Cześć,
Interesujesz sie w komorowacami ?? ... to bardzo dobrze.
Ja już kilka lat pływam na Flysurfer'ach i powiem Ci, że mimo faktu iż wszyscy dookoła pływają na pompowanych to za każdym razem wchodze na wode (jako pierwszy) lub schodze (jako ostatni) to przypominam sobie dlaczego wybrałem własnie ten rodzaj (i marke) latawców.
Sam zaczynałem od FS SpeedAir 12, potem Warrior 9.3 i 16.5, póżniej Titan 6.5, 18.5, i teraz skonczyłem na Psycho I 9.5, 12.5 i Psycho II 13 i 17 ... więc troche sie na tym znam.
Jeśli sie zdecydujesz na używanego latawca który Ci sie przyda kilka sezonów... to broń Boże nie kupuj sobie Titana. Kiedy Flysurfer projektował tą serie to zaczeli od mniejszych rozmiarów 6.5 - 12.5... 3 miesiące póżniej stworzyli game dla słabszych wiatrów (18,5 - 21.5 - 26.5) Te 3 latawce mimo, że miały tą samą nazwę, miały totalnie inny kształt, co powodowało że 18.5 (którą sam miałem) była szybsza niż 12.5... W ogóle to 12.5 Tytan jest najgorszy latawiec FS.
Możesz przekonac sie sam na
www.foilzone.com i na
www.foilpilot.com
Najlepszą serie jaką wypuscił FS to seria Psycho. Dowodem jest to, że zrobili Psycho I, II i na przyszly sezon wypuszczą III.
Mówie Ci to dla Twojego dobra

... jeśli przekonasz sie że Tytan jest idealny na Twoje umiętnosci (to będziesz mial racje) .... ale po 1/2 sezonu, kiedy zaczniesz skakać... to Psycho będzie Ci słuzył o wiele więcej.
Nie jestem sam który tak myśli.
http://www.foilpilot.com/viewtopic.php?t=485
Pozdrawiam