DESKI VISION & VISION PRO

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Pluto
Kontaktowanie:

Post13 lis 2008, 23:15

Jakie wrażenia po testach??? :twisted:

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 lis 2008, 08:06

- "Vision Pro" 133x42cm
Obrazek

wygląd: decha szalu nie robi grafike można spokojnie okreslić jako prostą . Deska cała srebna z czarnym napisem gastra w białym obramowaniu . Przecież to grafika PRO wiec moze miejsca jest tyle wolnego aby umieścic loga sponsora ;)
aaa... i czare finy mogły by być bardziej wyróżniające sie na wodzie

wygoda: Strapy jak dla mnie za twaarde tzn uciskały mnie na may palec u lewej nogi ( fakt faktem nie regulowałe jakos ich specialnie), pady jak dla mnie bardzo wygodne (ktos tam mowil ze troche za twarde , mi pasują). noga trzymana jest naprawde dobrzenawet w butach piankowych

Wrazenia: deska naprawde szybko odpala jesli chodzi o warunki wiatrowe, krawędz trzyma wzorowo ostrzy no coz napewno ostrzy ale jestem tak przyzwyczajony do mojego Naisha ze mialem wrazenie ze gastra ciutke słabiej ale to mohlo wynikac ze nic nie waliło po kolanach i gastraa spokojnie czop zjadała. ( jest minimalnie sztywnijsza od 555), jakies skoki tez nie są problemem a i lądowania całkiem przyjemne (gdyby nie ten strap - chyba cos mialem z palcem ze tak narzekam na tego strapa) . Deska stsunkowo lekka jak na swó rozmiar

- "Vision" 127x38,5cm
na tej desce pływałem tylko chwilke wiec jakis spostrzeżen głebszych brak

czekamy za latawcami

ps. ceny za deski bardzo atrakcyjne :twisted: jakby oczywiscie kogos interesowalo:)

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post14 lis 2008, 11:14

Mnie osobiscie Vision Pro bardzo pozytywnie zaskoczyla. Na testy bralem ja jak to mowia 'z pewna taka niesmialoscia' :p - obiegowe opinie na temat Gaastry wszyscy znaja :)
Tymczasem - juz od pierwszego slizgu deska przypadla mi do gustu. Zaczynalismy przy slabym wietrze - i juz w slabowiatrowych warunkach dobrze dawala sobie rade - bez problemu ostrzyla, trzymala krawedz.
Potem - kiedy przywialo - bylo juz tylko lepiej - denia okazala sie bardzo komfortowa - concave 'zjada' czop i bardzo fajnie tlumi nierownosci; do tego nie potrafie ocenic jaki byl powod - ale wybicia z deski wydawaly mi sie wyjatkowo wysokie - a ladowania po wysokich skokach - latwe do ustania i dobrze wytlumione.
Deska zwrotna - latwa do sterowania i bez wrazenia jazdy po szynach (jak np. w 555), latwo zmiena sie krawedz mimo rozmiaru.
Twardosc - jak na moje oko to deska bardziej komfortowa (w sensie miekkosci) nawet od 555 - chyba najbardziej komfortowa na jakiej do tej pory plywalem - po 3 dniach intensywnego 'rycia' - nie bolaly mnie kolana ;p
Pady i strapy - dla mnie ok, bez zastrzezen; design - no coz - faktycznie nie powala, ale to jest akurat sprawa drugorzedna.
Generalnie - deska komfortowa i przyjemna - mi bardzo przypadla do gustu (poza wygladem :)) i moge smialo polecic.
Mniejszy rozmiar - Vision 127 - niewiele poplywalem - ale pierwsze wrazenie - OK - nawet jeszcze bardziej miekka od PRO.

Dzieki Pluto za testy :D i chetnie posmigamy na Jekyll-u!

Awatar użytkownika
<<Kriss>>
Kontaktowanie:

Post14 lis 2008, 11:41

I mała ilustracja do tematu ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Recenzje & Opinie”