Kite w Teleexpressie na 95%

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Tomas
Postawił piwka: 1 raz

Post24 lut 2007, 19:21

Tutaj też chłopaki dają radę : http://ziza.ru/2007/02/08/serfing_s_dinamitom.html

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post25 lut 2007, 10:43

dobra reklama, przybędzie rekrutów :) Na chwile obecną 90% ludzi (tych młodych) nie wie co to jest...

Myślicie, że gdyby ten sport był tak popularny jak narty to czy sprzęt stanieje do tego poziomu co nart? Pomijam problem gęstości kiciarzy na spotach :)

kasiaczek
Kontaktowanie:

Post25 lut 2007, 11:55

na kajta mieli 20 sekund a dla mister world chyba z minute :(

__kater__ pisze:dobra reklama, przybędzie rekrutów :) Na chwile obecną 90% ludzi (tych młodych) nie wie co to jest...

Myślicie, że gdyby ten sport był tak popularny jak narty to czy sprzęt stanieje do tego poziomu co nart? Pomijam problem gęstości kiciarzy na spotach :)

Najlepsze jest pytanie: a jak wypuscisz tego latawca z rak i Ci odleci to co wtedy? i 2: to chyba ciezko utrzymac sila rak taki wielki latawiec? :shock:

Nawet jak ceny sprzetu by zmalaly to zzarlyby nas oplaty za plywanie ktore wprowadzonoby zeby zapanowac nad ta gestoscia kiciarzy :wink:

RedSeaZone
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2007, 12:03

no i jest http://www.redseazone.info/content/view/21/45/lang,pl/
skrócone żeby nie męczyć się 15 min dawką informacji o misterach i pobitych konkubinach

no moze nie za dużo pokazali ale 5 000 000 ludzi zobaczyło kajta
a moze chociaz z milion zacznie pływac ??? 8)

__kater__

Post28 lut 2007, 11:50

takie małe pytanka....

teleexpres był u was?
jeśli nie to jak ten materiał znalazł się w TV ?

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2007, 12:06

__kater__ pisze:takie małe pytanka....

teleexpres był u was?
jeśli nie to jak ten materiał znalazł się w TV ?

:lol: :!:

teleexpres nie musi być na księżycu, żeby pokazac kosmonautów na stacji kosmicznej, wiec podejrzewam ze z redseazonem moze byc tak, samo ale cholera ich wie :)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post28 lut 2007, 12:10

gdyby ten sport był tak popularny jak narty to czy sprzęt stanieje do tego poziomu co nart

Nie powiedzial bym ze narciarstwo nalezy do tanich sportow mimo ze jest takie popularne .

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2007, 20:06

rolnik pisze:
gdyby ten sport był tak popularny jak narty to czy sprzęt stanieje do tego poziomu co nart

Nie powiedzial bym ze narciarstwo nalezy do tanich sportow mimo ze jest takie popularne .

Dokładnie - to że są narty dla początkujących za niewielkie pieniądze to nie znaczy, że sport jest tani. Zauważ, że na nartach za kilkaset złotych za wiele nie pojeździsz (a przynajmniej nie pojeździsz agresywnie).
Z kitem podobnie - już teraz sprzęt prostszy konstrukcyjnie jest tani, ale przecież na kite progres jest dużo szybszy niż na nartach, a tym samym wymagania wobec sprzętu dużo większe. Na desce wypenionej w środku pianką ( jak tanie narty) nie poskaczesz za dużo i pewnie szybko ją wykończysz albo nawet połamiesz.

kasiaczek
Kontaktowanie:

Post05 mar 2007, 08:09

nie jest tani, choc ceny nawet dobrego sprzetu sa relatywnie nizsze od kajta. Za cene 1000 zl (na wyprzedazy styczniowej - cena wyjsciowa 1400 tak bylo w moim przypadku w tym roku:)) mozna kupic juz calkiem niezle nartki na ktorych nawet da sie poszalec. Tylko w przypadku nart dochodza jeszcze ceny skipassow, ktore wzeraja sie niemilosiernie w nasze portfele.

__kater__

Post05 mar 2007, 08:57

kupiłem sx10 - całkiem wyczynowa crossowa narta o bardzo silnych wzmocnieniach (stalowe belki przechodzące przez rdzeń) narta nie do zajechana - kosztowała mnie 1250zł nowa na przecenie z 2300

Do tego buty z twardym flexem 700zł - za 2000zł mam sprzet do "grindowania po skałach" i pewność ze nic sie z nim nie stanie

Kajt jedak na razie jest droższy, przez co bardziej elitarny (dokładnie jak kiedyś narty, wiec wszystko idzie swoją drogą ewolucji)

Wiadomo można kupić narty za 4 razy tyle co moje ale na 100% nie zaoferują 4 razy więcej... W przypadku nart technologia wiele się nie zmienia więc nowe modele bardzo często różnią się tylko szatą graficzną. Wszelkiego rodzaju inne udziwnienia to w większości wypadków bełkot marketingowy, który w rzeczywistości nijak ma się do poprawy jazdy. <b> Ze względu na ciągle ulepszany proces technologiczny (produkcyjny), fabryki są w stanie coraz to bardziej konkurować ceną. </b> Latawce to co innego, jest to młody sport i wymaga środków do rozwoju. Kształty i technologie zmieniają się bardzo dynamicznie i pewnie jeszcze wiele jest do poprawienia/ulepszenia zatem zbijanie ceny, na nasze nieszczęście na tym etapie rozwoju producentów jest niemożliwe, bądź dla nich nie ma to uzasadnienia ekonomicznego - bo jeśli coś się świetnie sprzedaje drogo to po co to sprzedawać taniej. Dodatkowo dochodzą dość wysokie marże sprzedawców, którzy nie mają wiele konkurencji ( nie ma sześciu sklepów na ważniejszej ulicy w każdym mieście jak w przypadku nart).

