BEST KITEBOARDING 2014 - modele, opisy, testy.

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post09 maja 2013, 20:08

jedi1 pisze:
Ziomek. pisze:TS jest optymalnie szybki - woolnyyy to dopiero jest BEST GP 2013 :hand: ..na którym pływają min Youri Zoon, Gisela Pulido, Hela Brochocka, Bracia Issel + wielu innych zawodników BEST KITEBOARDING ..

A masz jakieś GP do testów :?: Jest tak wolny jak Fuel?

Toż Ty alergię na 5-tą linkę masz :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 10:51

jedi1 pisze:A masz jakieś GP do testów :?: Jest tak wolny jak Fuel?

..do testów jako tako nie - wbrew pozorom firmy nie rozdają latawców do testów
ale mam swoje - więc no problem - zapraszam 8)

i TAK - jest tak wolny jak FUEL :thumb:
w ogóle wg mnie BARDZO przypomina FUELA 2012 - na 2013 nie pływałem, więc nie wiem, ale nie sądzę by wielce się zmienił, bo i po co?
w FUELa też się nie mogłem wpływać - zdaję sobie sprawę, że to jest ŚWIETNY C - ale ..wymaga na pewno dłuugieeego zapoznania.. podobnie jak BEST GP 2013

Wrogu pisze:Toż Ty alergię na 5-tą linkę masz :wink:

..niezmiennie MAM - i co z tego - skoro już właściwie nie ma C shapów BEZ piątej linki..
obecnie najbardziej jestem wpływany w Razora, również wyposażonego w piątą linkę - która w żaden sposób nie pomaga mu we wstawaniu z wody - jest jednym z najgorzej wstających latawców EVER :? ..naprawdę modły można odprawiać nad nim.. a jak wieje granicznie, to od razu można się zwijać z wody do domu..

5ta linka nie zwiększa też komfortu psychicznego w treningach na głębokiej wodzie, jak kite wpadnie - a luuubii się przewinąć po mocnym lądowaniu w dół wiatru
to ..wracamy do domu najczęściej..

na czterolinkowym BEST TS miałem np PEEŁEEN komfort podczas treningów na głębokiej, bo NIC się nie przewija, GDYBY się przewinął (mi się nie udało ) spokojnie lata na przewiniętych - a i odwinąć nie jest wielkim problemem, do tego wstaje jak złoto, nawet w rozmiarze 17m2..

ale nie kopie aż tak jak radykalne C..

coś za coś..

peace

Wrogu

Post10 maja 2013, 11:25

Spoko Ziomek, piałem do Krzyśka :wink: Ale w sumie trafiło też na Ciebie, bo jesteś znany z nielubienia 5tej linki :D

Mi piata nie przeszkadza, tj. mam swiadomosc co moze sie stac. Ale oczywiscie to co piszesz to prawda i wracalem juz kilka razy wplaw .... a ze jakos mocno nie 'cisne' to cale szczescie przewiniecia sie za czesto nie trafiaja. Hipotetycznie, jakbym miał wybor i nie bylo roznicy 4/5 a 'lotnoscią' latawca to 5ta bym dawal tylko wtedy jakby byl problem z restartem, ale jest jak jest :wink:

A z Kolegą (autorem recki ;) ) gadalem jakis czas temu i wygladal na zadowolonego ze sprzetu :thumb:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 11:58

Wrogu pisze: Hipotetycznie, jakbym miał wybor i nie bylo roznicy 4/5 a 'lotnoscią' latawca to 5ta bym dawal tylko wtedy jakby byl problem z restartem, ale jest jak jest :wink:
:

..mało jest już latawców (albo w ogóle aktualnie nie ma) które dająwybór 4 lub 5..
są takie które i na 4rech elegancko wstają (np BEST TS)
i takie którym piąta linka niemal nie pomaga (np Airrush Razor)

peace

Wrogu

Post10 maja 2013, 12:06

Hipotetycznie, jakbym miał wybor

..mało jest już latawców (albo w ogóle aktualnie nie ma) które dająwybór 4 lub 5..
są takie które i na 4rech elegancko wstają (np BEST TS)
i takie którym piąta linka niemal nie pomaga (np Airrush Razor)
peace

dlatego hipotetycznie ;)

Ostatni to chyba jest fuel. Jurgen z Krzyskiem cos tam eksperymentowali chyba na 11m 2011. Tyle ze 5ta sie podpinalo ...pod petelke do pompki ;) 2013 widzialem na zdjeciach na 5 linkach - chyba Eric tam smigal, na 2012 Yates na 5.

