kogo to targalo po niegocinie...

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2003, 16:44

z latawcem w zeszlym tygodniu, niech sie ujawni :!:

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2003, 17:33

a stało się coś wartego uwagi>? :wink:

mak

Post17 wrz 2003, 13:45

czy ten ktoś pływał czy nim na prawdę targało???? bo wiem kto byl na mazurach i odpalal kita na srodku jeziora z lodki

maski
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2003, 19:53

mak pisze:czy ten ktoś pływał czy nim na prawdę targało???? bo wiem kto byl na mazurach i odpalal kita na srodku jeziora z lodki

nie wiem jak bylo dokladnie, kolo przelatywal samolotem i widzial kogos z kitem na niegocinie, a ze bywam czeso w tamch okolicach zaciekawilo mnie czy to moze ktos z forum i ciekawy jestem gdzie mozna wystartowac z brzegu latawiec bo brzegi raczej takie sobie

mak

Post18 wrz 2003, 15:42

no wiec wiem tyle, ze kite byl odpalany na srodku jeziora z lodki, bo inaczej nie bardzo jest jak, za duzo drzew, ale.... z tego co pamietam to w wilkasach kolo AZS-u jest plaza i duzo miejsca bez drzew, ale za to jest to w zatoczce i na pewno kreci tam wiatr :( wiec raczej plywanie na mazurach to kiepski pomysl.

maski
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2003, 15:49

mak pisze: wiec raczej plywanie na mazurach to kiepski pomysl.[/color]

eee mazury to nie tylko niegocin.

mk

Post18 wrz 2003, 16:18

jakiś czas temu byłem nad Śniardwami, wiało cały dzień z 5B, płytki akwen, równy wiatr (w Rewie tak równego jeszcze nie spotkałem), do tego brak tłoku (z jednostek pływających widziałem jednego windsurfera i kilka żaglówek na horyzoncie). Niestety nie miałem ze sobą sprzętu do kitowania i to był błąd. Start na brzegu był niemożliwy z powodu drzew, ale rozległe płycizny umożliwiały startowanie z wody, słowem myślę że to niezłe miejsce do pływania na kajcie.

maski
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2003, 19:44

mk pisze: Start na brzegu był niemożliwy z powodu drzew, ale rozległe płycizny umożliwiały startowanie z wody, słowem myślę że to niezłe miejsce do pływania na kajcie.

a np szeroki ostow, tam spoko z brzegu.tylko jeszcze kierunek wiatru.

mak

Post24 wrz 2003, 13:29

eee mazury to nie tylko niegocin.
tak tak, masz racje!

Tomek M.

Post01 paź 2003, 18:49

:P
hehe nie sadzielem , ze ktokolwiek mnie tam zobaczy - tymbardziej z samolotu.

wilo okolo 5B ale niestety tyl;ko w szkwalach wiec plywanie bylo dosc uciazliwe po kazdym skoku trezba bylo sie mocno halsowac

start i ladowanie kita dzielo sie na łódce i przyznam ze strasznie sie balem o latawiec ale da sie to zrobic - strat banalny bo z wody:) ladowanie ciezkie bo na glebokiej wodzie szczesliwie chłopaki wiedzieli co sie robi z l;atawcem i nie bylo problemu

jesli ktos chce to moge opisac to dokladniej :)

akwen jest swietny - na samynm srodku jest wyplycenie na ktorym mozna nawet stanac niestety jest dosc małe

teraz dochodze do siebie po powrocie z danii i 5 metrowych fali - najwiekszy latawiec miał 11.5 metrow a małych okolo 5 metrow nie miaklem a szkoda bo by sie przydaly
3m sie wszyscy Aloha

TOmek M.

Wróć do „Forum Główne”