Born2ball pisze:Więc zobaczyć ile Co2 musi trafić do atmosfery, żeby ktoś mógł sobie popływać kajakiem przez 30 minut.
Gemsi pisze:Born2ball pisze:Więc zobaczyć ile Co2 musi trafić do atmosfery, żeby ktoś mógł sobie popływać kajakiem przez 30 minut.
krowy wincy wypierdzajo, a jak nie wieje, to sie złachać. można any where
Born2ball pisze:Więc argument o trucicielu środowiska jest żartem
Born2ball pisze:Gemsi pisze:Born2ball pisze:Więc zobaczyć ile Co2 musi trafić do atmosfery, żeby ktoś mógł sobie popływać kajakiem przez 30 minut.
krowy wincy wypierdzajo, a jak nie wieje, to sie złachać. można any where
idąc tym tropem rozumowania, kutry rybackie po 10 min pracy silnika dają więcej zanieczyszczeń niż Jet Surf przez cały dzień
W Jet Surfie jest mały silniczek 90 cc i jest to najbardziej zielony pojazd z silnikiem na świecie !!(na wodzie)Produkuje jakieś 200 gram co2 na godzinę pracy ( przy maksymalnej prędkości) !!!
gdzie zwykły passat produkuję około 188 gram co2 na każdy przejechany km !!
Więc argument o trucicielu środowiska jest żartem
I od razu odpowiadając na pytanie - tak, ilość co2 jest WPROST proporcjonalna do ilości spalonego paliwa.
Born2ball pisze:
Ogólnie za każdą zakupioną deskę producent sadzi drzewo, ja już jedno posadziałem.
Gemsi pisze:Born2ball pisze:
Ogólnie za każdą zakupioną deskę producent sadzi drzewo, ja już jedno posadziałem.
no to pogratulować wykonu, jaki masz kwartalny target?
oh... jak dobrze nie być handlowcem ;p
zaaaak pisze:Naprawdę nie rozumiem dlaczego się przpierdzielacie, chyba że dla sportu, to zwracam honor. Temat jest do rozważenia/spróbowania podobnie jak deska za motorówką, na pewno daje dużo frajdy a o to nam wszystkim przecież chodzi
Born2ball pisze:
Bo taka jest już polska natura, hipokryzja wali na kilometr![]()
Born2ball pisze:Napisze jeszcze raz, jak ktoś dojeżdża na spot rowerem, konno, hulajnoga, to niech pierwszy rzuci kamienien, przyjmę na klatkę
kuicets pisze:Ja się nie przypierdzielam tylko cyferki mi się nie zgadzają. A lubię cyferki
To że wydziela 210g co2 na godzinę to zwykła nieprawda, wynika z faktu spalania w tym czasie ok 4kg paliwa w kilkudziesięciu kilogramach powietrza ale już nie będę drazyl tematu.
A gdyby cena była w miarę to sprobowalbym sprzętu, widziałem już na żywo to w akcji i chłopaki się dobrze bawili
Born2ball pisze:
Nie zgadzają ci się cyferki, bo Jet Surf opatentowal specjalny wydech, który ogranicza wydobywanie co2
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości