Dla potomności bo pewnie się przyda wklejam moją korespondecję w tej sprawie z czatu RyanAir. Dla zachowania anonimowości tam gdzie pytałem ja wpisane są ** a tam gdzie kosultant ###
Aczkolwiek moja interpretacja jest taka że bagaż owszem może być większy ale trzeba wykupić sportowy
Witamy w Ryanair Live Chat
Konsultant
Dobry
#########
Dzień dobry, ***********. W czym mogę pomóc?
4:07 pm
Witam
Prosze o pomoc w interpretacji zapisu dotyczącego bagażu rejestrowanego:
linie lotnicze Ryanair nie przyjmują do przewozu sztuk bagażu o wadze powyżej 32 kg lub o wymiarach przekraczających łącznie 81 cm wysokości, 119 cm szerokości i 119 cm głębokości
chodzi o wymiar i sformułowanie "łącznie"
4:08 pm
czy łączny wymiar po dodaniu podanych przez Ryanair wymiarów nie może być większy czy należy to traktować inaczej?
#########
Panie ***********, pasażer może zakupic bagaż do 15 lub 20kg. Maksymalny rozmiar bagażu rejestrowanego to 81x119x119 cm.Jeżeli zakupi Pan bagaże np. 20 i 20 kg to jedna walizka może ważyć maksymalnie 32kg.
rozumiem, ale jak interpretować wymiar "łącznie" - rozumiem że nie chodzi o to że zaden z wymiarów nie może przekroczyć podanych wartości tylko o coś innego?
#########
Tak jak wspomniałam, maksymalny rozmiar bagażu rejestrowanego to 81x119x119 cm. W przypadku dużych bagaży specjalnych jak np kajak, deska surfingowa itd maksymalne wymiary to łącznie 81x119x119 czyli 319cm
czyli w przypadku dużego bagażu mogę zabrać torbę np o wymiarze 130 cm x 40 cm x 50 cm?
#########
Rozumiem że to ma być Pana bagaż rejestrowany ?
tak
Przeczytana
#########
Więc może Pan zabrać taki bagaż
ok, dziękuję bardzo
Dostarczona