noo panowie, niezmiernie sympatycznie ze az tam nasze ziomale kitowe docieraja, ja wprawdzie z bydgoszczy, ale kilka razy w liverpool zawitałem, a to z okazji; primo- znajomi co tam mieszkaja, secundo - dobra przesiadka w drodze na tarife albo kanary:)
A konkretnie, to byłem w liverpool ze cztery razy po tydzień i poza tym ze dosc sztinks - city , to jedno trzeba oddac, ciągle wieje i to ładnie. byłem w blackpool w pazdzierniku na karuzelach z dzieciakami i jak te morze kitów na fali zobaczyłem , to az miło...
Ale tez sa fajne spoty blizej liverpool, na tym samym wybrZeżu spot Crosby, ale zaraz po drugiej stronie MeerSee czy jak tam, jest taki spot West Kirby i jeszce wczesniej przed nim jadąc z Liverpool kapitalny spocik, a w zasadzie marina , bo baardzo spory akwen w porcie "otoczony" murkiem szerokosci 1m , przez co przy odpływach jest woda, a co najwazniejsze przy naprawde mocnym wietrze jest tam idealnie płaskA WODA. Jak byłem tam 21.10.08 to akurat tylko dwóch windsurferów pływało, ale mówili że na kitach tez tam chopaki cisną.
Dajcie jakies namiary, to moze sie spykniemy na jakies pływanie, z bydgoszczy mamy loty do liv. POOOzdro.