ja tez plywalem, przetestowalem tez oba bary
postaram sie byc w miare obiektywny w mojej ocenie
plywalem tylko na 12 i przy barze bezbloczkowym byla jakas taka dla mnie ciutke za wolna, choc z poczatku dla wielu to bedzie powazny plus
zdecydowanie lepiej bylo przy barze z bloczkami, tu predkosc byla juz calkiem niezla, a byc moze wyrobienie miesni przy plywaniu overpower na waroo, spowodowalo ze nie odczuwalem tu jakis wiekszych sil na barze
zdecydowanie jesli bym kupowal to wlasnie z tym barem
z minusow, ktore ja bym wyliczyl to:
-w porownaniu z waroo takie troszke mniej plynne oddawanie mocy (nie wiem jak to madrzej nazwac

) - czasami po przejscu przez zenit, pierwsze uderzenie wiatru jest z lekkim szarpnieciem, dalej jest to szczegol malo istotny, zwlaszcza w porownaniu do C, ale przy waroo jakos plynniej to dziala;
-jakies zastrzezenia mozna by miec do baru, a zwlaszcza do bloczkow przy nim - wygladaja dosyc tandetnie, choc i uczciwie musze przyznac, ze na razie dzialaja, byc moze kiedys trzebaby wymienic je na nowe;
-samo wykonanie jest dosyc siermiezne, choc z drugiej strony widzialem juz kilka ladniej wygladajacych, kolorowych kite'ow, ktore byly dosyc tandetnie, w sensie nietrwale, wykonane; tutaj moze nie jest to lekka reka robione, ale przynajmniej sprawia wrazenie w miare trwalego, tak ze trzebaby chyba niezle przywalic jesli by sie chcialo rozerwac sprzet
lista plusow jednak bedzie znacznie bardziej pokazna:
- po pierwsze niesamowity ciag w gore - plywalem jednego dnia na mojej 16 waroo i na SkyT 12 i co bylo prawie szokiem dla mnie - bylo dosyc podobnie, jesli chodzi o mozliwosci plywania, nawet jak dla mojej niemalej wagi

- absolutnie nie ma sensu kupowac wiekszego SkyT niz 12
-wszelkie plusy bowow - depower, zakres, wstawanie...itp.itd, powtarzane na tym forum do znudzenia i w SkyT mozna znalezc, z tego co Oscar opowiadal - to placi za licencje bowow, tak wiec ma sie pewnosc posiadania prawdziwego bowa wedle licencji;
-niezla cena, mysle tez ze mozna jeszcze z Oscarem cos tam pogadac
-fajny plecak

Serio
Generalnie - za przywoita kase mozna miec niezgorszy nowy sprzet, nie jest super kolorowy, bardzo znany itp. ale dziala przyzwoicie, a przy niezlej cenie jest to opcja do rozwazenia, gdyby nie to, ze na razie mam sprzet, to moze i bym sie sprobowal dogadac z firma - Oscara zreszta mozna cisnac - bardzo chetnie daje sprzet na testowanie wiec i zdanie samemu wyrobic sobie mozna
Lucka tez plywal - moze skrobnie rowniez slowko swoich obserwacji