytanie kto jest organizatorem wyjazdu do Brazylii? koncesjonowany organizator?
Ustawa o turystyce obliguje do podania klientom,osobom zainteresowanym wyjazdem organizatora imprezy i numeru koncesji.

Pozdrawiam J
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 10:57 przez Nivea, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post22 paź 2012, 20:47

march_in pisze:
Lussik | EASY Surf Center pisze:Cały Egipt leży nad tym samym akwenem, w tej samej strefie zasięgu wiatrów pasatowych

to akurat chyba nie do konca prawda. troche do zwrotnika brakuje a i o passatach to raczej ciezko mowic w tym przypadku.

Pasat – stały, ciepły wiatr o umiarkowanej sile (3~4°B), wiejący w strefie międzyzwrotnikowej między 35° szerokości północnej i 35° szerokości południowej; w epoce żaglowców miał duże znaczenie. Na półkuli północnej pasat wieje z kierunku NE, a na południowej z SE

Jakoś mi się tak to w Egipcie zgadzało ;) Hurghada to 27 stopni N

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post22 paź 2012, 22:22

jedi1 pisze:
march_in pisze:

Pasat – stały, ciepły wiatr o umiarkowanej sile (3~4°B), wiejący w strefie międzyzwrotnikowej między 35° szerokości północnej i 35° szerokości południowej; w epoce żaglowców miał duże znaczenie. Na półkuli północnej pasat wieje z kierunku NE, a na południowej z SE

Jakoś mi się tak to w Egipcie zgadzało ;) Hurghada to 27 stopni N

no niby tak pisza, ale np tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trade_wind
juz pisza ze wiatry te tworza sie nad oceanami i tam sa najbardziej odczuwalne. zwrotniki to szerokosc 23 a sa to wiatry miedzyzwrotnikowe. wiadomo ze to wszystko jest plynne ale wydaje sie ze w przypadku egiptu mowienie o pasatach to lekkie naduzycie. tam bardziej wiatry termiczne.

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post22 paź 2012, 22:38

ze statystykami i gwarancjami jest tak, że nigdy się nie sprawdzają ;)
z wiatrem (nie tylko w Egipcie) zawsze jest loteria. wiec nie ma co się spinać.

można trafić bardzo dobrze - przez ostatni wyjazd do Sheik miałem 12 dni wiatru na 14.
po powrocie patrze na prognozy i... widzę że jest tydzień flauty praktycznie w całym egiptowie.

więc, nie ma co się miażdżyc :lol:

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post22 paź 2012, 22:48

ja tam sie nie spinam :) zaq w brasil tez miales loterie? ja odnosze wrazenie ze w miejscach, ktore sasiaduja z oceanami w strefie miedzyzwrotnikowej, rzeczywiscie mozemy mowic o trade winds i statystyki dla tych miejsc raczej sie sprawdzaja natomiast statystyki dla egiptu nie bardzo. nie wiem z czego to wynika.

Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post22 paź 2012, 23:25

march_in pisze:ja tam sie nie spinam :) zaq w brasil tez miales loterie?

z brazylia tez bywa roznie, bylem z kolesiem - waga 110 kilo (duzy facet), odpuscil sobie targanie swoich latawcow (a mial ich sporo z racji reklamy w ktorej robil) na rzecz zamowienia wypozyczenia (paltne z gory) w jednej z polskich baz na miejscu (odpowiedz: "mamy mase latawcow na miejscu, ogarniemy"). byl koniec grudnia i jak sie na miejscu okazalo baza miala tylko jeden, w dodatku dzuirawy latawiec 14m, wiatru bylo tyle (jak na brazylie) co kot naplakal (ja przy wadze 68 kilo plywalem przewaznie na 11-tce wprawdzie zdepowerowanej, ale tylko 4 dni na osemce - pobyt 14 dni) - no i naplywal sie biedak przez kilka dni, reszte przesiedzial na plazy, wkur... na maksa :)

Awatar użytkownika
briku
Kontaktowanie:

Post23 paź 2012, 10:06

Nivea pisze:Pierwszy raz słysze o takich cenach za wake w kitevillage!

Niestety, ale musze potwierdzic - 100 ojro za 1h na swojej desce. Taka oferte dostalismy :lol:

Post23 paź 2012, 11:02

@march_in

passat, passat, tylko że w brazylii już południowy oraz zupełnie inne warunki jego powstawania, odległość spotu od zwrotnika itp.

@Nivea

Wiem,co oferuje każde biuro agencyjne w Polsce
Nie watpie również,ze wszystko na wyjazd do Brazylii jest zorganizowane legalnie

Skoro wiesz to po co pytasz - tym bardziej że jeszcze chwilę temu sama oferowałaś podobny wyjazd.... :D

A propos rzetelnosci:
Ponawiam pytanie do Ciebie kto jest organizatorem wyjazdu do Brazylii,który oglaszasz na swojej stronie www ina kf?
Twoja oferta do Brazylii to nic innego jak wprowadzanie w błąd klientów.

