gro pisze:jedi1 pisze:gro pisze:Dziękuję za informację
Radar nie robi 13 muszę wybrać albo 12 albo 14
Natomiast do North mam dostęp do tańszego sprzęty czy North robi jakiś sprzęt dla początkujących. Boję się trochę tego baru 5 linkowego do Northa nie wiem czy on nie jest niewygodny
North ma też 4 linkowe bary. Dla początkującego North ma model Evo.
Dziękuję to mam wziąć Evo z barem 5 czy 4 linkowym co jest lepsze
Jeśli chodzi o Northa to pływałem/pływam na Rebelach 2013/2014 z barem oczywiście 5 linkowym, to były Nasze pierwsze latawce po kursie. Do tej pory kilka razy zdarzyło się, że faktycznie przewinął się tak, że bez powrotu na brzeg się nie obeszło, ale nie robiłbym z tego tragedii.
Na Evo pływałem w tym roku, na tegorocznym modelu, ale też na 5-cio linkowym barze więc nie wiem jaka jest różnica w porównaniu z 4-ro linkowym barze.
Tak czy inaczej, zarówno Rebel z 5-cio linkowym barem jak i Evo z 5-cio lub 4-ro linkowymi barami będzie OK. Oczywiście są to trochę inne latawce, przy Evo masz trochę większe siły na barze czego ja akurat nie lubię (aczkolwiek nie pamiętam jakie były ustawienia, u siebie w Rebelach mam ustawione na soft). Tak czy inaczej oba modele są bardzo dobre i na początek i na Rebelu możesz proste skoki na wypięciu ogarniać. Winda w obu myślę podobna, hangtime też. Ale po przetestowaniu Evo postanowiłem zostać przy Rebelach.
Z kolei mój kolega miał Evo z 2010/11 i odnawiał swój zestaw i zakupił nowe modele Evo 2015 i jest zachwycony (z 4-ro linkowym barem). I jak się czyta recenzje to raczej w większości bardzo pozytywne.
Gdybym wybierał jeszcze raz, nie przejmowałbym się tym, że latawiec wymaga 5-cio lub 4-ro linkowego baru tylko wybrał ten, na którym mi się lepiej pływa. A przewaga 5-cio linkowego baru jest taka, że jak np za rok będziesz sobie chciał dokupić Vegasa to na 4-rech linkach nie polatasz więc oprócz latawca będziesz musiał zainwestować w nowy bar. Tak samo jak będziesz sobie chciał dokupić jakiegoś LW, czyli np Dyno 17- lata również tylko na 5-ciu linkach jeśli się nie mylę.