Stawianie kajta dmuchanego na głębokiej wodzie.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Dr Eutanator

Post04 gru 2003, 20:55

ogólnie zasada jest taka, że im większy latawiec tym trudniej go zrestartować, i tak samo im wyższy AR tym gorzej

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 gru 2003, 21:08

Napewno masz racje .Chociaz im nowsza konstrukcja tym bardziej AR traci na znaczeniu jak chodzi o restartowanie latawca.

anulka

Post04 gru 2003, 22:15

hej ludzie LUZ!!!!!!!!!!!!!!!
ja go wcale nie pojechalam!!!! polalam z textu konia a wy zaraz robicie z tego wielkie halo!!!!!!
qwa mi na hawajach na zawodach wpadl latawiec do wody i jakos przezylam!!!!!!! jej tu naprawde trzeba byc takim sztywnym i nawet sie troche posmiac nie mozna??

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 gru 2003, 10:32

No to jest maluch jeden nie dość że nabroi to się jeszcze przezywa od „sztywniaków” ;-) Gdzie tu na forum sztywniaki ??

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 gru 2003, 12:25

Witam Łukasz !

No może faktycznie przesadziłem z tymi brzuszkami ale miało to na celu uporządkowanie sytuacji z linkami, co jest bardzo ważne dla osób które sobie nie radzą ze stawianiem kajta. Wiadomo że wraz z doświadczeniem pomija się pewne etapy, a wszelkie ceregiele są zbędne. Sposób który ja opisałem jest na pewno dłuższy. Ale skuteczny i uporządkowany. Wnioskuję z Twojego opisu że szybkie postawienie latawca to wygrana albo przegrana w zawodach. W końcu sześć minut to nie wieczność. A skręcone linki to faktycznie nie jest duży problem. W praktyce po bombie w wodę i tak wiesz w jakim położeniu jest latawiec i już z pod wody ściągasz odpowiednią linkę i latawiec nie wpada.

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
A zabawnych postów to się na pewno doczekasz uwierz mi :) :) :)
Adamski_Ustka

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post05 gru 2003, 17:29

do Adamski: Dzięki i wielki peace!

P.S. Smiejmy się do bólu ale "opieprzajmy" z umiarem :D

cH

Tomek W.

Post07 gru 2003, 13:49

Gość

Post07 gru 2003, 14:11

wyglada hardcorowo, sam go produkujesz za biurkiem, dzieki ale voltaren na razie na wszsytko mi pomagał.

moze zglosze sie kiedys z ciezkim przypadkiem

No, chyba, ze dodaje rozkoszy panienkom, jak sie ni wysmaruje przed pojsciem do łozka.
Prosze o wiecej szczegółów:)

Dzieki
cH

Wróć do „Forum Główne”