Jakie nowe dwa/trzy latawce?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2007, 01:53

maski pisze:wiec przestanicie sie podniecac bo jest pare bow'w ktore przy tych warunkach radza sobie znacznie gorzej.

bardzo to możliwe jest z tymi "paroma BOWami"
ze swojej strony mogę zapewnić, ze Waroo 07 d tej grupy NIE należy :idea:
w tym samym czasie tych ponad 40 węzłów Waroo 7m TEŻ latało
ani przez pół sekundy nie wykazując niestabilności czy "złych tendencji"
tyle że w Karwi

a w tym temacie
dużo więcej leży po stronie baletnicy niż spódnicy :idea:

pozdro

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2007, 09:52

Nie mówiąc o tym, że nie wyobrażam sobie latawca o innej konstrukcji, który daje radę rpzy takim wietrze :think:

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2007, 18:23

onzo pisze:Nie mówiąc o tym, że nie wyobrażam sobie latawca o innej konstrukcji, który daje radę rpzy takim wietrze :think:

Masz na myśli BOW czy C-shape?

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2007, 19:03

Chodzi mi o to, że przynajmniej w polskich warunkach te 40 węzłów to tak naprawdę od 35 do 50 czyli bardzo szkwaliście. Takie warunki moim zdaniem najlepiej znoszą kite'y o dużym zakresie, do których należą bowy.
O komórkach nawet nie wspominam bo chociażby ze względu na ich sprawność nie wyobrażam sobie rozmiaru do pływania przy tak silnym wietrze (może jakiś peter lynn 4m2 :?:)

Oczywiście tak jak Ziomek napisał, wszystko zależy od ridera i jego znajomości sprzętu bowiem jedni tak jak Maski dają radę i kiteloopy kręcić, a inni odpuszczają duuużo wcześniej.

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post18 wrz 2007, 19:31

Maski pisze: sorrki, ze sie wtrancam al e jakos ostatnio powiewalo regular ponad 40w ze strzalami dobrze ponad 50 knotow i jakos dalo sie to ogarnac bez wiekszego stresu na 7 metrowym torch'u a i kiteloopy dawalo zakonczyc sie bez zgonu
wiec przestanicie sie podniecac bo jest pare bow'w ktore przy tych warunkach radza sobie znacznie gorzej.

Ten torch nie miał 8m2 :wink: :?:

Osobiście uważam że na polskie waroony nie ma sensu kupować małego C-shape'a. Z powodów już wymienianych (szkwalisty wiatr). Testowałem sobie Yargę 2006 i bardzo słabo się sprawowała (mniej wiecej jak meduza). Jeżeli koniecznie C-shape to taki z dobrym depowerem. Moim skromnym zdaniem.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2007, 23:25

kukems pisze:
Maski pisze: sorrki, ze sie wtrancam al e jakos ostatnio powiewalo regular ponad 40w ze strzalami dobrze ponad 50 knotow i jakos dalo sie to ogarnac bez wiekszego stresu na 7 metrowym torch'u a i kiteloopy dawalo zakonczyc sie bez zgonu
wiec przestanicie sie podniecac bo jest pare bow'w ktore przy tych warunkach radza sobie znacznie gorzej.

Ten torch nie miał 8m2 :wink: :?:

Osobiście uważam że na polskie waroony nie ma sensu kupować małego C-shape'a. Z powodów już wymienianych (szkwalisty wiatr). Testowałem sobie Yargę 2006 i bardzo słabo się sprawowała (mniej wiecej jak meduza). Jeżeli koniecznie C-shape to taki z dobrym depowerem. Moim skromnym zdaniem.

no ósemka tez byla :) , ale jakos na siódemce bylo mi bardziej komfortowo :) zakres torche dawal rade w tych warunkach jakie mielismy w sobote ( do 56 węzłów) ale co by nie gadac helix ma troche wiekszy a przy tym przrost powera przy zaciaganiu baru jest bardziej liniowy w helix'ie

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2007, 12:15

kukems pisze:
Osobiście uważam że na polskie waroony nie ma sensu kupować małego C-shape'a. Z powodów już wymienianych (szkwalisty wiatr). Testowałem sobie Yargę 2006 i bardzo słabo się sprawowała (mniej wiecej jak meduza).

"nie przepadam" osobiście za Yargą (mówiąc dyplomatycznie :wink: )zwłaszcza STARĄ :idea: - o czym nie wspominasz :wink:
2007 jest podobno dość niezła
ale nie miałem okazji..
Kukems - CZY podczas Twoich "testów" miałeś piątą linkę :?: :idea:
bo wiele razy na kf.pl było klepane że Yargi WYMAGAJĄ :idea: :idea: 5tej linki , bez niej słabo latają, meduzują itd..
pomiając że "testowałeś" wersję PRO, o czym nie wspominasz :wink:
a nie jest tajemnicą, że YARGA PRO zwłaszcza 2006 jest trudniejsza :idea:

:?:

pozdro

Wróć do „Recenzje & Opinie”