Kupie Kite

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!
ekrany

Post17 lip 2006, 10:51

Witam, jestem dość początkujący poszukuje kite uniwersalny do nauki na wodzie i do ślizgania się na śniegu w dobrym stanie sadze ze rozmiar 12-15, proszę o pomoc gdzie coś takiego mogę znaleść i czy wogule jest to dobry pomysł żeby był to kite uniwersalny.
z góry dziękuje za pomoc
rafal

toomaj
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 13:17

ja sprzedaje w Polsce latawce Petera Lynna - bardzo dobrze spisuja sie na wodzie i na ladzie, sa to latawce zamknietokomorowe, czyli wstaja z wody itd. Jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej zapraszam na: tomek@peterlynn.pl.
Wpisz tez w "szukaj" peter lynn a znajdziesz kilka topicow z mnostwem informacji.

Co do zalet przy nauce i nie tylko to mam nadzieje ze odezwa sie tu miedzy innymi Kristo i preston ktorzy w ten weekend przekonali sie jaka przewage maja nad pompowancami Peterki 8). Przy bardzo nierownym wietrze na jeziorze dmuchance co chwila spadaly i wiecej taplaly sie w wodzie niz bylo z nich pozytku do slizgania sie. Stabilnosc na najwyzszym poziomie.

Do wyboru masz jeszcze na przyklad Flysurfera - czyli rowniez bardzo dobre latawki i na wode i na lad.

Pozdrawiam i zycze udanego wyboru :D

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 18:03

true...musze pochwalic te latawce...nie przepadaja przy szkwalistym i mega nierownym wietrze ,w tym samym czasie na wodzie byly yarga i vegas no i niestety glownie lezaly w wodzie,co przy duzym zaludnieniu akweny,ws,dzieciaki,psy,konie itd.jest dosc uciazliwe i niebezpieczne.Jesli mial bym polecac tobie kajta na wode (jeziora),lad to PL jak najbardziej...no i jestes pierszwy na wodzie,jak i pierwszy w aucie :lol: rozlozenie zajmuje jakies 3minuty 8)

Awatar użytkownika
Matt
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 21:37

toomaj pisze:Do wyboru masz jeszcze na przyklad Flysurfera - czyli rowniez bardzo dobre latawki i na wode i na lad.

Ja też się chętnie przypomnę z pełną rozmiarówką Splasha (3.4 - 10m2) i Demona (12 i 18m2).

Więcej informacji (w tym testy na wodzie z magazynu Free&Style) na http://www.latawce.info :wink:

Awatar użytkownika
TomFly
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 22:55

A jeżeli zostanie ci trochę grosza po zakupie to mam do zaoferowania swoje skrzydło Symphony Quad 6.5 firmy HQ. Skrzydło swoje już przeszło ale spisuje sie znakomicie. Doskonałe do buggy i snowkitingu.
Cena naprawdę okazyjna !

Gość

Post18 lip 2006, 00:18

prosze o fotki i ceny używanych, mysle o rozmiarze 12-14
rafalwlazel@go2.pl

Gość

Post23 lip 2006, 15:58

Anonymous pisze:prosze o fotki i ceny używanych, mysle o rozmiarze 12-14
rafalwlazel@go2.pl

Najbardziej uniwersalny latawiec na zime i lato to oczywiście BOW :) jak to jest ze sa szkółki uczace na komórkach a potem jakoś mało ludzi na tych komórkach jednak na zatoce widać ???

12m xcabrinha Switchblade albo Crossbow i masz wszystko czego potrzebujesz - taka prawda. Cenna około 3500 za 12m - rozmiar uniwersalny na 90% warunków w polsce. pozdrawiam i zapraszam eska@sieplywa.pl lub 503 448 768

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post23 lip 2006, 16:58

Eska - własnie poruszylas dobry temat. Z tego co wiem to raptem dwie moze trzy szkolki uczą na jednym i drugim rodzaju latawcow. Moim zdaniem jeżeli szkółce zależy na dobrej renomie i stara się nauczać kompleksowo, to powinna mieć w swoim programie naukę na jednych i drugich. Ja wiem - zeby to zrealizować musimy wydłużyć czas trwania lekcji, zainwestować większe pieniądze w sprzęt. Nie ukrywam jest trochę wiecej zachodu, ale klient po takim kursie jest w pełni usatysfakcjonowany, a my nie musimy kłamać odpowiadając na pytanie kursanta - ...a co z latawcami komorowymi??? - no nie, nie one nie nadaja sie na wodę bo po wleceniu do niej toną....

