JEZIORSKO-NoweSpoty! Panoramy + Róża wiatrów!

Miejscówki Kitesurfingowe

Jesli powstały by spoty z prawdziwego zdarzenia nad Jeziorskiem byłabyś/byłbyś zainteresowany pływaniem nad Jeziorskiem?

Tak
66
66%
Nie
13
13%
Czasami
17
17%
Tylko zimą (snowkite) /poza sezonem
4
4%

Liczba głosów: 100

Awatar użytkownika
Wilks
Deska: SU-2
Latawiec: FS Speed2 12

Post17 sie 2008, 17:53

Witam!

Temat nie zdechł. On tylko żyje w polskiej rzeczywistości :)

Od tygodnia przymierzam się żeby napisać ostatnie wieści.

Otóż dotarłem do ostatecznego projektu zagospodarowania turystycznego rzeki Warta oraz zbiornika jeziorsko. Inwestycja obejmuje kilka przystani związanych m.in. z trasą kajakową, poprawę dróg etc. skupię się tu jednak na tym co nas interesuje. Pojawił się problem, gdyż ostatecznie zdecydowano, że w miejscu z którym wiązaliśmy największe nadzieje tzn. nr 4 powstanie wyciąg nart wodnych dł. pętli ok 500-800mb. Wyrównane zostanie tam dno...pięknie prawda...szkoda tylko że wpakują tam całą instalację drutów :/

Dowiedziałem się o tym dwa tygodnie temu i nawet z planami pojechałem na miejsce żeby sprawdzić czy aby na pewno to jest to miejsce. Niestety tak. Właściwie to konczy sie tam Peczniew i zaczyna Wylazłów. Jeśłi byliście to pewnie kojarzycie zatoczkę u szczytu której stoi cos na kształt sceny, po drugiej stronie drogi jest mała restauracja i pole kempingowe. Nieco dalej jest właśnie plaża, sporo tam kąpiących się...miejsce nazwane przez nas spotem nr 4.

Pomysł chcę przenieść nieco wyżej, w kierunku tamy tuż za konczącym się wyciągiem ale jest on na tyle długi że obawiam się, że bedzie za blisko ew. spotu.

Obrazek

Patrząc w lewo znajduje się ów spot nr 4 z na którym bedzie wyciąg nart wodnych. Jeśłi nie bedzie on sięgał zbyt daleko to tutaj upatruję szansę.

Zapytacie co dalej?
1) Wkrótce spotkam się żeby omówić ten pomysł...
2) i jeśli to bedzie możliwe to prawdopodobnie założymy stowarzyszenie (mysle ze chetnych nie braknie)...
3) i oficjalnie wystąpię z prośbą o uwzględnienie tego w planach

Trzeba być niestety cierpliwym. Projekt ruszy za jakiś czas więc nic straconego. Przyznam że zabili mi klina tym projektem i głowię się co dalej...no ale to nie takie proste.
Jak widać na zdjęciu podłoże jest piaszczyste, dno jest ok . Zapewne nie bedzie pieniedzy na jakies wyrównywanie dna ale może chociaż wyczyściliby krzaki...i to uważam za osiągalne.

Tymczasem do pływania zostaje miejsce nr 3. Nie jest tak że się nie głowię nad tym. Jeśli macie pomysły to piszcie. Każda opinia się przyda. W każdym razie cieszę się że jeszcze ktoś odwiedza nasz temat :)

PS. Mnie też zależy na tym żeby z tym wystartować, nawet żona która zrobiła w tym roku ikoII robi mi dziurę w brzuchu...a to jest argument :)

loudner
Kontaktowanie:

Post17 sie 2008, 21:56

widzę ze fajne miejsce i w miarę niedaleko Poznania. z chęcią bym polatał. jak by ktoś sie tam wybierał w jakiś weekend to nich da znać

Awatar użytkownika
magdasoc
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2009, 11:23

kubat2 pisze:Wątek został chwilowo niefortunnie podzielony :cry: jezeli chcecie zapoznać się z wcześniejszymi postami wejdźcie na http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=16171 .

P.S. Niedługo zamieszę fotorelację z naszego wypadu nad Jeziorsko :wink:

super jeśli ktoś chciałby jechać popływać w jakiś fajny dzień ,kiedy oczywiście wieje podaj swój tel 506 825 467 mam na imie magda;pozdr

Wróć do „Spoty”