Sprzet dla poczatkujacego.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
gregorg
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 kwie 2007, 09:49

Uza pisze:
gregorg pisze:ja myśle że za duża , szukaj raczej coś w 128 - 132 . I chłopaki nie ma co kominować , trzeba kupić nobil 132 . Jak kupisz tą deskę 150 , to po miesiacu i tak bedziesz ja chciał wymienić - zapewniam cię !

Aha czyli deska 128-132 bedzie deska do nauki a takze po naumianiu sie hehe :d posluzy mi przez kolejne pare lat??

dokładnie tak :lol:

Uza
Kontaktowanie:

Post17 kwie 2007, 23:53

gregorg pisze:
Uza pisze:
gregorg pisze:ja myśle że za duża , szukaj raczej coś w 128 - 132 . I chłopaki nie ma co kominować , trzeba kupić nobil 132 . Jak kupisz tą deskę 150 , to po miesiacu i tak bedziesz ja chciał wymienić - zapewniam cię !

Aha czyli deska 128-132 bedzie deska do nauki a takze po naumianiu sie hehe :d posluzy mi przez kolejne pare lat??

dokładnie tak :lol:

Ale nauka na krtoszej (128-132) bedzie oczywiscie trudniejsza niz na dluzszej no nie (140-150)

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2007, 07:42

Będzie trudniejsza na krótszej. To prawda.
Zawsze można też zrobić tak, że kupisz jakąś tanią dłuższą, a potem zostanie Ci na słabe wiatry.

pozdrawiam,
Patryk

jachu_ka

Post23 kwie 2007, 15:06

czołem,

nazywam sie jachu, nie pije od dwoch tygodni :mrgreen:

a poważniej: tak sobie mysle, czy by nie zajac sie troche kitem w ramach weekendowej / popoludniowej walki z nadwaga ;)
w weekendy bywam w Toruniu, w ciagu tygodnia pracuje w Kole, wiec z wiekszych akwenow mam do dyspozycji zalew we Wloclawku albo jeziora kolo Konina (gosławskie, ślesińskie i pątnowskie) plus cala masa malych gdzies po drodze. z racji gabarytow i ogolnej malej elastycznosci nie interesuja mnie skoki, triki, etc. tylko zwykle poplywanie sobie dla przyjemnosci. i teraz podstawowe pytanie: czy plywanie po takich w sumie stawach w porownaniu do zatoki ma w ogole sens? jesli tak, to beda kolejne pytania ;)
z góry dzieki za odp.
pozdrawiam.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2007, 15:10

jachu_ka pisze: i teraz podstawowe pytanie: czy plywanie po takich w sumie stawach w porownaniu do zatoki ma w ogole sens?
pozdrawiam.

..jasne że MA sens..

pozdro

Awatar użytkownika
Fin
Deska: F1 Trax HRD
Latawiec: Core Riot XR3 12/9/7
Postawił piwka: 37 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post24 kwie 2007, 17:42

jachu_ka pisze:czołem,

nazywam sie jachu, nie pije od dwoch tygodni :mrgreen:

a poważniej: tak sobie mysle, czy by nie zajac sie troche kitem w ramach weekendowej / popoludniowej walki z nadwaga ;)
w weekendy bywam w Toruniu, w ciagu tygodnia pracuje w Kole, wiec z wiekszych akwenow mam do dyspozycji zalew we Wloclawku albo jeziora kolo Konina (gosławskie, ślesińskie i pątnowskie) plus cala masa malych gdzies po drodze. z racji gabarytow i ogolnej malej elastycznosci nie interesuja mnie skoki, triki, etc. tylko zwykle poplywanie sobie dla przyjemnosci. i teraz podstawowe pytanie: czy plywanie po takich w sumie stawach w porownaniu do zatoki ma w ogole sens? jesli tak, to beda kolejne pytania ;)
z góry dzieki za odp.
pozdrawiam.

Jak najbardziej ma sens, zasada "gdzie się mieszka tam się pływa" jest moim zdaniem kluczowa, gdybym chciał pływac tylko na helu to myśle że dał bym sobie spokój z kitem.

Popatrz sobie tutaj
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=13152
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=13260
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=13378
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=2313
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=1784

plus jeszcze pewnie coś się znajdzie.

jachu_ka

Post25 kwie 2007, 13:22

tez glupi sam nie poszukalem, sorki :oops:

z okazji weekendowego pobytu nad zatoka pewno sprobuje sie zalapac na jakies szkolenie czy jazde probna, wiec pewno dowiem sie wtedy jakiego sprzetu szukac, ale jesli mozecie to doradzcie pls za czym sie rozgladac.
jak pisalem wczesniej nie interesuja mnie ewolucje, tylko zwykle plywanie, najlepiej szybkie :twisted: wzrost 190, waga ca 95. totalnie nie obchodza mnie trendy, moda i co tam jeszcze - chodzi mi o jakis przechodzony sprzet, ktory posluzy pare wiosen przy rozsadnym traktowaniu. no chyba, ze sie zaraze - ze snowboardem tez tak mialo byc... 8)
pozdr

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2007, 13:36

jachu_ka pisze:chodzi mi o jakis przechodzony sprzet, ktory posluzy pare wiosen przy rozsadnym traktowaniu. no chyba, ze sie zaraze - ze snowboardem tez tak mialo byc... 8)
pozdr

No to nie widze inaczej - tylko komórka :)

jachu_ka

Post25 kwie 2007, 14:49

zgred pisze:No to nie widze inaczej - tylko komórka :)

eeeeeem... a po polsku? :oops:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2007, 21:38

zgred pisze:
No to nie widze inaczej - tylko komórka :)

..a ja widze..

Edi

Post25 kwie 2007, 22:07

..."tak to jest, tak to bywa, zgred się topi, beret pływa"...

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2007, 07:41

Edi pisze:

..."tak to jest, tak to bywa, zgred się topi, beret pływa"...

chyba w śniegu :D

ale ostatnio chodiz mi po głowie zakup jakiegoś C na wodę tak z 18m i jakieś drzwi żebym sobie mógł u siebie popywac przy muszych piardnięciach a przy okazji nie topić szmaty co 10 minut.

Wróć do „Forum Główne”