BraCuru pisze:patrząc na to co się dzieje chocby w takim Grzybowie jestem przekonany, że dni free kite w Polsce są policzone.
Mamy tutaj podobny problem.
Jest paru lokalesów - szanujemy ludzi, środowisko, startujemy na pustych odcinakch plaż - teraz przy Senatorze pod Dźwirzynem - totalnie pusta plaża.
Problemem są przyjezdni. Wychodzi na plaże przed pensjonatem. No bo blisko, bo rodzina, bo parawaning itd. Dziki tłum ludzi. Umiejętności zwykle średnie lub słabe.
Jakoś cudem odpali choć widziałem już młynki latawca wśród tłumu. Potem pływa po ludziach i naparza latawcem przy brzegu.
Totalny brak odpowiedzialności.
Za 20 minut mam spotkanie z kapitanem portu w tej sprawie.
bartolomeo_n pisze:BraCuru pisze:patrząc na to co się dzieje chocby w takim Grzybowie jestem przekonany, że dni free kite w Polsce są policzone.
Mamy tutaj podobny problem.
Jest paru lokalesów - szanujemy ludzi, środowisko, startujemy na pustych odcinakch plaż - teraz przy Senatorze pod Dźwirzynem - totalnie pusta plaża.
Problemem są przyjezdni. Wychodzi na plaże przed pensjonatem. No bo blisko, bo rodzina, bo parawaning itd. Dziki tłum ludzi. Umiejętności zwykle średnie lub słabe.
Jakoś cudem odpali choć widziałem już młynki latawca wśród tłumu. Potem pływa po ludziach i naparza latawcem przy brzegu.
Totalny brak odpowiedzialności.
Za 20 minut mam spotkanie z kapitanem portu w tej sprawie.
No powiem Ci, że po ostatnim urlopie w Dźwirzynie i pływaniu (z reguły między Havettem i Senatorem). To obserwacje mam inne, co do tych lokalesów i przyjezdnych. Nigdy nie przyszłoby mi do głowy się rozkładać centralnie między kilkoma parawanami (właśnie przed Senatorem), nawet gdybym miał kogoś do startowania i lata pływania na karku![]()
Tak czy siak, głównym problemem jest kompletny brak świadomości u ludzi postronnych, a wytłumaczyć im można dopiero po udanym wylądowaniu, że lepiej przystanąć na te 20s niż włazić w linki jak ta bezmyślna krowa (vide mój incydent ze 2-3 tyg. temu). Nie mam pomysłu jak można tu coś poradzić...
BraCuru pisze:(...) A za tydzień temat będzie można zamknąć do następnego sezonu. Uff...
mkmiec pisze:Jednym z krokow do rozwiazania sytuacji bylyby tablice informacyjne. Gdzie dokladnie jest opisane w ktorym miejscu jest strefa kita i w jakim terminie trzeba uwazac.
Moze czeka Polske ban jak w Hiszpanii od 15 czerwca do 15 wrzesnia.
Tyle ludzi na plazach w Polsce w Danii nigdy jeszcze nie widzialem ;P w Hiszpanii tak...
Haidi pisze:mkmiec pisze:Jednym z krokow do rozwiazania sytuacji bylyby tablice informacyjne. Gdzie dokladnie jest opisane w ktorym miejscu jest strefa kita i w jakim terminie trzeba uwazac.
Tyle ludzi na plazach w Polsce w Danii nigdy jeszcze nie widzialem ;P w Hiszpanii tak...
możecie coś więcej napisać o zakazie w Hiszpanii w w/w terminach?
planowałem wakacje w przyszłym roku w Hiszpanii ale ta wiadomość dyskwalifikuje to miejsce
pzdr
M
Haidi pisze:mkmiec pisze:Jednym z krokow do rozwiazania sytuacji bylyby tablice informacyjne. Gdzie dokladnie jest opisane w ktorym miejscu jest strefa kita i w jakim terminie trzeba uwazac.
możecie coś więcej napisać o zakazie w Hiszpanii w w/w terminach?
planowałem wakacje w przyszłym roku w Hiszpanii ale ta wiadomość dyskwalifikuje to miejsce
pzdr
M
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości