NORTH REBEL

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2006, 01:32

sławuś pisze: dotego jakoś pozostawia troche do rzyczenia

Twoje posty Sławusiu również pozostawiają wiele do Ż-yczenia :wink:

"Podobnie nowe "Waroo Pro" które na mój gust niewiele się różni od zwykłego"

a TO na jakiej podstawie opinia?
bo "TAK CI SIĘ WYDAJE :idea: :roll: :?: "
:wink:

chłopie - jeśli chcesz by COKOLWIEK z Twoich dość ostrych wypowiedzi na forum - było postrzegane za obiektywne

a) staraj się unikać bezpodstawnych stwierdzeń jak to " .... " powyżej :wink:
b) zdejmij maskę anonima :wink:

dla Twej wiadomości: różnica między np Yargąa jej wersją PRO
jest dla "leszcza" :wink: niewyczuwalna :idea:
natomiast zawodnicy z którymi miałem przyjemność rozmawiać
czują KOLOSALNĄ różnicę na plus dla PRO :idea:

więc nie wysuwaj może tu swego "gustu"
który nota bene jest ...z palca wyssany :wink:
(bo doświadczeń nie masz żadnych z Waroo PRO :idea: )

agresywnie w swych postach jedziesz z BESTem :wink:
uściślij może CO oznacza TO Twoje stwierdzenie:

"..waroo to tanie gówienko było.."

tzn: co to znaczy "gówienko" w opisie kajta :idea:
bo TYM slangiem osobiście przestałem się posługiwać
kilkanaście lat temu, wraz z tym jak porzuciłem grabki i wiaderko :wink:

2) przemyśl sprawę bo podważasz opinię wielu zadowolonych użytkowników, w tym opinie kiteforum.com, i uznajesz że jeden z modeli BOWów, który ciesz-Y się jedną z najwiekszych popularnością, uznaniem a co za tym idzie (i jest WYNIKIEM oraz DOWODEM na powyższe) --> SPRZEDAŻĄ :idea: za BŁĄD, POMYŁKĘ i "gówienko" :wink: :wink:

3) co oznacza Twoje stwierdzenie : "BYŁ" :lol: :lol: :wink:

Chłopie, Twój ucisk nie zmniejszy się, jeśli skreślisz z TWEJ :idea: świadomości udany model kajta 2006
sezon w Polsce powoli mija - ale Waroo 2006 - JEST
i nawet jak już bedzie miał następce - nadal BĘDZIE :cry:
podobnie jak SĄ Torche 2005 i Rhino 2003

przewijanie BOWów - daj mi KAŻDEGO BOWa - przy granicznych górnych zakresach wiatru przewinę Ci je 5 razy na minutę :wink:
i jak napisałem parę postów wyżej - NIE SPOTKAŁEM BOWa który nie miałby tej tendencji..
jest to min ceną za depower :idea:
(przemyśl temat :wink: )
a przy okazji: "gówienko" o którym piszesz ma wg mnie :twisted:
najszerszy zakres z BOWów
na których miałem okazji pływać (i to nie "po internecie" :wink: )
zarówno górny jak i dolny

ogarnij klawisze
bo wiele z tego co piszesz ma sens :idea:

ale stwierdzenia:

"TANIE gówienko za które ZDZIERAJĄ*"

świadczą raczej o ROZDWOJENIU JAŹNI piszącego :wink:

....

* w końcu "tanie czy drogie - zdzierają czy nie" :?: :roll: :wink:

sławuś
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2006, 17:39

Powiem tak, trudno mi zrzucić maskę anonimu bo nie jestem żadnym zawodnikiem anie instruktorem na cahupach:) Pływam od 3 lat a mimo to uważam że spory mam dorobek:) Sam pływam na Naishu Raven'ie 05 ito tylko dlatego że nie miałęm przed sezonem kasy na nic lepszego. Mimo to pracuję trochę w szkółce i mam wielu znajomków i na wielu wielu latawcach pływalem i mówię tylko jakie są moje wrażenia.

Na waroo pro nie pływałęm ale śmiem twierdzić że nikt z was nie pływał a apropo waroo zwykłego z którym miałem doczynienia to jak już pisałem:
A: Był to latawiec nastawiony raczej na odbiorców któzy nie mogą sobie pozwolić na Cabrinhę Crossbow albo Ozone Instinct.
B: Bar waroo jest okropny z czym wiele osób się zgadza: Jest powiedziałbym kiepsko wykonany i mało wygodny - do tego leash na rękę.
C: Ja też przewinę ci każdy latawiec nawet 10 razy na minutę, ale to chyba nie oto chodzi prawda? Chodzi o to włąśnie aby się NIE przewijał i dotego należy dążyć, niestety Waroo ma największą tendencję do Wywikek ze wszystkich bowów na jakim pisałęm.

P.S. Jak już ktoś zauważył ziomek to strasznie "promujesz besta" w sumie nie dziwne, Wake.pl jest że tak powiem stałym klientem firmy i dziwne byłoby gdyby ją krytykowali - TO tak jakby Księciu opluwał Naisha który go sponsoruje... Więc nie wiem czy to TY jesteś obiektywny.
Pozdro

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2006, 18:06

ja chcialbym zobaczyc to przewijanie latawca 5 lub 10 razy na minute. zaloze sie ze najdalej po 4 przewinieciu nie bedzie co przewijac ;)
czy jest ktos kto zademonstruje ? :P
i zakladam ze chodzi o przewijanie na wodzie bo w powietrzu to musialby byc niezly cyrkowiec :twisted:
ps
moim zdaniem cb i sb maja zupelnie inna charakterystyke niz waroo. tak samo jak instinct i waroo to 2 rozne latawce. na rebelu nie mialem przyjemnosci ale wydaje sie byc podobny do instincta. a p3 to ja juz zupelnie sobie nie wyobrazam. rolnik jakie byly wrazenia z tego kiteloop'a?

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 wrz 2006, 18:48

Pierwszy byl kontrolny :wink: bo spodziewalem sie ze przy takim kopnieciu w gore wyrwie mi od razu rece ze stawow ale tu zaskok .Nie wiem jak to zrobili ale zakrecil bardzo lagodnie .Nastepne byly na maksa i tez bez szarpniecia .Wiatr byl od 5-7(podobno bo mi sie wydawalo ze nie przekracza mocnej piatki) chodzily kity od 8.5 do 12 bow.Nie mozna sie zbyt mocno wybijac z krawedzi bo krecisz radikala bardzo wysoko mimo to poza ladowanien :doh: jest miodzio .

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2006, 20:06

- ja równieżnie plywalem na Waroo PRO i DLATEGO :idea: :idea:
nie pisze NIC :idea: :idea: o nim
ani dobrze ani źle

w odróżnieniu od Ciebie :wink:

- nie zakladam leasha Waroo na rękę :wink:

- nie jestem sponsorowany przez BESTa

- pływam na tym , na czym pływa mi się najlepiej :idea: :idea:
taką mam możliwość

- a piszę o tym - na czym pływam
to chyba nic dziwnego :?:
w innym wypadku ...wróć do początku tego postu :wink:
pozdro :wave2:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post22 wrz 2006, 09:36

Ziomek:
Nie jestes sponsorowany przez Besta, ale go sprzedajesz ;-), to jest fakt ktory mozna by rzec czyni cie nie do konca obiektywnym...
badzmy z jednej strony szczerzy ;-), bo z drugiej strony:
Slawus:
mozesz dokladniej wytlumaczyc twoje argumenty?
Mam waroo 12 i jestem zwyklym przecietniakiem, plywalem wczesniej na cabrinie (stara contra i nitro) , na ktora wedlug twojej opini teraz mnie nie stac bo mam besta ;-)
A:co to znaczy latawiec nastawiony na odbiorcow ktorych nie stac na cabrihne lub ozona?sa oni gorsi i oczekuja mniej, czy jak?
B:bar waroo jest okropny? dlaczego? ja tego nie zauwazylem porownujac go go cabrihny, ozona lub gaastry, chyba ze nie wiem na co patrzec,
lisza podpinasz gdzie chcesz,
C:plywalem na waroo 12 przezaglowany przy, przynajmniej dla mnie, bardzo mocnym wietrze, bo do ok. 28-29 wezlow i nic mi sie nie przewinelo, a umiejetnosci mam jak wspomialem lykendowego kajtera...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2006, 15:18

MArcinBe pisze:Ziomek:
Nie jestes sponsorowany przez Besta, ale go sprzedajesz ;-), to jest fakt ktory mozna by rzec czyni cie nie do konca obiektywnym...
.

ok
od dziś będe pisał TYLKO o kajtach których w ogóle nie ma na rynku polskim
a już na pewno o takich
na których nie pływałem w ogóle
wtedy będę "obiektywny"

:doh:

.....

MArcinBe

Post22 wrz 2006, 15:46

chyba nawet ty to czesto powtarzales, zeby sie nie spinac i wyluzowac :roll: , wiec nie bierz mojego mejla jako atak, tylko jako stwierdzenie faktu, jako moje zdanie o sprzedawcach (o sprzedawcach wszystkiego)

Czy ty kiedykolwiek zachwaliles cabrine? nie przypominam sobie, a czy cabrina jest zla?
Czy ci co sprzedaja cabrine, kiedykolwiek zachwalali besta? rownierz nie przypominam sobie, a czy best jest zly?
o to mi chodzilo.

Zauwaz, ze w drugiej czesci mojego posta tak samo jak ty nie zgadzam sie z opinia Slawusia :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2006, 21:33

krótko:
w 2004 pływałem na Nordach - podobały mi się, nie sprzedawałem więc Cabrini
w 2005 - bardzo dobrze pływało mi się na LF
w 2006 przed sezonem postawiłem na Besta - bardzo podszedł mi WAroo
..co będzie DOBRE w 2007 - może TY mi powiesz :?:

napiszę jeszcze raz: pływam na tym - co MNIE OSOBIŚCIE odpowiada

tyle
zrywam sie

............

sławuś
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2006, 10:37

MArcinBe pisze:Ziomek:
badzmy z jednej strony szczerzy ;-), bo z drugiej strony:
Slawus:
mozesz dokladniej wytlumaczyc twoje argumenty?
Mam waroo 12 i jestem zwyklym przecietniakiem, plywalem wczesniej na cabrinie (stara contra i nitro) , na ktora wedlug twojej opini teraz mnie nie stac bo mam besta ;-)
A:co to znaczy latawiec nastawiony na odbiorcow ktorych nie stac na cabrihne lub ozona?sa oni gorsi i oczekuja mniej, czy jak?
B:bar waroo jest okropny? dlaczego? ja tego nie zauwazylem porownujac go go cabrihny, ozona lub gaastry, chyba ze nie wiem na co patrzec,
lisza podpinasz gdzie chcesz,
C:plywalem na waroo 12 przezaglowany przy, przynajmniej dla mnie, bardzo mocnym wietrze, bo do ok. 28-29 wezlow i nic mi sie nie przewinelo, a umiejetnosci mam jak wspomialem lykendowego kajtera...

NO wiec tak- nie twierdze ze kogos nie stac jasne ze nie :D Chodzilo mi raczej o Cabrinhe Switchblade czy crossbowa, ktore w porownaniu do waroo byly drogie... A nie porownywalem do nitro czy conry starej :D Mi sie bar nie podoba bo jest jak dlamnie niewygodny - leash do srodkowej linki - przy Rollach np owija sie wokol pozostalych linek co moim zdaniem nie jest za dobre - wiem zy moge go przypiac gdzie chce bo przypinalem do raczki w trapezie, ale mowie o samym pomysle zastosowania takiego czegos w 2006 roku :shock:

MArcinBe

Post25 wrz 2006, 09:30

Darek:
kiedy zdecydowales sie na sprzedawanie besta, a kiedy po raz pierwszy tak na prawde plywales na wodzie na waroo? :roll:
Slawus:
Sam bar czy wygodny czy nie, to chyba kwestia osobista, jeden ma takie dlonie inny inne...(chodzi o trzymanie baru, tak?)
A nie orientuje sie do konca, ale chyba bowy cabrihny i ozona nie maja w ogole sejftylisza(przynajmniej z tego co plywalem i widzialem), wiec tu jakby jest na plus besta, ze dodatkowo do bowa daje lisza, przynajmniej ja to tak widze. Ok, rotacje trzeba systematycznie robic w obydwie strony bo lisz sie placze o linki czikena.
Pozatym nawet juz chyba troche bardziej zaawansowani, ale mimo wszystko dalej przecietniacy przechodza na handlepasslisza, wiec jego i tak zapinasz gdzie indziej....?
O inwertowaniu juz nic nie piszesz :wink: ?

p.s.
A czy jest jakis bow z sejftyliszem ktory sie nie placze po rotacjach? Jezeli tak, to moze by ktos wrzucil fote, i czy np. besta tez by tak sie dalo podpiac, tak z ciekawosci.

andrzej

Post25 wrz 2006, 19:56

NORTH REBEL

sławuś
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2006, 22:13

NOrth rebel. Jedyną metodą podpięcia leasha tak by się nie plątał i nadal spełniał swoją funkcję jest niestety 5 linka:)

Cabrinha nie daje Leasha to fakt i moim zdaniem głupota i trochę nadmierna pewność siebie (albo oszczędność;) producenta, ja zawsze jak na switchbladzie pływałem to brałem swojego leasha od naisha:] Zawsze bowiem może się stać tak żę coś się zaplącze i "cudowny" depoweer bowa nie zadziałą i wtedy niestety jesteśmy w dupie - albo latawiec albo my:]
Pozdro

Awatar użytkownika
Radek

Post03 paź 2006, 00:12

To wracając do tematu REBELA...........

....5 linka może sie na coś przydać? czy jej odpowiednie używanie, trzymanie napietej na wodzie, może zmniejszyc niebezpieczeństwo inwertowania?

Awatar użytkownika
Radek

Post03 paź 2006, 00:15

To wracając do tematu REBELA...........

....5 linka może sie na coś przydać? czy jej odpowiednie używanie, trzymanie napietej na wodzie, może zmniejszyc niebezpieczeństwo inwertowania?

Wróć do „Recenzje & Opinie”