Ale sie offtop zrobil :wink:

A Best ma wreszcie fajne grafiki i nie ma 'dziwnego' logo :D kosmetyka, kosmetyka, ale milo sie na ladne kajty patrzy. A do GP do testow, to moze z Jedim sie usmiechne :D

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 12:10

Wrogu pisze:
A Best ma wreszcie fajne grafiki i nie ma 'dziwnego' logo :D kosmetyka, kosmetyka, ale milo sie na ladne kajty patrzy. A do GP do testow, to moze z Jedim sie usmiechne :D

też nam się kierunek BEST KITEBOARDING podoba :hand:
zarówno jeśli chodzi o dizajn latawców i desek jak i zwłaszcza WŁAŚCIWOŚCI sprzętu :thumb:

zapraszamy na testy modeli które sobie życzycie do WAKE.PL na Ekolagunie <papapa>

peace

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post14 maja 2013, 15:19

Ziomek. pisze:..a tymczasem nowy rozdział Youriego FORWARD : FOCUS :thumb:

phpBB [video]

MÓJ ulubiony z tego filmu to przeepięękny BackMobe z 3:53 - tak kręconego z opóźnieniem w poziomie jeszcze nie widziałem :O, przyjemny , bo rzadko widziany jest też NIS/SLIM 7 ..z 5:19 oO

miłego oglądania :thumb: i motywacji na wodzie :twisted:

peace

ciekaw jestem kiedy dołożą mu dodatkowe wzmocnienia na barki i stanie się w połowie cyborgiem ;)

I ciekaw jestem kiedy ktoś wykręci podwójnego passa raz w jedną raz w drugą stronę... A może ktoś już kręci?

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post14 maja 2013, 17:04

onzo pisze:I ciekaw jestem kiedy ktoś wykręci podwójnego passa raz w jedną raz w drugą stronę... A może ktoś już kręci?

I to będzie koniec końców i piękne połączenie new schoolu z old schoolem :thumbsup:

A pozniej to juz tylko jak jedne pajac mowi, ze przyszlość to kite-body surfing :D

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post14 maja 2013, 21:14

Ziomek. pisze:i takie którym piąta linka niemal nie pomaga(np Airrush Razor)
peace

Zaiscie zalosne stwierdzenie :clap:
A ja pomyslalbym ze "najlepszym" best nie pomaga ;-)

Pozdro...

Awatar użytkownika
mary.dk

Post14 maja 2013, 21:18

Chyba ze masz na mysli fakt iz razor 2012 wstaje bez piatej linki
jak dobra delta, co jest malo spotykane wsrod C,
2013 niestety ta zalete stracil, ale zyskal wiele innych ;-)
...wiem, nie dla Ciebie i dla Filipa ;-)

Pozdro...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post15 maja 2013, 13:47

onzo pisze:
I ciekaw jestem kiedy ktoś wykręci podwójnego passa raz w jedną raz w drugą stronę... A może ktoś już kręci?

przez zenit to i potrójne były kręcone już dawno :idea:
na powerze ..czekamy - NA BANK BĘDĄ :hand:

mary.dk pisze:Chyba ze masz na mysli fakt iz razor 2012 wstaje bez piatej linki
jak dobra delta, co jest malo spotykane wsrod C,

.

to jest dopiero BZDURA :lol:
zastanawiam się czy sam wierzysz w to co piszesz :think: :shifty:

mam opływane Razory 2012 na kilkudziesięciu sesjach po parę godzin, na różnych barach, w rozmiarach od 7- przez 9 po 11
bo był to mój ulubiony model w 2012 roku i kiedy tylko były wolne - szczęśliwy BIEGŁEM na wodę.. :jump:
- chyba że to 13stka wstaje tak "genialnie" :hand: :wink: .ale nie przypuszczam :wink:
i raczej od dobrych 10ciu lat nie mam większych (niż powiedzmy 1 minuta) problemów ze stawianiem latawców, w tym C na głębokiej wodzie
a Razor, niezależnie od rocznika (bo 2013 to TRAGEDIA w tej cesze :doh: ) jest WYBITNIE SŁABO WSTAJĄCYM Z WODY LATAWCEM :idea:
..na szczęście nie jest dedykowany początkującym ani średniozaawansowanym :idea: ..w sumie , bez urazy, zastanawiam się CO Ty z całym szacunkiem :hand: robisz na tym modelu :hand: ..Airrush ma też inne latawce :idea:

na szczęście poza tą "drobną" wadą - która może pogrzebać heat - a więc i często całe zawody (przypadki z życia) zwłaszcza w połączeniu z butami
(TO - CO ten latawiec wyprawia podczas odpalania :shock: ..wszystkie wariacje przewijania w każdą stronę :doh: )
Razor 2011-2012-2013 to JEDNE Z NAJLEPSZYCH C na jakich kiedykolwiek pływałem , być może najlepsze..[/b]

nie wiem jaki możesz mieć interes, by pisać OCZYWISTĄ NIEPRAWDĘ - łatwą do zweryfikowania przez każdego kto karnie się na tym modelu :hand:
i tracisz jakąkolwiek wiarygodność - a dla tych co już pływali na Razorach ..wiedzą jak jest ..
ja nie mam ŻADNEGO by pisać o Razorze źle lub dobrze..
jasne, że można nieco wpływać się w ten model jak każdy, ale NIGDY nie będzie można powiedzieć o nim , że wstaje dobrze
a pisanie że Razor (lub w ogóle którykolwiek C) wstaje podobnie do delt - skomentuję pozwolisz krótko: :lol: :lol:

tymczasem W TEMACIE BEST KITEBOARDING, najnowszy filmik zapraszający na TESTY BEST KITEBOARDING 2013
(gdzie przewijam się min na Razor'ach 2013 właśnie, i na 9 i na 11m2.. jak ktoś zechce zweryfikować wstawanie Razorów z wody - chętnie użyczę ze swojej prywatnej kolekcji , byle nie na głębokiej wodzie, bo konieczność odpalenia motorówki rescue niemal gwarantowana... :hand:

http://www.wake.pl/2013/05/maj-i-czerwiec-u-nas/

peace

Awatar użytkownika
mary.dk

Post15 maja 2013, 20:28

Cos slabo masz oplywane razory skoro potrzebna Tobie minuta na postawienitego tego badziewia z wody :doh:
Mysle ze Airush'e mam oplywane nieco bardziej od Ciebie :hand: i razor mi pasi najbardziej,
moze ty nie wiesz, ale ja wiem doskonale co na nich robie ;-)
Moze poprostu tak slabo tam u was wieje ze nie chce wstac z wody ? :lol:
Jak chcesz pojde z Toba o zaklad ze postawie 9m przy 20 kts w 15 sekund bez 5'tej linki,
bede na przelomie czerwiec/lipiec w waszych rewirach, wiem ze bedzie ciezko o warun,
ale jak bedzie ide o... co tam chcesz, ponoc piwa sie u Ciebie nie pije,
zadowole sie teatralnym, Ty sobie mozesz wybrac ;-)

Pozdro...

Awatar użytkownika
mary.dk

Post15 maja 2013, 20:41

Z calym szacunkiem Ziomek,
ale po obejrzeniu tego filmu http://www.wake.pl/2013/05/maj-i-czerwiec-u-nas/
to ja sie zaczalem grubo zastanawiac,
co Ty robisz na razorze ???!!! :lol:
litosci...

Pozdro...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post17 maja 2013, 01:59

mary.dk pisze:co Ty robisz na razorze ???!!! :lol:
litosci...
...

..zabrzmiało jak zaproszenie do TWOJEGO editu :thumb:
więc.. CZEKAMY :lol:

wiem - niedoczekanie - spooroo już takich "strachów na lachy" miałem :hand:

serio - uwielbiam Razora, za płynność oddawania mocy, spoorej mocy
ale na moim poziomie faktycznie z powodzeniem wystarczyłbym mi open-c , jak choćby BEST TS, niczego mi w nim nie brakuje

w czerwcu i lipcu tu nie wieje, własciwie to ..nigdy tu nie wieje.. rozmyślamy nad przeniesieniem się do Danii, czy gdzie tam, dokupię tylko ze trzy pianki, bo mam jedynie siedem.. w tym niestety żadnej suchej :roll:

dziś np znów ogóle nie wiało...

Obrazek

do tego deszcz, grad i góry lodowe..

Obrazek

mary.dk pisze:bede na przelomie czerwiec/lipiec w waszych rewirach, wiem ze bedzie ciezko o warun,
ale jak bedzie ide o... co tam chcesz, ponoc piwa sie u Ciebie nie pije,
.

..wpadnij - zapraszamy, piwo jak piwo - popływamy - zakończymy polemikę "zza węgła" :wink: :thumb:

peace

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post21 maja 2013, 00:19

mary.dk pisze:litosci...
..

zlitowałem się :hand: może zaspokoi to choć w drobnej części wysublimowane duńskie wymogi..

https://vimeo.com/66249246

..jeśli nie to gdzieś był link do Toby'ego Brauera :hand:

peace

Wróć do „Recenzje & Opinie”