Wracając do moich pytań, dlatego zapytałem dodatkowo- jeśli nie byli to jak materiał się znalazł - kryptoreklama czy uprzejmość TVP :) ? A może jakiś inny czynnik? :) Żeby nie było to tylko czysta ciekawość :)

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2007, 09:37

Telexpres to serwis informacyjny tak ? Mają informować o ludziach i zdarzeniach tak ? Jeśli piszą o kruku, albo o kite albo o "dupie Maryni" to znazy że mają albo dociekliwych reporterów, albo ludzie sami im podsyłają czasem ciekawe tematy :>

Kater - na prawde nie rozumiem dlaczego tak bardzo chcerz wiedziec dlacego pusci kite ? Czy to jest ważne ? Adrenalina w TVN tez była o kite, wywiady z Księciem, czy nawet extremalna "Kawa czy Herbata" .

Słowo "Kryptolekrama" jest nie na miejscu. bo to: Ukryta działalność reklamowa wiążąca się z uzyskaniem przez dziennikarza bądź redakcję korzyści majątkowej lub osobistej od osoby bądź przedsiębiorstwa dążących do zamieszczenia przekazu reklamy.

Wiec jak widzisz to robisz atak na Redseazon i Księcia i pytasz ich w prost - ile lub co daliście ze was puścili. To jakaś kiteforumowa komisja śledcza ?

Dzwine że Małysza nikt sie nie pyta ile stary płacić ze to ze jestes dobry i za to ze cie pokazują we wszystkich wiadomościach :wink:

tyle z mojej strony.

__kater__

Post05 mar 2007, 09:56

Źle mnie odebrałaś- bardzo się cieszę, że latawce się pojawiają w TVP i z drugiej strony ubolewam, że tak mało. Jeszcze raz podkreślam, pytałem z czystej ciekawości a do pytania zaintrygowało mnie to, że padły ceny...

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post05 mar 2007, 10:03

... dla mnie to proste Eska
jest tu paru „kolesi” na forum co lubią siedzieć przed compem i pisać posty, na kajcie „kaleczą” ale wpisów mają ze 400 :roll:
:wink:

__kater__

Post05 mar 2007, 10:14

Adamo, forum jest od pisania a nie od pływania.

Przynajmniej staram się pisać w miarę konstruktywnie i w przeciwieństwie to niektórych wyjadaczy na wodzie, do których z pewnością ty się zaliczasz, bez błędów. Zachowaj sobie takie teksty dla siebie bo robi to się co najmniej przykre.

Wracając do kryptoreklamy - może być ona świadoma i nieświadoma. Cytowanie niekompletnej definicji, że musi być pobrana jakaś korzyść majątkowa nie jest dobre, ponieważ wcale tak nie musiało być.

Podanie jakiejkolwiek informacji na temat cen, marki, loga może być uznawane za kryptoreklamę.

Awatar użytkownika
inzynier
Kontaktowanie:

Post05 mar 2007, 10:48

__kater__ pisze:kupiłem sx10 - całkiem wyczynowa crossowa narta o bardzo silnych wzmocnieniach (stalowe belki przechodzące przez rdzeń) narta nie do zajechana - kosztowała mnie 1250zł nowa na przecenie z 2300

Do tego buty z twardym flexem 700zł - za 2000zł mam sprzet do "grindowania po skałach" i pewność ze nic sie z nim nie stanie

Kajt jedak na razie jest droższy, przez co bardziej elitarny (dokładnie jak kiedyś narty, wiec wszystko idzie swoją drogą ewolucji)

Wiadomo można kupić narty za 4 razy tyle co moje ale na 100% nie zaoferują 4 razy więcej... W przypadku nart technologia wiele się nie zmienia więc nowe modele bardzo często różnią się tylko szatą graficzną. Wszelkiego rodzaju inne udziwnienia to w większości wypadków bełkot marketingowy, który w rzeczywistości nijak ma się do poprawy jazdy. <b> Ze względu na ciągle ulepszany proces technologiczny (produkcyjny), fabryki są w stanie coraz to bardziej konkurować ceną. </b> Latawce to co innego, jest to młody sport i wymaga środków do rozwoju. Kształty i technologie zmieniają się bardzo dynamicznie i pewnie jeszcze wiele jest do poprawienia/ulepszenia zatem zbijanie ceny, na nasze nieszczęście na tym etapie rozwoju producentów jest niemożliwe, bądź dla nich nie ma to uzasadnienia ekonomicznego - bo jeśli coś się świetnie sprzedaje drogo to po co to sprzedawać taniej. Dodatkowo dochodzą dość wysokie marże sprzedawców, którzy nie mają wiele konkurencji ( nie ma sześciu sklepów na ważniejszej ulicy w każdym mieście jak w przypadku nart).

Wracając do moich pytań, dlatego zapytałem dodatkowo- jeśli nie byli to jak materiał się znalazł - kryptoreklama czy uprzejmość TVP :) ? A może jakiś inny czynnik? :) Żeby nie było to tylko czysta ciekawość :)

e chyba nie wydaje mi sie zebys mial racje..kite staje sie coraz bardziej dostepny no i wyjazdy sa tanie w przeicwienstwie do nart czy snowboardu tym bardziej ze klimat sie ociepla i niedlugo to wlasnie narty beda dla elity bo snieg bedzie dostepny tylko wysoko na lodowcach gdzie miejsca beda ograniczone...

a co do forum to jest dla kazdego ktory pisze na temat...tylko ludzie malointeligetni sie kloca i nudza :twisted:

Wróć do „Forum Główne”