KiteSharm pisze:Ja właśnie wróciłem z Sharmu po rocznym pobycie. Z tego co pamietam to listopad i grudzien był bardzo fajny-mnóstwo wiatru. W Sharmie masz termikę na którą możesz liczyć zwłaszcza z rana. Zobacz livecam, szkółki nie polecam bo w niej pracowałem i klimat poniżej przeciętnej, nawet poniżej normy, właściciele sa bardzo pazerni na kase i to po nich widać. No ale laguna wyśmienita jak i sam spot. Grudzień był bardzo obfity w wiatr nawet wigilia obchodzona była z kajtem w powietrzu. Oceń sam na podstawie kamerki. Pozdrawiam Piotr
Dida pisze:W maju i u nas wieje, zostaw sobie Fuertę na lipiec.![]()
Ja mam pytanie jak w grudniu wygląda temat temperatury w Egipcie? i chodzi też o temp. wody![]()
Pzdr.
pawbuh pisze:KiteSharm pisze:Ja właśnie wróciłem z Sharmu po rocznym pobycie. Z tego co pamietam to listopad i grudzien był bardzo fajny-mnóstwo wiatru. W Sharmie masz termikę na którą możesz liczyć zwłaszcza z rana. Zobacz livecam, szkółki nie polecam bo w niej pracowałem i klimat poniżej przeciętnej, nawet poniżej normy, właściciele sa bardzo pazerni na kase i to po nich widać. No ale laguna wyśmienita jak i sam spot. Grudzień był bardzo obfity w wiatr nawet wigilia obchodzona była z kajtem w powietrzu. Oceń sam na podstawie kamerki. Pozdrawiam Piotr
Cześć, to Ty w Kitejunkies pracowałeś! Ja byłem u Was pod koniec października ( po ekipie z wake i kite.pl) i cały tydzień dupa, zero wiatru.
Trzeci raz tam byłem i trzeci raz zero wiatru. W maju jadę na fuertę, nie mam cierpliwości już do Egiptu.
pawbuh pisze:No, no, ja wiem jak to wygląda z tą kamerką, z daleka nie widać że to same 17m na flydoorach.
Oczywiście to tylko żart, ale będąc na miejscu zauważyłem że właściciel szkółki, jak już nikt nie pływał (bo było za słabo) wyciągał 17m latawiec i robił szoł przed kamerą na drzwiach.
briku pisze:pawbuh pisze:No, no, ja wiem jak to wygląda z tą kamerką, z daleka nie widać że to same 17m na flydoorach.
Oczywiście to tylko żart, ale będąc na miejscu zauważyłem że właściciel szkółki, jak już nikt nie pływał (bo było za słabo) wyciągał 17m latawiec i robił szoł przed kamerą na drzwiach.
hehehe. Widze, że to standardowa praktyka, bo dokładnie to samo odstawiali jak byłem w Hamacie
A te egipskie kamerki to zbyt wartościowej informacji o warunkach na spocie nie dają. Nie są real-time, tylko statyczna fotka, więc trudno ocenić, czy ktoś pływa, czy tylko stoi z latawcem w zenicie. Najlepszy przykład - wszyscy siedzimy na brzegu, bo wieje 7-9 knt. A do wody weszło 4 instruktorów ze szkółki na 17-21 latawcach, paru Niemców na flysurferach, do tego 4-6 kursantów z latawcami w wodzie lub zenicie i gotowe - na kamerze ludzie w PL widzieli 20 kajtów![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości