Hej!
Poczytałem sobie jak funkcjonuje woo tracker i doszedłem do wniosku, że większość współczesnych smartphone jest zdolna, do przeprowadzenia i obliczenia wysokości oraz długości skoku.
Wszystko opiera się w zasadzie na akcelerometrze i żyroskopie. Do tego dochodzi GPS. To wszystko ma każdy smartphone, potrzebna jest tylko apka, która to by zebrała do kupy.
Padł więc pomysł, aby skierować uwagę twórców Endomondo, najpopularniejszego chyba aktualnie sport trackera, na ten temat.
Stworzyłem na ich boardzie poświęconym pomysłom na rozwój apki, temat związany z wyżej opisanym zagadnieniem:
https://support.endomondo.com/hc/commun ... ht-measure
Prośba ogromna, podbijajcie ten temat, promujcie itp itd. Jak ktoś i tak z telefonem rejestruje swoje sesje kite`owe, to może mieć opcję sprawdzenia jak wysoko lata.
Ja wiem, dla większości wysokość skoku to temat z serii "a na co to komu", ale na takiej samej zasadzie, na co wiedzieć ile się km przepłynęło, albo ile km/h się wyciągnęło.
Chodzi o zaspokojenie zwykłej ciekawości oraz stawianie sobie coraz to wyższej poprzeczki
Pozdrawiam!