.... , szpryca lodowatej [ 2C]

..jeździłem na wielu modelach SLE różnych firm, wiec mam porównanie i powiadam Wam :
..latawiec jest naprawdę niewiarygodnie dobry :

- doskonale zbalansowany , nie za szybki nie za wolny,
- idealnie dobrane siły na barze [jeśli oczekujesz "siłowni", srogo sie zawiedziesz]

-wzorowe "czucie" pozycji kite;a[ to miłe jeśli intuicyjnie czujesz gdzie w danym momencie jest latawiec i nagle wszystkie tricki udaje Ci się wykonać w "punkt" , złapać idealny timing]

-praca depowera absolutnie liniowa [ żadnego szarpania , czy nagłej utraty MOCY, wszystko kulturalnie "bez napinania łydek" ] a zakres zdaje się nie mieć końca ....

[przypuszczam ,że np 11m obsłużyłby mi od 14kt do ponad 30kt

-kite mega stabilny , zupełnie bez tendencji do backstall;a [przepadania kite;a ] - celowo skróciłem tylne linki na max żeby to sprowokować [ świetna sprawa do wszystkich tricków unhook gdyż po wypięciu kite nie ma wcale ochoty do przepadania "na tył"]

-kiteloopy kręci ciasno , z MOCĄ która nie przeraża i nie wyrywa z bamboszków [jeśli nie zrobisz ewidentnego błedu ]

- waterstart :tu chłopcy Ozonowcy naprawdę się poprawili , jest dokładnie tak jak obiecują w reklamie : po prostu przekręcasz bar w jedna strone i latawiec startuje bez sprzeciwu [ wykonałem dwie próby przy "kucajacym"już wietrze , obie bez deski i za każdym razem byłem zdziwiony łatwością z jaką to następuje ,żadnego kombinowania, starania się i napinania] - dla mnie "malina"
- bar 2008 to zupełnie inna bajka od tego z 2007 [ całkiem nowy chickenloop o wdziecznej nazwie megatron ze świetnie dzialającym systemem bezpieczeństwa, nowa okładzina, miękkie końcówki baru to komfort przy HP i KL ,zmieniona sztywniejsza taśma trymera, możliwość podpięcia leasha w kilku miejscach np do linki mocy zamocowanej przelotowo - to bezpieczne leash;owanie w warunkach np 30/40 kt

plecak - nie będę sie tu specjalnie rozwodził , bo co tu pisać o PLECAKU

.. sprawdzałem SPORT;a II szukając zalet i wad

Pływałem na różnych latawcach , ale opisuję i polecam te dobre i bardzo dobre

..spytacie, a co z tymi nieudanymi