Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post22 kwie 2013, 10:24

nie jest dla mnie jasne czemu jednego dnia ten kierunek jest superstabilny a innego superniestabilny...

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post22 kwie 2013, 19:58

Bar znaleziony przez Pawła w niedzielę na Mietkowie nadal czeka na właściciela :!:

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post22 kwie 2013, 20:24

Cześć.

Wstyd się przyznać ale ja jestem tym gamoniem, który zostwaił swój własny bar :oops
Byłem pierwszy dzień na wodzie, a raczej w wodzie bo dopiero zaczynam i byłem tak tym zaaferowany że jak wszystko pakowałem do auto to zapomniałem że powiesiłem bar w pokrowcu na metalowym słupku na plaży.

Napisałem wiadomosć koledze, który zamiescił posr że znalazł bar ze szczegułami baru aby upewnic się że to mój.
Jest to mocno zużyty bar cabrinha w czarnym pokrowcu z żółtymi ozdobieniami. został na metalowym słupku na plaży.
Jeżeli taki został znaleziony to ja jestem tym gamoniem, który go zostawił.
Powiedz kolego kiedy i gdzie mozna go odebrać no i oczywiście ile za znaleźne :)

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post22 kwie 2013, 21:20

Cześć

Tak to ten bar, kontakt do Pawła wysyłam na pw.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post23 kwie 2013, 22:26

123.jpg
123.jpg (28.08 KiB) Przejrzano 2213 razy
Pakosław dziś super wiatr , trochę nie równy ale za to jak nosił :D wiało zgodnie z WG ,ciepło

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2013, 10:15

jutrosin, pakosław z... takich cudów-niewidów sa jeszcze michalice obok namysłowa;)

Chyba sam sie przekonam - na mietkowie nie ma warunków!!!
Ani żeby dojechac na plaze ani zeby wystartowac, na jedynej normalnej plazy pośrodku stoi pomost, a jak stracisz wysokość to lądujesz w krzakach albo na zaporze...Makabra. :|

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2013, 10:49

Pakosław to bajoro dobre na ryby , albo poleżenia z dupą na kocyku, a nie do pływania.
To już od biedy ten Jutrosin lepszy, ale też bez rewelacji.
Z hardcorowych spotów są jeszcze Kunice i Spalona, gdzie z Grześkiem kiedyś pływaliśmy.
Tam mega szkwaliście i linia WN w zasięgu linek :twisted:
Mam nadzieje że spuszczą trochę wody w Mietku jak rzeki opadną.

A może ściepa na ponton? Silnik mam spalinowy i startujemy z wyspy na środku :D

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2013, 11:05

Teraz to i tak jeszcze jest ok na Mietkowie, jak się zacznie seson piknikowców to będzie koniec pływania.
Wczoraj po pracy nieplanowyny SUP, było całkiem nieźle.

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2013, 14:37

Qba-EPP11 pisze:A może ściepa na ponton? Silnik mam spalinowy i startujemy z wyspy na środku :D

nawet jasli mógłbyś przebywać na wyspie to nie da rady bo wszystkie wyspy są pod wodą, zostaje zrzutka z helikoptera/samolotu startowalibyśmy na mirosławicach, albo w tym kontekście bajeranckie starty z zapory...

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post24 kwie 2013, 19:55

Cześć.

Ponton mam i moge porzyczyć, wiosła też się znajdą :D

Powiedzcie prosże, który zbiornik jest edłóg was najlepszy do nauki.
Pływał może ktoś w bielawie lub komorowie?

Jakby ktoś chciał by gdzieś pojechać jak będa warunki i nie miał jak to ja z chęcią zabiorę :)
Mieszkam we Wrocławiu i dopiero zaczynam przygode z kite ale zawsze znajdę miejsce w aucie :thumbsup:

MartinWro
Deska: Nobile 50Fifty
Latawiec: North Dice
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2013, 16:39

Jakby kto się chciał zabrać jutro wieczorem ze mną na Hel to zapraszam. Mam dwa miejsca. (506 052 832)

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2013, 18:43

Mikolpa pisze:...

...

Zapomnij o Komorowie i Bielawie. Na Komorów mam rzut beretem ale nie bez kozery na nim nie pływam, na zbiorniku w Bielawie byłem tylko raz wiele lat temu ale też moim zdaniem nie będzie się nadawał, szczególnie do nauki. Ze sprawdzonych przeze mnie akwenów najbardziej przyjazny do nauki moim zdaniem jest Baerwalde See za naszą zachodnią granicą. Bliżej Wrocławia są bajorka Pakosław i Jutrosin, z tego co tu piszą inni nadają się do nauki, ale osobiście nigdy nie byłem. Podobno Turawa przy niskim stanie wody też daje radę.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post25 kwie 2013, 19:17

[quote="Qba-EPP11"]Pakosław to bajoro dobre na ryby , albo poleżenia z dupą na kocyku, a nie do pływania.
To już od biedy ten Jutrosin lepszy, ale też bez rewelacji.
Z hardcorowych spotów są jeszcze Kunice i Spalona, gdzie z Grześkiem kiedyś pływaliśmy.

Nie wiem co masz do Pakosławia jest woda i jak wieje to co ci jest więcej potrzebne , że nie pływa się kilometrami jednym halsem to fakt . Jest małe i jak sie zbierze 5 to jest tłok , ale ja byłem wczoraj sam i dwóch złomiarzy i nikt nikomu nie przeszkadzał .Brzegi są Ok trawa brak krzewów i drzew lądować startować i lądować można praktycznie wszędzie samemu . Kiedyś byłem na Pakosławiu i nie wiało i też mi się nie podobał akwen, wszystko było chu..we ,małe , zimna woda tak to pamiętałem , ale wczoraj ciepło, pianka 3/2 słonko,wiatr do 25 węzłów , czysta woda bez glonów i od razu Pakosław w moim rankingu podskoczył i mi się spodobał . Ale nikogo nie namawiam bo się zrobi tłok . :D

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post25 kwie 2013, 19:44

[quote="Mikolpa"]Cześć.

Najbezpieczniejszym akwenem jest Jutrosin ,wcześniej go opisałem, a zdjęcia znajdziesz na
viewtopic.php?f=5&t=45793

Najlepszy do nauki jest południowy kierunek gdzie na końcu zalewu możesz pływać w wodzie do pasa . Jak są warunki to zawsze kogoś można spotkać

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post25 kwie 2013, 21:13

Cześć.

"Ze sprawdzonych przeze mnie akwenów najbardziej przyjazny do nauki moim zdaniem jest Baerwalde See za naszą zachodnią granicą. Bliżej Wrocławia są bajorka Pakosław i Jutrosin, z tego co tu piszą inni nadają się do nauki, ale osobiście nigdy nie byłem. Podobno Turawa przy niskim stanie wody też daje radę."

Dzięki za polecenie sąsiadów na zachodzie, na google maps wygląda obiecująco. O Turawie już słyszałem, byłem, na razie podobnie jak na mietkowie dużo wody i jak dla mnie może być problem ze startem.

Jak byłem w komorowie to się ucieszyłem że jest taki zbiornik. Z jednej strony jest mało drzew i mała plaża, jest tam nawet płytko. Nie wono tam pływać? Czy są może jakieś ukryte niespodzianki?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”