Ziomek. pisze:
..a ja nadal zostaję przy swoim C L A S H 'u 136Potrzebuje nieco więcej mocy żeby odpalić niż monster 166x50 ale tego można się było spodziewać. Natomiast jak dla mnie pływanie na nim jest o wiele przyjemniejsze, deska bardziej zwrotna , można ją zaciąć przed skokiem, jest o wiele lżejsza i nie mam na niej wrażenia że jestem przyklejony do wody no i co ważne da się bez problemu pływać nawet przy sporym zafalowaniu na jeziorze i wogóle nie chlapie. łatwo mi jest utrzymać krawędź nawet jak chwilowo "przyszkwali do 16kt".
![]()
nawet nie muszę zmieniać padów i strapów bo są najlepsze..
Mikolpa pisze:
W końcu mogłem jednego dnia popływać słabowiatrowo 8-12kt dłużej na monster door 166x50, door 159x45 i porównać je do swojego Transa 153x45.
..jak dla mnie pływanie na tym to jakaś masakra. Gęba cała mokra bo deska mega chlapie, chyba przez to że jest całkiem płaska.. . Pływanie przy zafalowaniu na tej desce jak dla mnie to jakaś masakra.
.. moim zdaniem deska przy mojej wadze jest lepszym rozwiązaniem przy mojej wadze. Niestety problem chlapania w gębę nie zniknął, nie wiem jak pływać żeby nie powodować że każda nierówność na wodzie powoduje bryzg na twarz, to strasznie denerwujące, przez to że deska jest płaska i kwadratowa to przedni tip zawsze jest w wodzie. Przy zafalowaniu pływanie mocno utrudnione.
Chciałem odświeżyć wątek głównie przez to że pojawiły się na rynku kolejne drzwi.
SU-2 Yeti 158x45 i 168x45
..śmiesznie się to czyta![]()
![]()
..taki tekst to "bryzgi na twarz"..aż sobie chyba "chlapnę w gębę!"
![]()
peace
Śmiesznie to się czyta o jakimś K L E S Z C Z’ U 136 w wątku o deskach w dużych rozmiarach – pewnie przeoczyłeś tytuł wklejając gdzie popadnie swoje ‘ochy’ i ‘achy’ o desce, której sprzedaż chcesz tak intensywnie zwiększyć - przy tej ilości postów miałeś prawo się pogubić
Śmieszne jest również to jak sugerujesz, że miałbyś problem z trzymaniem krawędzi dużej deski ‘jak przyszkwali do 16kt’ – być może kogoś początkującego tym argumentem przekonasz do swojego klesza 136

I na pewno śmiesznie to się pływa na tym kleszu 136 w warunkach opisywanych przez Miklopa (8-12kt), o ile w ogóle się pływa …

peace