lany w jastarni

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 kwie 2006, 19:55

hej

mam pytanie do tego Zioma ze zdjęć, jak wypadły testy nowego Besta w Jastarni?

żródło fotek: http://www.augustyna.pl/01/17kwietnia/index.htm

Obrazek

Obrazek

http://www.augustyna.pl/01/17kwietnia/index.htm

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post19 kwie 2006, 12:27

Sorki Bleki, że nie do tematu lecz chciałem poruszyć sprawę poniedziałkowego wiatru NW.
W Rewce warunki były dosyć przykre bo przy tym kierunku dmucha przez 1min, potem przez drugą jest flauta więc się stoi-płynie-stoi-płynie....
Na MM generalnie wiatry zachodnie się nie sprawdzają, przy NW to trzeba nieco się oddalic od brzegu, gdzie tak czy inaczej jest problem ze startem latawca, natomiast rozwiązaniem może byćc Jastarnia, która jak widać nadawała się do pływania :?: Chyba że the beściak lata bez wiatru :idea:

morlov
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2006, 12:36

Patrzac na 2 fotki u gory jakos wogole nie widac wiatru, ani plywania :twisted: a w rewie bylo spoko, 15min wialo, 5 slabiej ;) i tak na zmiane, wszystko przez chmurki...

Awatar użytkownika
marcin1331

Post19 kwie 2006, 14:45

Cześć,

Wiało poniżej 10 węzłów więc to był jeden hals z wiatrem a potem trudny powrót do brzegu. Na Yardze pewnie musiałbym męczyć 17 z podobnym efektem a tak stykło Waroo 12. We wtorek było dużo lepiej. Wiatr od 10 do 20 węzłów czyli prawie idealnie w zakresie Waroo 12. Niesłychany zakres depoweru i poczucie bezpieczeństwa przy szkwałach. Odpuszczasz bar i latawiec traci moc. Przy skokach - strach się bać. Nie spodziewałem się takiego poweru i hangtime'u. Zanim nie spróbowałem byłem przeciwnikiem "wynalazków". Teraz jestem bardzo ZA. Latawiec bardzo szybki i widać ze dopracowana aeorodynamika. Więcej nie powiem bo zadnych trików i loopów nie robiłem. To było rozpoczęcie sezonu.

M.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”