TAKOON SKOOP 3 11,5m2

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!
Bzyk

Post05 maja 2006, 14:08

Mam do sprzedania Mercedesa wśród kiteów. Kitea którego nie trzeba reklamować.
TAKOON SKOOP 3 11,5m2.

Jestem jego pierwszym i jedynym użytkownikiem. Tego kite’a kupiłem nowego w sklepie ABC Windsurfing w 2004 roku. Opinie o nim na rynku świadczą o tym, że jest bezkonkurencyjny, dlatego tak ciężko go dostać. Żadko znajdziecie takiego kite na Allegro czy innych aukcjach. Jest najlepszym kite’em jakiego miałem. Sprzedaję go ponieważ kupiłem tydzień temu następnego nowego kite’a Takoon Nova 9 a ich zakresy wiatrowe się pokrywają.

Kite jest w 100% sprawny i wyjątkowo dobrym stanie. Nie posiada żadnych uszkodzeń. Nigdy nie był naprawiany ani sklejany. Jest bardzo zadbany, posiada tylko naturalne ślady użytkowania (przybrudzenia od piasku). Tuby i wentyle są szczelne. Linki także w idealnym stanie.

Skoop 3 to szybki zaawansowany kite o wąskim profilu, z wspaniałą windą w górę i bardzo dużym hang time’em. Duża elastyczność, możliwość odpuszczania uderzeń wiatrowych pozwalają stosować go do ostrej jazdy w ekstremalnych warunkach. Ten kite bardzo szybko wstaje z wody i świetnie się prowadzi, co powoduje, że jest ulubionym kitem nie tylko zawodowych riderów ale i średniozaawansowanych kiterów. Jest to na tyle udany i sprawdzony model że wielu profesjonalnych kiterów kupuje go zamiast nowych tegorocznych konstrukcji.

W Skoopie 3 zastosowano rozwiązanie zapoczątkowane w 19-metrowym Mamoot Takoona tj. system WSL, czyli Wing Span Line. Jest to linka łącząca ze sobą dwa punkty na krawędzi natarcia, gdzie mocowane są przednie linki i przechodząca przez przelotni w dwóch kolejnych punktach znajdujących się na głównej tubie. Zapewnia ona sztywność latawca i utrzymuje właściwy kształt krawędzi natarcia. Dzięki niej latawiec zachowuje swój profil także podczas skoków i skrętów.

Kitea mozna zobaczyc w Gdyni lub na campingu Polaris 1,5km przed Chałupami. Jest także możliwość obejrzenia w Poznaniu ponieważ często jestem w Poznaniu. Tel. kontaktowy 601-222-497.

Wróć do „Latawce / Kite'y”