PS flysurfery uzywane na http://www.airman.pl/latawce.php?id=8

Gość

Post23 lip 2006, 18:41

Czesc Airman :)
oczywiście ze robicie dużo dobrego ucząc na tym i na tym, ale nieststy brutalna prawda jest taka ze wiekszosc ludzi kupi to na czym pływa większość kitesurferów do okoła czyli dmuchańce - pompowańce, a szczegolnie ze od 2006 roku nadaja sie one zuper na zime, co udowodnilismy zdobywając na Cabrina Snowkitowe Bow Mistrzostwo Polski.

Mając do wyboru wiele firm, polecam tą jedną najbardziej po pierwsze dlatego że na nich sama pływam a pote drugie dlatego, że kto sprobuje i obejrzy dokładnie te i inne ten...bedzie po prostu wiedział dlaczego :)

Wystarczy sobie odpowiedzieć tez na pytanie dlaczego wszystkie Crossbowy i Switchblady 2006 sie sprzedały i dlaczego nie ma żadnych na rynku wtórnym..... oprócz nowych na 2007, które też cieszą sie ogromnym powodzeniem i na dniach pewnie też ich zabraknie :)

A co do komorowych to chyba mit ze toną już dawno przeszedł do historii :) Bo przecież nie toną :)

pozdrawiam !

Gość

Post24 lip 2006, 00:18

ten gość powyżej to ja - eska.

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post24 lip 2006, 08:10

Eska - wiem ze ja nie zmienie Twojego zafascynowania Cabrinha, a Ty nie zmienisz mojego zafascynowania Flysurferem. Jednakże zapraszam Cie do nas na wspólne pływanie (Ty na F. ja na C) i wymiane doświadczeń. Zainteresowanie oraz grono zwolenników latawców komorowych wciaż rośnie i wydaje mi się ze podobnie jak w silnikach samochodach bedą funkcjonować niczym disel, ktory nigdy nie wyparł benzyny poniewaz jedne jak i drugie maja swoje zalet i wady.

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 lip 2006, 08:56

Wracając do tematu :D
mam do sprzedania Flysurfer Extasy 10 m2 - stan dobry. Kupiony w tym roku od Airmana -cena b.przystępna :D

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post24 lip 2006, 10:38

http://www.kiteportal.pl/?kite=sprzet&cmd=showkite&id=39 cena uległa korekcie i obecnie wynosi 1100pln

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post24 lip 2006, 13:35

Anonymous pisze:Czesc Airman :)
Wystarczy sobie odpowiedzieć tez na pytanie dlaczego wszystkie Crossbowy i Switchblady 2006 sie sprzedały i dlaczego nie ma żadnych na rynku wtórnym..... oprócz nowych na 2007, które też cieszą sie ogromnym powodzeniem i na dniach pewnie też ich zabraknie :)

mozna by poprosic admina zeby pociagnal temat w innym watku bo calkiem ciekawa dyskusja z tego mogalby wyniknac...

Ty masz swoje odpowiedzi Es na te pytania, aczkolwiek inni maja odmienna opinie na temat samych latawców ;)
Cabrinha ma przewaga, ktora caly czas utrzymuje, ze byla pierwsza na rynku z tego typu konstrukcja. Pozatym dwie duze szkolki szkola na tego typu latawcach, a klienci wala drzwiami i oknami wiec wydaje mi sie ze ciezko obiektywnie odpowiedziec na pytanie,czy to ze sb i cb szchodza bez zalegania w magazynie jest wynikiem ich własciwosci czy dobrej promocji i marketingu.

Gość

Post24 lip 2006, 23:19

Smokie pisze: Pozatym dwie duze szkolki szkola na tego typu latawcach, (,,,)

jedna z nich na małym morzu ma aż 2ch instruktorów, znaczy średnia szkółka to taka z jednym instruktorem ? :wink:

Wróć do „Latawce / Kite'y”