RHINO 04 czy NAISH X3? Który? Doradzcie...

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Pitter
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2004, 17:10

Witam Wszystkich...!
Zbliza sie duzymi krokami sezon letni (dla wielu juz sie zaczal :D ) i trzeba kupic sprzet. Zastanawiam sie nad zakupem jednego z dwoch kitow: RHINO 04 lub NAISH X3...
Bardzo prosze o opinie na ten temat.. Kita bede mial jednego wiec mysle o 16...
A! I jeszcze jedno.. Waze 75 kg, szkołke i snow kiting mam zaliczona.. :lol:
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2004, 20:36 przez Pitter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2004, 17:19

mhm nie wiem czy 16 przy 75 kg i nauce w wodzie nie bedzie troche duza ale moze sie myle!?

Awatar użytkownika
Mimi
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2004, 17:32

X3 nie jest idalnym latawcem do nauki bo ma nie zla winde... Rino4 jest chyba bardziej uniewersalny... choc z drugiej strony latawca nie kupuje sie na jeden sezon tylko na dluzej... Wiec polecalbym X3 choc tak naprawde to chyba x4 bo x3 to z 2003...
A X4 to jeszcze nikt poza Macikiem w polsce nie plywal...
Wg mnie przy Twojej wadze na tym latawcu bedziesz plywal od 10-12 wezlow do 16-18... pozniej moze zabraknac doswiadczenia...
Powodzenia :wink:

Jakub Szczesny

Post03 kwie 2004, 18:15

Bez watpienia rhino 04 najbardziej uniwersalny kajt z jakim mialem doczynienia.
Kuba

Awatar użytkownika
EUTANATOR.com
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2004, 18:53

czesc pit

właśnie wróciłem z targów w egipcie, gdzie mieliśmy okazje poobserwować (i nie tylko) praktycznie cały sprzet oferowany przez 85% światowych producentów.
Jeśli jesteś zfokusowany na któryś z tych 2 wymienionych przez ciebie latawców, to koniecznie wybierz Rhino04 (czyli model z roku bieżącego). North poszedł w tym roku po rozum do głowy i przygotował latawiec dla ludzi (a nie tylko dla proriderów), który jest bardzo stabilny, dobrze reaguje na szkwały i ma dobry zakres wiatrowy. X3 to zdecydowanie nie latawiec dla średniozaawanswanego i nie na polskie warunki. Naish podobnie jak North w roku bieżacym zmienił przez to charakterystyke X4, który wraca do stylistyki X2.

Pamiętaj jednak, że jeśli chcesz rzeczywiście być zadowolony z wyboru jaki dokonasz, to koniecznie przetestuj latawiec, który chcesz kupić, w przeciwnym razie narażasz sie na powazne ryzyko. Korzystając z okazji, zapraszam cie na testy latawcow Globerider, które będziemy organizować na wybrzeżu od połowy kwietnia tego roku. Jednym słowem - nie kupuj kota w worku.

Awatar użytkownika
Pitter
Kontaktowanie:

Post05 kwie 2004, 22:28

Dziekuje za rady, mam nadzieje ze dokonam dobrego wyboru... Jesli ktos mialby jeszcze cos do dodania w tym temacie to bardzo prosze... :lol:

Pozdrawiam

Wróć do „Forum Główne”