Prośba o wycenę Rebel 12 2017

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!
Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post31 mar 2017, 15:17

Cześć!
Myślę, że jeśli sondujesz rynek to chcesz coś z tym latawcem zrobić np. sprzedać.
Może więc po prostu wystaw latawiec na Allegro do licytacji z ceną minimalną. Wysondujesz rynek...i wszyscy chętni będą mogli się wykazać :D...finansowo.
Jak licytacja nie osiągnie założonej ceny to wtedy cenę zmienisz lub odczekasz ze sprzedażą na lepszy moment np. ...na silniejszy, ciepły wiatr :thumb:
Oczywiście jeśli chcesz w opisie aukcji napisz, że nie interesują Cię propozycje typu "dam od ręki.... zł"
Pozdrawiam,
Tolek :D
Koszalin
509 817 599

Nikt nie mówił, że będzie łatwo ale dlaczego nie może być?

Awatar użytkownika
kuicets
Deska: Laluz
Latawiec: Rebel 9
Postawił piwka: 42 razy
Dostał piwko: 108 razy

Post31 mar 2017, 15:28

Z doświadczenia wiem, że aukcje z ceną minimalna kończą się ok. 10% niżej niż bez ceny minimalnej. No ale jest ryzyko jest zabawa :) Na marginesie, ostatnio wygrałem jakiś ciuch za pół darmo na allegro bez ceny minimalnej i koleś się wycofał mówiąc że mole w szafie zjadly :) Niezły magik, uśmiałem się po pachy :P

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post31 mar 2017, 16:14

Może rzeczywiście cena minimalna zniechęca częć osób do licytowania.
No własnie - na końcu zawsze jest wyjście awaryjne... z szafą i molami lub... zazdrosną Żoną :D
Tolek :D

Awatar użytkownika
Danny
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Postawił piwka: 1 raz

Post31 mar 2017, 23:11

Ano własnie pytam o cenę, za jaką można go sprzedać, a nie sprzedawać, ani oddać
Sami zobaczcie jak różne są zdania - ja ceny na stronach znam, natomiast nie wiem za ile się rzeczywiście kupuje taki sprzęt
W zeszłym sezonie kolega załatwił mi jak nówkę z Barem za 3500pln i to było mniej niż pół ceny nowego zestawu, więc uważam że ok
Teraz nowego za 3500 nie oddam, ani też nie będę wołał 9tys, stąd padło pytanie o rozsądną wycenę
Także wiem że nic nie wiem :)
Chyba aukcja z ceną minimalną będzie rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem
P.S. Paragon załatwię jak coś
Dzięki!

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post01 kwie 2017, 07:05

dziwny ten post , albo ktos chce sprzedać albo nie , jak chce sprzedać to sam określa cenę a nie robi takie takie dziwne " badanie rynku " . a po drugie koledzy kupili mu prezent za 9 tysi a on ma to w d..pie . Sprzedaj używkę zostaw sobie nowy i zrób kolegom przyjemność że zrobi ci prezent ,a nie dziaduj . Dla mnie to jakaś słaba akcja . tym bardziej ,że 2017 Rebel jest super i jest dużo lepszy niż poprzednie roczniki .
Ci użytkownicy postawili piwko autorowi Piotrbyku za post:
hekite (04 kwie 2017, 09:36)
Ranking postów: 2.63%

Awatar użytkownika
apek
Deska: Naish
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 48 razy
Dostał piwko: 64 razy

Post01 kwie 2017, 08:44

Piotrbyku pisze:dziwny ten post , albo ktos chce sprzedać albo nie , jak chce sprzedać to sam określa cenę a nie robi takie takie dziwne " badanie rynku " . .

moim zdaniem wątek jest interesujący, albowiem wycena sprzętu w szczególności tego nowego lub prawie nowego nie jest łatwa i to zarówno dla sprzedających jak i kupujących. Sugerowane ceny detaliczne są wysokie, ale odpowiednio wysokie są również ceny hurtowe.
Tak, że na nowy sprzęt z bieżącej kolekcji, w oficjalnej dystrybucji można uzyskać do ok 20% rabatu zakupie pojedynczych egzemplarzy sprzętu, do 30 -45 % przy wyprzedażach na koniec sezonu i kolekcjach ubiegłorocznych.
Oczywiście są też okazje, gdzie nowe sprzęty w dobrej cenie można nabyć os sponsorowanych zawodników, szkółek itp.
Łatwiej jest z używanym sprzętem starszym, bo jego ceny to około 30% ceny detalicznej.

Awatar użytkownika
Danny
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Postawił piwka: 1 raz

Post04 kwie 2017, 09:06

Temat do zamknięcia, dzięki wszystkim za pomoc!

Wróć do „Latawce / Kite'y”