?vegas?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
śnieży
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 10 razy

Post25 lis 2013, 14:52

mandaro pisze:Mam podobne znaki zapytania w stosunku do materiału z którego ostatnio produkuje się latawce.
Stare Rhino ma wzmocnioną krawędź i wygląda jak roczny Vegas. Różnica wieku 7lat.
Ktoś naprodukował lipnego materiału. Powinien iść za kraty, a dostanie Nobla z ekonomii.

dziwi mnie szczerze, że to uwaga do materiału d2 który z moich obserwacji po 3 latach używania potrafi wyglądać o niebo lepiej, niż np. kahoona po 1 sezonie. on jest jakoś dodatkowo lakierowany i jak się nie ląduje na drzewach i nie mieli latawców pod falami to naprawdę nie wiem jak można na niego narzekać. 2 lata używania 3 latawców z tym materiałem i zero problemów, natomiast po pół roku w prawie nowej kahoonie miałem 3 pinhole-y i ogólnie materiał miał widoczne zagięcia, których zupełnie brak w d2. można na parę kwestii w NKB narzekać, ale na litość, nie na materiał :doh:

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post25 lis 2013, 15:28

Rino i Vegas to ta sama firma. Tylko inna epoka.
Nowy Vegas i nowa Kahoona, to ta sama epoka materiału, który ma się szybko zużyć żebyś kupił nowy.
Odpowiedziałem na to zakupem kilku starych modeli zamiast jednego nowego.

śnieży
Dostał piwko: 10 razy

Post25 lis 2013, 19:42

tak, chodziło mi o to że w Rhino nie było d2 bo te stosują od 2010 w Fuse i 2011 w całej gamie. mam 1 latawiec NKB bez d2 i widać na nim diametralnie większe zużycie materiału - materiał jest mniej sztywny, tworzą się widoczne zagięcia - wszystko to 3-4 razy szybciej niż na latawcach z d2 jeśli by porównać ilość czasu, kiedy są używane. nie rozumiem więc po prostu tego narzekania na nowy materiał, bo on naprawdę jest ZNACZNIE lepszy. przez moje ręce przewinął się nawet Vegas '05 i on także miał nieporównywalnie gorszy materiał od obecnego (pomijając już kwestię dużo mniejszej liczby wzmocnień w krytycznych miejscach)

Awatar użytkownika
NEMO
Deska: C.L.A.S.H. 138
Latawiec: Dice 10m, RS 14m
Dostał piwko: 6 razy

Post25 lis 2013, 21:07

śnieży pisze:tak, chodziło mi o to że w Rhino nie było d2 bo te stosują od 2010 w Fuse i 2011 w całej gamie. mam 1 latawiec NKB bez d2 i widać na nim diametralnie większe zużycie materiału - materiał jest mniej sztywny, tworzą się widoczne zagięcia - wszystko to 3-4 razy szybciej niż na latawcach z d2 jeśli by porównać ilość czasu, kiedy są używane. nie rozumiem więc po prostu tego narzekania na nowy materiał, bo on naprawdę jest ZNACZNIE lepszy. przez moje ręce przewinął się nawet Vegas '05 i on także miał nieporównywalnie gorszy materiał od obecnego (pomijając już kwestię dużo mniejszej liczby wzmocnień w krytycznych miejscach)

Rzeczywiście wygląda to obiecująco
phpBB [video]

gdyby nie materiał w moim Vegasie 13' nie pytałbym czy nikt inny nie ma podobnych problemów..
Jednak może w tym konkretnym przypadku pierwszy właściciel zostawiał go konkretnie na łopotanie i szedł na obiad :naughty:
nic nie jest niezniszczalne

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post25 lis 2013, 22:05

Z tego wniosek, że Hawoc i Waroo z 2007 roku, był zrobiony w technologii D200, a Rhino z 2004 w D400.
Się pomylili. Teraz się nie mylą.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 lis 2013, 22:58

jak dla mnie latawiec, który zostaje na plaży przez cały dzień, po jednym miesiącu leżenia na plaży na wietrznym spocie potrafi wyglądać gorzej niż kilkuletnie latawce, któe się zwija za każdym razem, albo przynajmniej odpowiednio przysypuje, żeby się nie trzepał. Ripstop w vegasach daje tyle, że większe rozmiary się nie wytrzepują tak łatwo bo przy słabszych wiatrach po prostu krawędź jest cięższa, niestety miejsce gdzie ripstop się kończy potrafi mocniej dostawać w kość.
Sprzedany przeze mnie RPM z 2011 roku wyglądał prawie jak nówka - zawsze o niego dbałem, nie miał praktycznie żadnych oznak zużycia krawędzi spływu. RPM z 2010 po poprzednim właścicielu wyglądał jak trup, po prostu koleś zostawiał go na plaży i wracał po kilku godzinach.
Dodatkowe wzmocnienia samej tkaniny jak dla mnie nie mają żadnego związku ze sposobem obchodzenia się ze sprzętem, bo na trzepanie nikt nic nie poradzi.

Awatar użytkownika
NEMO
Deska: C.L.A.S.H. 138
Latawiec: Dice 10m, RS 14m
Dostał piwko: 6 razy

Post26 lis 2013, 01:54

mandaro pisze:Z tego wniosek, że Hawoc i Waroo z 2007 roku, był zrobiony w technologii D200, a Rhino z 2004 w D400.
Się pomylili. Teraz się nie mylą.

Mimo wszystko jednak zgodze się z Mandaro, że wolałbym żeby nowe Vegasy szyli ze starego ripstopu jak w Rhino chociażby 06
no i ważne jest też to, że im bardziej latawiec przypomina literkę C tym mocniej należy pamiętać by przysypać krawędzie spływu

Wróć do „Recenzje & Opinie”