W takim razie poproszę o wskazanie nierzetelności w jaki sposób wprowadzam klientów w błąd? Zapoznałaś się z warunkami uczestnictwa, umową?

To skąd możesz wiedzieć?

Kiteforumowa komisja śledcza, czy dyskusja na temat wiatru występującego w Egipcie?

Bo jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie wiatru, na temat którego toczy się dyskusja to śledztwo zostaw odpowiednim organom do tego stworzonym a nie bezpodstawnie kogoś oskarżasz - na to też trzeba mieć koncesję....

Nivea

Post23 paź 2012, 12:37

To jest watek o wyjazdach do Hamaty.

Poza tym nie trzeba sie zapisywać na wyjazd,aby poznać warunki uczestnictwa czy umowę :D
Nadmieniam,że biura agencyjne mogą sprzedawać wyłącznie podmioty( polskie czy zagraniczne) zarejestrowane w Polsce,a NIE USLUGI KONTRAHENTÓW ZAGRANICZNYCH.

Klienci zadali mi kilka pytań związanych z zasadami organizacji wyjazdów turystycznych na całym świecie.(patrz powyżej w wątku )
Jednym z pytań było, czy wiem kto jest organizatorem wyjazdów do Brazylii ogłaszanych przykładowo NA KITEFORUM, A JEŚLI TAK,
TO CZY DANY ORGANIZATOR SPEŁNIA WSZELKIE WYMOGI (W SENSIE KONCESJI, UPRAWNIEŃ ETC.) DO ORGANIZACJI TEGO TYPU WYJAZDÓW ZGODNIE Z PRAWEM. PYTANIA TEGO TYPU SĄ JAK NAJBARDZIEJ ZASADNE W DOBIE UPADAJĄCYCH BIUR PODRÓŻY. KLIENCI ZWYCZAJNIE CHCĄ MIEĆ PEWNOŚĆ I SPOKÓJ.
JAKO, ŻE POMIMO WIELU STARAŃ nie znalazłam takiej informacji DOTYCZĄCEJ WASZEGO BIURA, zadałam WIĘC wprost pytanie Tobie. PROSTA SPRAWA.
Jeżeli nie chcesz odpowiedzieć, klientom przekaże,że nie uzyskałam takiej odpowiedzi.
Uprawnienia biur podróży/touroperatrów TO ZASADNICZA KWESTIA W NASZYM BIZNESIE, DLATEGO TEŻ JESTEM ZASKOCZONA (JAK I WIELU POTENCJALNYCH KLIENTÓW), ŻE POD PONIŻSZYM LINKIEM NIE MOŻNA ZNALEŹĆ WASZEJ FIRMY... ZAPEWNIAM CIĘ, ŻE JEŚLI TYLKO OKAŻE SIĘ, ŻE FAKTYCZNIE SPEŁNIACIE WSZELKIE WYMOGI KONCESJONOWANYCH BIUR, BĘDĘ PIERWSZA, KTÓRA POMOŻE WSPIERAĆ WASZE WYPADY, WRĘCZ BĘDĘ WYSŁAĆ DO WAS KLIENTÓW. PRZECIEŻ CHODZI O WSPÓLNE DOBRO I WSPIERANIE SIĘ W DZIAŁANIACH, NIEPRAWDAŻ?

A TERAZ WYBACZ, MAM MNÓSTWO PRACY... ;)

PEACE!
Ostatnio zmieniony 02 mar 2013, 22:43 przez Nivea, łącznie zmieniany 4 razy.

Post23 paź 2012, 13:01

To jest watek o wyjazdach do Hamaty.

:clap:

No też właśnie rozmawialiśmy na temat wiatru w Hamacie.... czyż nie? :doh:

Skoro w temacie Hamaty i wiatru to tyle, - dziękuję.

Osoby zainteresowane wyjazdem do Brazylii, touroperatorem, warunkami uczestnictwa, umówami zapraszam do kontaktu mailowego: info@easy-surftravel.pl

Pozdrawiam
Michał

Nivea

Post23 paź 2012, 14:32

Wolne miejsca na terminy wyjazdów grupowych w listopadzie:
14.11-4 miejsca
21.11-6 miejsc
28.11-wolne miejsca

Świeta i Sylwester w Hamacie

19-26.12 – cena 2349 zl od os w pokoju dbl ,
26.12 -02.01– cena 2849 zl od os w pokoju dbl

Możliwość szkoleń oraz testowania sprzętu: Ozon,Underwave,Cabrinha,Slingshot,Mushow.
Dla wszystkich osób szkolących się ubezpieczenie na kajta-gratis!

joanna@jovitravel.pl
maciej@jovitravel.pl

http://www.kite.jovitravel.pl
http://www.jovitravel.pl

Wróć do „Oferty Biur Podróży”