Skyt WindBliss zna ktoś to?? Pływał ktoś może jakies refleks

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
tyczek_ustka
Kontaktowanie:

Post23 maja 2007, 09:53

Witam

Mam pytanie apropo latawców skyt wind bliss?? Ktoś może wie co to za latawce i co są warte?? Może jakies refleksje po pływaniu??

Pozdr[/url]

oskar48

Post23 maja 2007, 10:20

Ja pływałem, ale to ja je sprzedaję, więc moja opinia pewnie będzie średnio wiarygodna. Parę osób też już miało okazję, więc pewnie ktoś jeszcze coś napisze. Mi pływa się na nich dobrze. Dwunastka ma bardzo dobry dół, w zależności od baru jaki wybierzesz są różne wady i zalety. Bar bez bloczków jest dość lekki, choć niektórzy narzekali, że szarpie w szkwałach. Inni nie narzekali, więc myślę, że to kwestia przyzwyczajeń i preferencji. Bar z bloczkami generalnie wymaga więcej siły, ale za to jest bardzo skuteczny. Kite jest stabilny w powietrzu, z wody wstaje łatwo - jak to Bow. Dziewiątka jest bardzo przyjemna, lightowa - górny zakres zależy w zasadzie od umiejętności i brawury. W razie czego w każdej chwili można się umówić na testy.

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post23 maja 2007, 10:24

Ja plywalem :) Krotko bo krotko ale przy bardzo szkwalistym wietrze mialem okazje poplywac na 9m z barem 4 linkowym.

Normalnie plywam na C-shape wiec dla mnie latawiec mily i przyjemny :) Dosc szybki ale to maly rozmiar :) Mniejsze szkwaly odpuszcza spoko ale takie z 20 na 30 wezlow na 4 linkowym barze odczuwasz juz na rekach - ktore musisz miec dosc dlugie albo uzywac stopera :)

Moze przeplyne sie na barze bloczkowym to tez cos napisze od siebie :)

Awatar użytkownika
Prezes
Kontaktowanie:

Post23 maja 2007, 15:51

ja tez plywalem, przetestowalem tez oba bary :)

postaram sie byc w miare obiektywny w mojej ocenie

plywalem tylko na 12 i przy barze bezbloczkowym byla jakas taka dla mnie ciutke za wolna, choc z poczatku dla wielu to bedzie powazny plus

zdecydowanie lepiej bylo przy barze z bloczkami, tu predkosc byla juz calkiem niezla, a byc moze wyrobienie miesni przy plywaniu overpower na waroo, spowodowalo ze nie odczuwalem tu jakis wiekszych sil na barze :roll:
zdecydowanie jesli bym kupowal to wlasnie z tym barem

z minusow
, ktore ja bym wyliczyl to:

-w porownaniu z waroo takie troszke mniej plynne oddawanie mocy (nie wiem jak to madrzej nazwac :roll: ) - czasami po przejscu przez zenit, pierwsze uderzenie wiatru jest z lekkim szarpnieciem, dalej jest to szczegol malo istotny, zwlaszcza w porownaniu do C, ale przy waroo jakos plynniej to dziala;

-jakies zastrzezenia mozna by miec do baru, a zwlaszcza do bloczkow przy nim - wygladaja dosyc tandetnie, choc i uczciwie musze przyznac, ze na razie dzialaja, byc moze kiedys trzebaby wymienic je na nowe;

-samo wykonanie jest dosyc siermiezne, choc z drugiej strony widzialem juz kilka ladniej wygladajacych, kolorowych kite'ow, ktore byly dosyc tandetnie, w sensie nietrwale, wykonane; tutaj moze nie jest to lekka reka robione, ale przynajmniej sprawia wrazenie w miare trwalego, tak ze trzebaby chyba niezle przywalic jesli by sie chcialo rozerwac sprzet :wink:

lista plusow jednak bedzie znacznie bardziej pokazna:

- po pierwsze niesamowity ciag w gore - plywalem jednego dnia na mojej 16 waroo i na SkyT 12 i co bylo prawie szokiem dla mnie - bylo dosyc podobnie, jesli chodzi o mozliwosci plywania, nawet jak dla mojej niemalej wagi :!: - absolutnie nie ma sensu kupowac wiekszego SkyT niz 12

-wszelkie plusy bowow - depower, zakres, wstawanie...itp.itd, powtarzane na tym forum do znudzenia i w SkyT mozna znalezc, z tego co Oscar opowiadal - to placi za licencje bowow, tak wiec ma sie pewnosc posiadania prawdziwego bowa wedle licencji;

-niezla cena, mysle tez ze mozna jeszcze z Oscarem cos tam pogadac :wink:

-fajny plecak :wink: :D Serio :!:

Generalnie - za przywoita kase mozna miec niezgorszy nowy sprzet, nie jest super kolorowy, bardzo znany itp. ale dziala przyzwoicie, a przy niezlej cenie jest to opcja do rozwazenia, gdyby nie to, ze na razie mam sprzet, to moze i bym sie sprobowal dogadac z firma - Oscara zreszta mozna cisnac - bardzo chetnie daje sprzet na testowanie wiec i zdanie samemu wyrobic sobie mozna

Lucka tez plywal - moze skrobnie rowniez slowko swoich obserwacji :) :?:

Awatar użytkownika
lucka
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post23 maja 2007, 21:01

Ja tam na latawcach typu Bow, latam raczej okazjonalnie :D
Więc moja ICH znajomość jest za słaba abym miał śmiałość się wypowiadać :(
Ale kopa w górę ma niezłego :twisted:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post23 maja 2007, 23:20

lucka pisze:.... znajomość jest za słaba abym miał śmiałość się wypowiadać :(

No nie wstydz sie :) Napisz cos :) My wiemy ze ty jestes w X4 zakochany :)

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 maja 2007, 07:25

A tą hybrydę ktoś testował :?:

grzechu
Kontaktowanie:

Post24 maja 2007, 09:38

a o cennik to nikt nie pyta?

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post24 maja 2007, 09:40

Grzechu pisze:a o cennik to nikt nie pyta?

Jesli uważnie przeglądał byś forum to byś trafił na ich stronę www.skyt.com.pl
Tam masz wszystko

grzechu
Kontaktowanie:

Post24 maja 2007, 09:44

aaa sorry

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post24 maja 2007, 09:48

A poza wszystkim to dobrze ze i unas cos sie dzieje w tym temacie. Z Loop-em nie wypalilo ale moze to sie rozwinie. Deski robimy juz swietne to moze czas na latawce :D

Powodzenia

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 maja 2007, 10:52

Maverick pisze:A poza wszystkim to dobrze ze i unas cos sie dzieje w tym temacie. Z Loop-em nie wypalilo ale moze to sie rozwinie. Deski robimy juz swietne to moze czas na latawce :D

Powodzenia

Wszystko robimy świetne - tylko kur...sko drogie w porównaniu z chińczykami, tajwanczykami, indianami z indii, wietnamczykami i wszystkimi pozostałymi krajami znanymi z metek i tabliczek znamionowych prawie wszystkeigo czego dotykamy i używamy

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post24 maja 2007, 10:54

Tu życie jest droższe.

Tam do życia potrzeba garści ryżu

Wróć do „Forum Główne”