dziś, lepiej bym nie przewidywał co do foila

peace
Ziomek. pisze: dziś, lepiej bym nie przewidywał co do foila
BraCuru pisze:
Stawiam - w Polsce w 2018 będzie więcej posiadaczy foila niż desek wave.
BraCuru pisze:Ziomek. pisze: dziś, lepiej bym nie przewidywał co do foila
Czyli nie wróżysz foilowi świetlanej przyszłości jak ja?
Jeśli tak to ciekaw jestem dlaczego.
Stawiam - w Polsce w 2018 będzie więcej posiadaczy foila niż desek wave.
Ziomek. pisze:- na pewno 2018 - nie będzie więcej patyków niż łejwówek , nie ma na to szans, nigdy nie będzie..
WAVE to esencja kitesurfingu, jak freeride na snowboardzie, i ŻADNE nowości, monoski i inne wynalazki tego nie przebiją - nie przebiją PRZYJĄ SIŁ NATURYOBCOWANIA Z ŻYWIOŁEM..
obie siły, byly też motorem race - nowość i słabowiatrowość
poddałeś się też temu kilka lat w cąłości (ja nie ) - już się wyleczyłeś. :hand"
aktualnie niektórzy ośmielają się wystawiać nie wiem po co komplety foili za 1 3 0 0 0 pln![]()
KURIOZUM![]()
ale jak SU2 wypuści komplet w detalu za 6 , czyli kupować się go będzie za 4 - a używki za 2,5
BraCuru pisze:W Polsce? A ile procent z polskich kajciarzy pływa wave - powiedzmy minimum 10h rocznie?
BraCuru pisze:Mariusz ogłosił cenę w detalu za komplet z deską chyba 3200PLN. Liczę, że się z tego nie wycofa
BraCuru pisze:Ziomek. pisze:- na pewno 2018 - nie będzie więcej patyków niż łejwówek , nie ma na to szans, nigdy nie będzie..
W Polsce? A ile procent z polskich kajciarzy pływa wave - powiedzmy minimum 10h rocznie?
Ziomek. pisze:..ne wiem jak procentowo, ale obstawiam ilość osób na LEKKO ponad 300
300 foili za 2, 3 lata w Polsce widzę LEKKO. We Francji pływa już ponad 4 tysiące.
W tym roku powinna pęknąć 100. Osobiście znam już kilkanaście osób pływających regularnie.
ale nie porównujmyfeelingu wave czy freeride na nartach a 6-10 wezłów na foilu i jazdy na oślej łączce i przebiśniegach.. MOIM zdaniem..
profistyle pisze:Problem z patykiem polega na nauce pływania i zwrotach.
Czołowi polscy zawodnicy race dalej walcza ze zwrotami na foilu- z ich doswiadczeniem w jezdzie na deskach kierunkowych.
I to bedzie głowny problem foila moim zdaniem.
Nawet jak ktos nauczy sie pływac ,to jak nie ogarnie zwrotów po jakimś czasie bedzie mial dosc glebowania przy zwrotach.
Slaby wiatr dla foila to plus- ale sam mam znajomych co maja duze kity i uzywaja skima,i lataja sobie prawo lewo
na półwyspie juz od 8knt.
Te 2 knt ktore teraz realnie daje foil im juz nie robi- no i płytka woda na polwyspie(a to ma u nas znaczenie przy
takiej popolarnosci polwyspu)
Adam S pisze:Patyczaków nie będzie dużo więcej niż rejsiarzy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości