Sunny England czyli Kite save the Queen

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
artekg
Deska: Crazy Fly
Latawiec: pare....cabrinha, north
Kontaktowanie:

Post03 cze 2011, 21:36

Any one up for two weeks in Egypt-ElGouna 26/08-09/09/11 -----koszt jak narazie £500 BB.....
:D :D

Awatar użytkownika
jammaal
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 18:07

W niedziele smigamy w okolice Porthcrawl/Port Talbot (poludniowa Walia). Mamy miejsce w furze z Birmingham. Ktos sie pisze? Mamy tez troche sprzetu LF 2010-2011 do testów. Mój numer: 07531822748. pozdro!

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 18:25

to my walimy na poludnie :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
i SU-2 caly zestaw do testowania targamy ze soba :thumb: :thumb: :thumb:

Nomercy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 01:41

poplywane suto w Poole

jendak wyjazd tam w srodku tygodnia to pomysl przedniej marki :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Weekendy to jedna wielka porazka :? :? :? :? :?

Chociaz dzisiaj tez jeden rodzynek sie trafil :doh: :doh: :doh: :doh:

myslal ze jest Hadlowem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post17 cze 2011, 13:18

ja was podziwiam ze walicie do Poole jesli mozna pojechac do Calshot gdzie naprwde trzeba sie starac zeby dostac latawka w ryj. Wiatr duzo mniej kopie as well.

Awatar użytkownika
artekg
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 13:21

Nomercy pisze:poplywane suto w Poole

jendak wyjazd tam w srodku tygodnia to pomysl przedniej marki :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Weekendy to jedna wielka porazka :? :? :? :? :?

Chociaz dzisiaj tez jeden rodzynek sie trafil :doh: :doh: :doh: :doh:

myslal ze jest Hadlowem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Yeach man..................... :clap: :clap: :clap:
W koncu po prawie 5 tygodniach pierwszy raz na wodzie no i calkiem niezle musze przyznac....
Czekamy byc moze do soboty , no chyba ze ta prognoza z deszczem sie sprawdzi.......

Awatar użytkownika
artekg
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 18:23

ebol pisze:ja was podziwiam ze walicie do Poole jesli mozna pojechac do Calshot gdzie naprwde trzeba sie starac zeby dostac latawka w ryj. Wiatr duzo mniej kopie as well.
Dlatego plan na sobote jesli nie popada jest na Solent-Hill Head....... :D

Nomercy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 18:33

no i wlasnie dlatego srodek tygodnia jest idealna pora na wizyty w Zatoce, na weekendy sa duzo fajniejsze miejsca :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

cyberdog1899

Post17 cze 2011, 22:33

...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 20:24 przez cyberdog1899, łącznie zmieniany 1 raz.

Nomercy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 22:35

no jutro bedzie zdrowo

jade do Walii a tam 7-8 BFT :shock: :shock: :shock: i kopy do 60

Awatar użytkownika
myrcin
Latawiec: Wainmann / F-one

Post18 cze 2011, 22:02

Cześć Wszystkim,
Chciałbym się przywitać w tym wątku jako że pod koniec maja dołączyłem do latawcowej emigracji w Londynie. Miło widzieć, że sporo osób pływa tu i tam :)
Przeczytałem chyba wszystkie wątki dotyczące spotów w UK i poprawcie mnie jeśli się mylę ale...
Poole to miejscówka z płaską wodą, płytką i pływa się tam przy zachodnim wietrze?
Czy osoba zupełnie początkująca może tam się zapisać do szkółki (myślę o mojej dziewczynie, która może ze dwa razy w życiu posterowała latawcem na plaży).
Czy ktoś z Was korzystał może z tamtejszych szkółek? Jakieś wrażenia?
Czy mając kite 11 (Crossbow) i 8 (Switchblade) przy wadze 80kg i umiejętnościach typu halsuje sprawnie na wiatr itp mam spore szanse na odpowiednie warunki wiatrowe w tym miejscu?
Czy na prawdę w weekend tam jest tak tłoczno?
Jakiej temperatury wody można się spodziewać teraz?
No dobra koncze juz zanudzać pytaniami. Jeśli będzie się szykowała na weekend jakaś ekipa to chętnie się podłączę. Myślę nawet o noclegu na miejscu tak aby cały weekend tam posiedzieć.

pozdrawiam
myrcin

cyberdog1899

Post18 cze 2011, 22:48

...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 20:25 przez cyberdog1899, łącznie zmieniany 1 raz.

