tramson pisze:Przymierzam się do kupna deski North Gonzales 2013. Nie jestem pewny jednak co do rozmiaru, 134x40 czy 138x41,5.
Jestem początkujący, po IKO2, ważę +/- 78kg. Mam już latawiec 12m. Do użytku głównie na zatoce..
Który rozmiar byłby lepszy?
Kasper pisze:Śmiało bierz SU-2. Też miałem ten dylemat niedawno, hejty na SU2 są nieuzasadnione, zwłasza jeśli wziąć pod uwagę ceny za jakie można kupić te deski np. w kite24.pl. 1000 zł za nówkę komplet - nie mam pytań. Dobrze ostrzy, fajne wykonana i wygląda ok (Pro rider 3D 2013). 138 będzie świetnym rozmiarem.
kalmaroz pisze:Czołem,
wczoraj wróciłem w Fuerty i doszedłem do wniosku, że koniecznie potrzebna jeszcze jedna latawka![]()
Ujeżdżam w tej chwili Rebele 10 i 13 z 2012r a jako baaardzo słabowiatrowy TSa 17 z 2013r. Ważę 90kg.
Potrzebny jeszcze jeden na extremalne warunki.
Co byście polecili do mojego seta?? Czy Rebel 7 będzie dobrym rozwiązaniem??
mgrbartek pisze:Mam pytanie. Aktualnie posiadam Bandita 12m i dechę LF 137cm, czyli jak dla mnie (80kg) podstawowy zestaw na polskie warunki. Szukam kolejnego latawca ale... ma to być coś na czym polatam przy troche większym wietrze oraz będzie podstawowym latawcem dla mojej żony (50kg). Oboje jesteśmy po Iko 2. Zastanawiam się nad jakąś 9-tk (f one, wainman, crazy fly) tylko czy tem rozmiar nie będzie za duży dla mojej niewielkiej kobiety. Wybieramy się na jesieni na Rodos i boje się że ona może nie popływać. A może lepiej zakupić jakieś 7m?
Grzegorz KiteLife pisze:Zlap za kostkę do gry i rzuć
gggrzesiek pisze:Hej.![]()
Po przewertowaniu forum, proszę o pomoc w wyborze konkretnej latawki. Niestety nie mam możliwości testowania (daleko na półwysep), dlatego też proszę o pomoc w wyborze fachowców. Ważę 75 kg, poszukuję 12m kite'a. Jestem po IKO2, pływam lewo prawo. Chciałbym, żeby latawiec posłużył mi kilka sezonów (czyt. sprzęt nie hamujący rozwoju
). Konkretne propozycje - kolejność nieprzypadkowa, na początku moi faworyci:
1. 2012 Best Kahoona 11.5m V4 Plus
2. 2011 Cabrinha Switchblade 12m
3. 2012 Wainman Boss 12m
4. 2014 RRD Vision 12m - MKIII
5. 2011 Ozone Catalyst 12m2
6. 2013 Naish PARK 12m (trochę przydrogo, ale może warto?)
7. 2014 Star Arawak 12m
8. 2013 Fluid ATU 12m
Proszę o opinie i sugestie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość