LOOP 2004

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post29 sie 2003, 20:40

Ja widziałem nowy latawiec loopa który zamiast dmuchanych żeber miał listwy z włukien węgłowych. Podobno wysłali kilka takich latawców do niemieckiego magazynu kitowego na testy. czy to będą latawce na 2004r. nie wiem ale rozwiązanie wygłąda na niezłe. Nie wiem tylko czy z takimi listwami nie jest cięższy?

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post29 sie 2003, 22:08

No dobra a gdzie konkrety? Foty albo coś... Loop sie znowu nie postarał :/

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post30 sie 2003, 15:40

Może te wynalazki będą na rok 2005?
W tym roku sie nic nie zmieniło to może w przyszłym też się nic nie zmieni.
Co do reklamy to masz rację cichosza. Może im na tym nie zależy w polsce. Kto wie może więcej latawców sprzedają za granice?Dla szkółek?

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2003, 14:00

Dlaczego większość ludzi tak przyp******* się do Loopów?
Mieli wpadkę z kondomami: też pamiętam, ale z tego co wiem poprawili się.
Loopy mają też zalety: cena, dostępność części (spróbujcie kupić kondoma do Cabrinhy - niepoważnia sytuacja)
Jak te latawce pracują w powietrzu?
Kto nie latał niech nie ocenia: kto latał niech pisze.
Ja dopinguję polskim przedsięwzięciom tego typu i myślę, że fajnie by było gdyby Loop mial dobra markę: nie podkładajmy nogi chłopakom.
Pozdr

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2003, 19:14

Do masturbo

O ile pamiętam wkładałeś balon Loopa do SS. Ciekawy jestem jak pasuje i jak sie sprawdza.
Ja nie atakuje loopak bo sam posiadam i jestem zadowolony.
Może i inne są lepsze ale uważam że na początek LOOP jest ok.

Awatar użytkownika
MassTurbo
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2003, 20:37

Operacje zastępowania org. balonów Loopowymi mam dopiero przed sobą: będziemy próbować z C02 15,6 i oldschoolową, poczciwą Wipikę FreeAir.Nie byłem na Helu, a tam tylko mozna to zrobić.
Jak zrobie tą sprytna podmiane napisze jak poszło.
Czujesz jakieś różnice miedzy Loopem a "resztą" świata?
Jeśli tak to jakie?
A jeśli chodzi o nowe Loopy: to na bank bedą nowe modele: czy z carbonem? - tego nie wiem.Info od jednego z właścicieli.
Tak swoja drogą: ktoś puścił plotę, że Loop się wycofuje z produkcji latawców: absolutnie nieprawda.
Pozdro

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2003, 18:59

Nie miałem w łapkach dmuchawca innej firmy ale z obserwacji w rewie chyba nie ma większej różnicy. Wykonanie( szwy itd) tak samo dobre jak u innych.

Awatar użytkownika
MassTurbo
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2003, 19:31

Ceny maja "za dobre": to słabo pozycjonuję tę markę: powinni je podnieść i robić "niesamowite promocje": nikt nie miałby poczucia, że jeździ "trabantem".
Cinek z W-wy wspominał, że w stolicy na UW jest ekipa, która projektowała żagle dla Kuśnierewicza...może oni powinni projektowac polskie latawce: szybowce robimy przeciez jedne z najlepszych na świecie.
Czy ma ktos fotki nowych Loopów?
PZDR

Gość

Post03 wrz 2003, 10:08

To i ja włączę się do dyskusji, a jako posiadacz loopa mam chyba pełne prawo :)

Też nie rozumiem dlaczego tak wszyscy jadą po loopkach. To jest całkiem dobry latawiec. Jak dla mie ma on dwa mankamenty (wcale nie za duże).
1. Dość stara konstrukcja, wzorowana na north rinho1. Trochę słabszy górny zakres wiatrowy, a raczej reagowanie w szkwałach. Do pominięcia, zważywszy, że nie każdy potrzebuje porshe :) A nowe modele tego mankamentu mieć już nie powinny, gdyż będą wzorowane na nowszych modelach :)) (słyszałem coś o gastrach) Za to dolny zakres rewelacyjny. Zdażało się, że jako jedyny posiadacz 16m2 nie dreptałem po plaży w poszukiwaniu wysokości. Bardzo mnie to pewnego dnia zaskoczyło.

2. Balony, ale te jak ktoś napisał do kupienia od ręki za 200pln. Zresztą problem balonów w moim loopie wcale nie jest jakiś znaczący. Jak dotąd po całym sezonie pływania musiałem zakleić jeden balon, a operacja była miła, łatwa,przyjemna i trwała coś około 0.5h

Miałem z nim jeszcze jeden problem. Dostałem go z wadą fabryczną balonu komory głownej. Kolesie z Loopa przysłali mi nieodpłatnie nowy balon kurierem prosto na wybrzeże!!! Nawet nie chcieli starego, który udało mi się reaktywować i trzymam go jako zapasowy. Podejście mnie rozbiło zupełnie.

No i jescze raz coś na wielki plus. Bar. Wyposażony w bardzo wygodne i funkcjonalne systemy. Jak po raz pierwszy zobaczyłem bar od mojego nowego f-one dream, to miałem ochotę pobiec do Francji i na kopach dostarczyć konstruktora tego cuda do kolesi od loopa na praktyki.

loopy wszystkich rozmiarów łączcie się :))
pozdrawiam

ps. żagiel dla Kusznierewicza trymowali kolesie z PW wydział MEL
ps2. Mass odezwę się niedługo na priva

Awatar użytkownika
Cinek S.S.

Post03 wrz 2003, 10:10

zapomniełem się zalogować :)
To powyższe moje

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2003, 17:38

Pytanie do posiadaczy loopa 2003:
Wiecie może jakie są różnice między modelami loopa 2002 a 2003 ?
Czy w ogóle są jakieś różnice ?

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2003, 17:58

CINEK S.S napisał

Trochę słabszy górny zakres wiatrowy, a raczej reagowanie w szkwałach. Do pominięcia, zważywszy, że nie każdy potrzebuje porshe :)
:?:
Co to zdanie dkoładniej znaczy?

mk

Post05 wrz 2003, 09:27

czesc,
mam loopa 2002 9.3m2. Nie chcę porównywać tego latawca z latawcami innych firm bo ich nie próbowałem ale co do solidności wykonania nie mam zastrzeżeń. Kupiłem używaną sztukę za niewielkie pieniądze (pewnie nie starczyłoby na bar i linki dobrej firmy...), używany w bardzo dobrym stanie. Latawiec miał oryginalne balony które nadal mi służą. latawiec jest bardzo zwrotny i szybki w porównaniu do większego który używam. Upatruję tę różnicę w małej wielkości latawca. Oceniam ten latawiec bardzo pozytywnie

Awatar użytkownika
Cinek S.S.

Post05 wrz 2003, 10:06

zak pisze:CINEK S.S napisał

Trochę słabszy górny zakres wiatrowy, a raczej reagowanie w szkwałach. Do pominięcia, zważywszy, że nie każdy potrzebuje porshe :)
:?:
Co to zdanie dkoładniej znaczy?

Znaczy, że nie ma tak dużej możliwości zdepowerowania go i czasami ma on ochotę cie wyrwać z butów :) Ale jak napisałem, nie jest to dla mnie jakaś super znacząca wada.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2003, 18:38

Nie wiem czy na początek jest tak dobrze ale ja mam rozwązanie jak w latawcach SS tylko że bez ograniczenia de-powera. To znaczy jak puszczę bar to linki tyne są całkowicie zluzowane. A jak wtedy jeszcze podrywa to wydaje mi się że poprostu latek jest za duży :) na warunki lub ja jestem za chudy :D a przydałoby się przytyć bo najmniejszy trapez jest dla mnie za duży w pasie :( .

Wróć do „Forum Główne”