Nomercy
Kontaktowanie:

Post19 cze 2011, 00:43

Bylem dzis w Port Talbot i nie jest tam tak zle jak by sie zdawalo 8) 8) 8)

tylko 1,5h ode mnie i caly czas M5 i M4 wiec luzik :thumb:

wialo w porywach do 33, woda lekko brazowa, fale do metra, ale nie tak równe jak w Llangennith, które lezy raptem 30 mil dalej na zachód :roll: :roll: :roll: :roll:
Plaza mega dluga i szeroka, wiec buggy i landboardy mile widziane 8) 8) 8)

Jutro postaram byc jednak w Poole, TYLKO DLATEGO ze juz tam na mnie czekaja chetni do testów SU-2 wiec Walie zostawiam na nastepny weekend (moze nawet 2 dni :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: )

I z perspektywy czasu, powiem ci Marcin, ze absolutnie sie z toba zgadzami uwazam ze zmarnowalem co najmniej rok tylko na wyjazdy na Sandbanks.
W Poole mozna sie pouczyc.
Jak plywac to WYLACZNIE w tygodniu (bo pusto), ale zeby tam spedzac zycie kajtowe - NIE WARTO.
Jest 1000 lepszych miejsc :wink: :wink: :wink: :wink:

Nomercy
Kontaktowanie:

Post19 cze 2011, 01:07

myrcin pisze:Cześć Wszystkim,
Chciałbym się przywitać w tym wątku jako że pod koniec maja dołączyłem do latawcowej emigracji w Londynie. Miło widzieć, że sporo osób pływa tu i tam :)

to czesc

myrcin pisze:Poole to miejscówka z płaską wodą, płytką i pływa się tam przy zachodnim wietrze?

Poole obsluguje praktycznie wszystkie kierunki, jak nie zatoka, to morze, z tym ze zachód to chyba najczystszy wiatr jesli chodzi o zatoke :? :? :? reszta - przewaznie kopie strasznie

myrcin pisze:Czy osoba zupełnie początkująca może tam się zapisać do szkółki (myślę o mojej dziewczynie, która może ze dwa razy w życiu posterowała latawcem na plaży).
Czy ktoś z Was korzystał może z tamtejszych szkółek? Jakieś wrażenia?

szkólek jest z 10 :shock: :shock: :shock: :shock: moze wiecej, jest z czego wybierac

myrcin pisze:Czy mając kite 11 (Crossbow) i 8 (Switchblade) przy wadze 80kg i umiejętnościach typu halsuje sprawnie na wiatr itp mam spore szanse na odpowiednie warunki wiatrowe w tym miejscu?

Jak cyberdog napisal - z takimi umiejetnisciami znajdziesz inne fajniejsze spoty, ale jeden woli rybki, drugi rypanie :roll: :roll: :roll:

myrcin pisze:Czy na prawdę w weekend tam jest tak tłoczno?

Obrazek
oczy dookola glowy przez caly czas , bo mozna latawcem w leb dostac, albo byc pocietym linkami :) :) :) :)

myrcin pisze:Jakiej temperatury wody można się spodziewać teraz?

plytka woda max do klaty i to dopiero jakies 400m od brzegu - reszta po kolana albo po kostki - wiec bardzo szybkko sie nagrzewa.

obecnie jakies 13-16 stopni na mój gust :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
myrcin
Latawiec: Wainmann / F-one

Post19 cze 2011, 12:52

Panowie dziękuję za odpowiedź. Na początek to bardzo ważne info dla mnie. Co do tego, że ja bym znalazł lepsze spoty dla siebie to prawdopodobnie racja ale patrzę też pod kątem dziewczyny. Czy są w takim razie inne spoty z płytką w miarę płaską wodą i równym wiatrem (w miarę możliwości) ale nie tak zatłoczone? Pozdro.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”