Mnie osobiscie Vision Pro bardzo pozytywnie zaskoczyla. Na testy bralem ja jak to mowia 'z pewna taka niesmialoscia' :p - obiegowe opinie na temat Gaastry wszyscy znaja
Tymczasem - juz od pierwszego slizgu deska przypadla mi do gustu. Zaczynalismy przy slabym wietrze - i juz w slabowiatrowych warunkach dobrze dawala sobie rade - bez problemu ostrzyla, trzymala krawedz.
Potem - kiedy przywialo - bylo juz tylko lepiej - denia okazala sie bardzo komfortowa - concave 'zjada' czop i bardzo fajnie tlumi nierownosci; do tego nie potrafie ocenic jaki byl powod - ale wybicia z deski wydawaly mi sie wyjatkowo wysokie - a ladowania po wysokich skokach - latwe do ustania i dobrze wytlumione.
Deska zwrotna - latwa do sterowania i bez wrazenia jazdy po szynach (jak np. w 555), latwo zmiena sie krawedz mimo rozmiaru.
Twardosc - jak na moje oko to deska bardziej komfortowa (w sensie miekkosci) nawet od 555 - chyba najbardziej komfortowa na jakiej do tej pory plywalem - po 3 dniach intensywnego 'rycia' - nie bolaly mnie kolana ;p
Pady i strapy - dla mnie ok, bez zastrzezen; design - no coz - faktycznie nie powala, ale to jest akurat sprawa drugorzedna.
Generalnie - deska komfortowa i przyjemna - mi bardzo przypadla do gustu (poza wygladem

) i moge smialo polecic.
Mniejszy rozmiar - Vision 127 - niewiele poplywalem - ale pierwsze wrazenie - OK - nawet jeszcze bardziej miekka od PRO.
Dzieki Pluto za testy

i chetnie posmigamy na Jekyll-u!